Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 14 lis 2017 16:32:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1770
Jaki mały (4-8 portów) switch z PoE oraz miejscem na wkładkę SFP do kamer IP polecacie?

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Skrypty bash, perl.


Na górę
Post: wt, 14 lis 2017 16:43:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2559
Lokalizacja: Wrocław
Działa: http://cdr.pl/p5583,mikrotik-routerboar ... p-usb.html


Na górę
Post: wt, 14 lis 2017 17:44:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 555
Lokalizacja: P.W Batna
jakie napięcie potrzebujesz ? 24? 48?

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: wt, 14 lis 2017 18:02:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1770
Zasadniczo potrzebuję to do takich kamer https://www.eltrox.pl/monitoring/monito ... 0b-s3.html
Przyjmują one 12V DC lub PoE (802.3af). Co do tego RB to zastanawiam się czy przy 4 kamerach nie przeciążę go.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Skrypty bash, perl.


Na górę
Post: wt, 14 lis 2017 19:44:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 17 gru 2011 11:18:19
Posty: 87
Lokalizacja: pomorskie
Do kamer polecam switch Pulsara, np. ten https://www.eltrox.pl/switch-poe-4-1-s54.html
Z wkładką SFP - https://www.eltrox.pl/switch-poe-pulsar ... plink.html
Innych producentów nie polecam. Zwłaszcza TP-Linków, mają problemy z negocjacjami prędkości.

_________________
"Zesraj się, a nie daj się"


Na górę
Post: wt, 14 lis 2017 23:15:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 08 gru 2009 9:21:34
Posty: 443
Ja używam
netgear GS110TP

działa bez problemów.


Na górę
Post: śr, 15 lis 2017 0:04:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16400
Lokalizacja: Nowa Ruda
Ja używam TP-Linków - przy większych projektach EdgeSwitch.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: śr, 15 lis 2017 11:40:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1770
OK, dzięki za podpowiedzi.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Skrypty bash, perl.


Na górę
Post: śr, 15 lis 2017 20:18:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 04 lip 2008 23:27:15
Posty: 826
stediuk pisze:
Do kamer polecam switch Pulsara, np. ten https://www.eltrox.pl/switch-poe-4-1-s54.html
Z wkładką SFP - https://www.eltrox.pl/switch-poe-pulsar ... plink.html
Innych producentów nie polecam. Zwłaszcza TP-Linków, mają problemy z negocjacjami prędkości.



Wieszego szmelcu niż ten pulsar nie widziałem..
Zagrzmiało dwa razy i wyebalo klientowi 3, czyli wszystkie które miał..
TP lik, albo nawet netis jest lepszy..


Na górę
Post: śr, 15 lis 2017 20:42:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3286
Mam
2 x GS110TP
zasilane z bufora i poprostu działa

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: śr, 15 lis 2017 21:47:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 18 gru 2005 14:42:14
Posty: 1316
Lokalizacja: Góry
Lub te:
http://tg-net.com.pl/produkty/przelaczniki-poe/


Na górę
Post: czw, 16 lis 2017 10:45:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 555
Lokalizacja: P.W Batna
Tutaj też znajdziesz duuuży wybór switchy poe:
https://www.anteny24.pl/m/1/strona_nr/1?text=switch+poe

:ok:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pn, 20 lis 2017 1:35:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 17 gru 2011 11:18:19
Posty: 87
Lokalizacja: pomorskie
darux pisze:
stediuk pisze:
Do kamer polecam switch Pulsara, np. ten https://www.eltrox.pl/switch-poe-4-1-s54.html
Z wkładką SFP - https://www.eltrox.pl/switch-poe-pulsar ... plink.html
Innych producentów nie polecam. Zwłaszcza TP-Linków, mają problemy z negocjacjami prędkości.



Wieszego szmelcu niż ten pulsar nie widziałem..
Zagrzmiało dwa razy i wyebalo klientowi 3, czyli wszystkie które miał..
TP lik, albo nawet netis jest lepszy..

Widzisz, każdy ma jakieś swoje preferencje.
TG-Net też dają radę u mnie, a tp-linków miałem chyba 5 i wszystkie mają podobne problemy z negocjacjami prędkości z ubnt na fabrycznym zasilaczu. Często i gęsto spadają do 10mbit, ostatnio zmieniałem 24portowego TP-Linka, ponieważ poza tymi problemami z negocjacjami zaczął gubić pakiety.

Pulsar ani jeden nie sprawiał problemów. Zamontowałem ich ponad 50 szt, może nie dużo, lecą tylko do monitoringu, ale jestem bardzo zadowolony.
Może wpływ na awaryjność też ma fakt, że w miejscu gdzie są częste skoki napięcia (zakłady produkcyjne itp.) staram się zawsze dawać UPSa w racku dla ochrony sprzętu i kamer.
/eot

_________________
"Zesraj się, a nie daj się"


Na górę
Post: pn, 20 lis 2017 8:12:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 23 mar 2014 11:51:27
Posty: 197
Pulsar jest ok.
Burza żadnej firmy nie oszczędza !!!!

_________________
VU+ ULTIMO 4K BH
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90, Gosat 150
Andrew 100
Televes Q90AL


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 22 kwie 2018 10:43:17

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl