Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 03 paź 2017 5:38:53 
   Tytuł: switch S5750E-16X-SI
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 695
Lokalizacja: PL
cześć,
czy ktoś mi powied czy na switchu S5750E-16X-SI ( http://www.dcnglobal.pl/2013-04-11-11-0 ... 50e-16x-si )- pójdzie mi zwykłe 1G czy to switch tylko 10G ?

według specyfikacji którą mam to 1G jest obsługiwane ale jak podłączam SPF 1G ( 10/100/100 ) nie mam linku....

według cli -> Hardware is SFP+ ............
Interface brief:
Ethernet1/0/1 is down, line protocol is down
Ethernet1/0/1 is layer 2 port, alias name is (null), index is 1
Hardware is SFP+, address is 00-03-0f-82-c9-35
PVID is 1


czyli wkładki na spf+ only ?..... oO

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 8:00:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 10 lip 2008 23:36:54
Posty: 1694
Lokalizacja: okolice Rzeszowa
Próbowałeś ustawić prędkość z palca na 1g?

_________________
bitlan.com.pl


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 10:15:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 695
Lokalizacja: PL
si bitlan ( ;

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 10:23:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 21:26:01
Posty: 14
Mam wersję 24 port i SFP działa, link zestawia się na 1Gbit (wyłączona autonegocjacja).

Force full-duplex, Force 1G
Transceiver info:
SFP found in this port, manufactured by OEM, on Jan 18 2017.


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 10:26:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 695
Lokalizacja: PL
marcino pisze:
Mam wersję 24 port i SFP działa, link zestawia się na 1Gbit (wyłączona autonegocjacja).

Force full-duplex, Force 1G
Transceiver info:
SFP found in this port, manufactured by OEM, on Jan 18 2017.



mimo wymuszonego 1G u mnie nadal w statusie widnieje SFP+ dlatego się zastanawiam czy jednak to nie switch tylko 10G ???

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 10:46:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 21:26:01
Posty: 14
gmotyw pisze:
mimo wymuszonego 1G u mnie nadal w statusie widnieje SFP+ dlatego się zastanawiam czy jednak to nie switch tylko 10G ???


To chyba identyfikacja samego portu a nie wkładki, u mnie jest podobnie:

Interface brief:
Ethernet1/0/27 is up, line protocol is up
Ethernet1/0/27 is layer 2 port, alias name is (null), index is 27
Hardware is SFP+,


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 12:30:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 10 lip 2008 23:36:54
Posty: 1694
Lokalizacja: okolice Rzeszowa
gmotyw pisze:
si bitlan ( ;

z obu stron?
co to za wkładka?

_________________
bitlan.com.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 20 kwie 2018 7:04:34

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl