Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 06 lut 2018 22:49:10 
   Tytuł: RAID SAS2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 25 mar 2013 21:39:27
Posty: 160
Witam,
mam sobie taką oto płytę: http://www.supermicro.com/Aplus/motherb ... 8DCL-6.cfm
Do niej mam kupione dwa dyski SAS i takie kable:
https://www.cablesondemand.com/images/p ... DP8282.jpg
Moje mają jeszcze zasilanie.

Po podłączeniu wszystkiego, kontroler SAS LSI wykrywa te dyski podwójnie.
Mam w SLOCIE 0 i 1 pierwszy dysk
a w slocie 2 i 3 drugi dysk.

Niby ok ale nie wiem co mam wybrać przy tworzeniu macierzy.
Dla RAID1 mogę wybrać tylko 2 dyski i teraz pytanie czy mam po prostu wybrać po jednym z tych dysków co widzi kontroler, np. Slot 0 i Slot 2 czy może robie to wszystko źle?


Na górę
Post: śr, 07 lut 2018 9:25:41 
   Tytuł: Re: RAID SAS2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1635
Lokalizacja: W-wa
Zresetuj kontroler do fabryki. Plyte tez.
Moze ma stara maciesz zapisana i pokazuje glupoty.
Daj jakies screeny jezeli "factory" nie zadziala


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 26 maja 2018 0:35:04

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl