Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 13 kwie 2018 20:51:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 23 kwie 2012 23:27:47
Posty: 113
Witam,
Mam od wielu lat UniFi AC Pro (UAP-AC-PRO).
Całe lata działał sobie bez problemów i niedawno logując się do niego zauważyłem że jest nowy soft. Zrobiłem aktualizację, przy pierwszej konfiguracji chciał założyć jakieś kont. Minąłem ten temat, ale dziś próbując się zalogować dostaję ciągle komunikat błędny login/hasło.
Przywracanie hasła również nie działa, no bo nie założyłem konta :(
Co mogę z nim zrobić? Ktoś ma jakieś pomysły? Jak znam UBNT to reset z guzika pewnie nie pomoże.


Na górę
Post: sob, 14 kwie 2018 1:55:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 19 lut 2018 17:47:28
Posty: 63
Dlaczego reset z guzika ma nie działać? Przecież właśnie po to jest, żeby wyczyścić konfigurację.


Na górę
Post: sob, 14 kwie 2018 10:23:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 23 kwie 2012 23:27:47
Posty: 113
Nie próbowałem na tym urządzeniu, ale w UBNT raczej było standardem, że reset nie działał (tak na wszelki wypadek, żeby ludzie sprzętu z hoteli nie kradli). No nic, chyba zostanie mi wdrapać sie na krzesło i sprawdzić czy się mylę.


Na górę
Post: sob, 14 kwie 2018 14:03:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1451
Lokalizacja: Kraków
jack78 pisze:
Nie próbowałem na tym urządzeniu, ale w UBNT raczej było standardem, że reset nie działał (tak na wszelki wypadek, żeby ludzie sprzętu z hoteli nie kradli). No nic, chyba zostanie mi wdrapać sie na krzesło i sprawdzić czy się mylę.

nie działa reset jak go wyłączysz w sofcie ale normalnie działa


Na górę
Post: sob, 14 kwie 2018 14:13:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 19 lut 2018 17:47:28
Posty: 63
To tak z ciekawości, co się robi w takim przypadku? Nie ma możliwości zresetowania urządzenia fizycznie?


Na górę
Post: sob, 14 kwie 2018 14:25:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1451
Lokalizacja: Kraków
piokol pisze:
To tak z ciekawości, co się robi w takim przypadku? Nie ma możliwości zresetowania urządzenia fizycznie?

jak reset został wyłączony softowo ?

chyba da się po rozebraniu coś zmajstrować
albo po tftp ale nigdy nie próbowałem


Na górę
Post: sob, 14 kwie 2018 21:03:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 250
piokol pisze:
To tak z ciekawości, co się robi w takim przypadku? Nie ma możliwości zresetowania urządzenia fizycznie?

Podpinasz pod zasilacz ubnt ten z przyciskiem reset. Wciskasz go na ok 8-10 sekund. Urządzenie się rebootuje i startuje z procedura TFTP. Dalej już działasz.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: pt, 27 kwie 2018 19:10:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 23 kwie 2012 23:27:47
Posty: 113
Jestem po kilku próbach i nie sądzę że problem leży po stronie UniFi, tylko cos z softem skopali.
Udało mi się wykonać reset z guzika, UniFi migał na biało (wydaje mi się że czekał na przypisanie go do kontrolera). Soft go nie był w stanie znaleźć, próbowałem na 2 różnych kompach instalacja i na żadnym nie miałem funkcji ADOPT.
Na szczęście udało się to wykonać z apki na Androida. Podstawowa konfiguracja jest tam możliwa, niestety głębsza analiza odpada. Ale najważniejsze że działa w końcu jak należy.


Na górę
Post: pt, 27 kwie 2018 19:17:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 19 lut 2018 17:47:28
Posty: 63
jack78 pisze:
Jestem po kilku próbach i nie sądzę że problem leży po stronie UniFi, tylko cos z softem skopali.
Udało mi się wykonać reset z guzika, UniFi migał na biało (wydaje mi się że czekał na przypisanie go do kontrolera). Soft go nie był w stanie znaleźć, próbowałem na 2 różnych kompach instalacja i na żadnym nie miałem funkcji ADOPT.
Na szczęście udało się to wykonać z apki na Androida. Podstawowa konfiguracja jest tam możliwa, niestety głębsza analiza odpada. Ale najważniejsze że działa w końcu jak należy.
A czy komputer byl podpiety w tej samej sieci co ap? Bo po wifi ktore ap rozglasza po resecie tego nie zrobisz. Sam swojego czasu kontaktowalem sie z supportem bo tego niuansu nie doczytalem. Generalnie kontroler musi komunikowac sie z interfejsem ethernetowym AP

Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pt, 27 kwie 2018 19:18:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 250
Problemem może być tez bardzo stara wersja softu na apeku i nowy kontroler


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: pt, 27 kwie 2018 22:25:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 23 kwie 2012 23:27:47
Posty: 113
Oba kompy w tej samej sieci.

Pamiętam że po instalacji nowego softu unifi , robiłem upgrade firmware w urządzeniu. Nawet przed jeden dzień mogłem nim zarządzać. Dopiero po resecie lapka wywaliło błąd hasła i straciłem dostęp.
Wczoraj już z poziomu Androida robiłem kolejny upgrade, ale nawet po nim dostaję komunikat że posiadam najnowszą wersję oprogramowania, a mimo to nadal nie mogę się połączyć z komputera.

Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 08 maja 2018 17:23:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 19 lut 2018 17:47:28
Posty: 63
Bo jak połączysz się z androida po resecie to ap przechodzi w tryb operacyjny i już nie szuka kontrolera


Na górę
Post: śr, 09 maja 2018 0:17:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 23 kwie 2012 23:27:47
Posty: 113
Ale najpierw przez dobre 2 godziny walczyłem z różnych kompów i różnych systemów operacyjnych i nic. Dopiero na andku mi ruszyło.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 23 paź 2018 9:30:41

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl