Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 28 lis 2017 8:31:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 15 lut 2015 21:42:52
Posty: 31
Witam
Czy ktoś spotkał się z takim logiem u siebie na OLT

<5>1 2017-11-28T02:03:53.015824+01:00 10.0.55.3 system - - - system: CPU overload warning : CPU load [31] > threshold low [30]
<5>1 2017-11-28T02:04:42.411958+01:00 10.0.55.3 system - - - system: CPU overload cleared : CPU load [28] < threshold low [30]

???


Na górę
Post: wt, 28 lis 2017 10:01:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 923
Lokalizacja: Myszków
Ale to masz problem ze zrozumieniem loga czy co?
Przecież masz tam jasno wszystko wytłumaczone.
Ustawiony jest próg ostrzeżenia na 30%, jak obciążenie CPU podniesie się powyżej tego progu to masz info w logu, jak spadnie poniżej to też masz info. Pewnie jest jeszcze drugi próg na obciążenie alarmowe gdzieś pewnie koło 60-70%

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: śr, 29 lis 2017 22:50:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 15 lut 2015 21:42:52
Posty: 31
Tak tylko dziwna jest godzina to zazwyczaj w nocy mniej więcej +- 15 minut , ruch prawie zerowy , nie wiem czy jakiś proces na OLT, czy się tym nie przejmować.


Na górę
Post: śr, 29 lis 2017 23:40:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 10 lip 2008 23:36:54
Posty: 1691
Lokalizacja: okolice Rzeszowa
Nie robi ci się wtedy jakiś backup czy coś ?

_________________
bitlan.com.pl


Na górę
Post: czw, 30 lis 2017 8:16:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 15 lut 2015 21:42:52
Posty: 31
No właśnie nie za bardzo.
Konsultowałem to z DASAN i w/g nich musze w tym momencie być zalogowany na OLT i sprawdzać co to za proces albo czy coś na którymś porcie nie przychodzi .


Na górę
Post: czw, 30 lis 2017 18:16:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 10 lip 2008 23:36:54
Posty: 1691
Lokalizacja: okolice Rzeszowa
albo skrypt bashowy ktory bedzie ci co minute robil dump do pliku :)

_________________
bitlan.com.pl


Na górę
Post: czw, 07 gru 2017 19:01:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3162
Nie będę zakładał nowego tematu

W instrukcji od OLTa mamy, że 1 konfig jest kablem od konsoli.
Czy przez MGMT mogę się jakoś dostać zdalnie? Ma jakieś IP?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pt, 08 gru 2017 6:35:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: wt, 18 lis 2003 22:54:41
Posty: 576
Jak ustawisz to będzie mgmt miało ip.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 22 sty 2018 23:42:22

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl