Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 21 mar 2018 12:08:22 
   Tytuł: Jaki switch ?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 15 lut 2016 14:40:13
Posty: 189
Pany zabrakło mi portów w 2011 na urządzenia.
Pomyślałem by dołożyć switcha pod same AP i rozdzielić AP od MT

Czy TL-SG108E albo Netgear GS108GE są coś warte ?

Ew. co polecacie ? wymiary mają znaczenie ze względu na puche


Na górę
Post: śr, 21 mar 2018 14:11:49 
   Tytuł: Re: Jaki switch ?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1444
Lokalizacja: Kraków
Szybki123 pisze:
Pany zabrakło mi portów w 2011 na urządzenia.
Pomyślałem by dołożyć switcha pod same AP i rozdzielić AP od MT

Czy TL-SG108E albo Netgear GS108GE są coś warte ?

Ew. co polecacie ? wymiary mają znaczenie ze względu na puche

co na tym ma chodzić jaki ruch ile pakietów/s ile urządzeń łącznie na tych AP


Na górę
Post: śr, 21 mar 2018 14:30:20 
   Tytuł: Re: Jaki switch ?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 15 lut 2016 14:40:13
Posty: 189
Nie dużo. Z 6-8x AP 100-150Mb max . W tego switcha podlaczyc chce 2011 by zarządzał tym


Na górę
Post: śr, 21 mar 2018 16:58:45 
   Tytuł: Re: Jaki switch ?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1306
Lokalizacja: Myszków
Zarządzany ten switch ma być czy głupi?

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: śr, 21 mar 2018 18:38:32 
   Tytuł: Re: Jaki switch ?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 15 lut 2016 14:40:13
Posty: 189
Dobrze bym mógł przynajmniej sprawdzić status portu i na ile się zestawil. Taki lepszy głupek.
Co polecacie ?


Na górę
Post: śr, 21 mar 2018 21:21:10 
   Tytuł: Re: Jaki switch ?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1444
Lokalizacja: Kraków
Szybki123 pisze:
Dobrze bym mógł przynajmniej sprawdzić status portu i na ile się zestawil. Taki lepszy głupek.
Co polecacie ?

TL-SG108E Ci to ogarnie


Na górę
Post: sob, 24 mar 2018 9:45:16 
   Tytuł: Re: Jaki switch ?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 15 lut 2016 14:40:13
Posty: 189
Ok dzięki za info.
Robic z mt na kazdy port switcha osobny vlan ?


Na górę
Post: sob, 24 mar 2018 20:44:58 
   Tytuł: Re: Jaki switch ?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1444
Lokalizacja: Kraków
Szybki123 pisze:
Ok dzięki za info.
Robic z mt na kazdy port switcha osobny vlan ?

Można tylko po co?
ile na tym enduserów ma wisieć ? 30/50/100
jak do 100 to nie kombinuj


Na górę
Post: sob, 24 mar 2018 21:07:08 
   Tytuł: Re: Jaki switch ?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 15 lut 2016 14:40:13
Posty: 189
100 to max wiec zostawię.

A co polecacie zamiast Rb2011?
Wystaczy 5xGb byle było wydajniejsze niż 2011 bo coś zaczyna się dusić


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 19 paź 2018 2:12:34

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl