Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 14 sie 2017 10:42:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 14 sie 2017 10:26:44
Posty: 3
Witam, robimy pewne modyfikacje w naszej sieci mamy na dachu RB 435G zasilany przez PoE, chcemy obok dołożyć w drugim kierunku RBSXTG-5HPacD czy da się to podłączyć jakimś sposobem w sieć z RB455G na dachu aby był zasilany też od niego ? RB435G ma 3 porty gigabit a RBSXTG-5HPacD ma 1 port gigabit. Dziękuje za wszelką pomoc.


Na górę
Post: wt, 15 sie 2017 21:46:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 1895
michal328i pisze:
Witam, robimy pewne modyfikacje w naszej sieci mamy na dachu RB 435G zasilany przez PoE, chcemy obok dołożyć w drugim kierunku RBSXTG-5HPacD czy da się to podłączyć jakimś sposobem w sieć z RB455G na dachu aby był zasilany też od niego ? RB435G ma 3 porty gigabit a RBSXTG-5HPacD ma 1 port gigabit. Dziękuje za wszelką pomoc.

Da się bez problemów. Kupujesz adapter poe taki jak do mikrotika. Obcinasz gniazdo zasilania i podpinasz dwie wtyczki zasilające. eden do rb a drugi do drugiego urządzenia. Dwa urządzenia spinasz kablem r45 dla zapewnienia transmisji.


Na górę
Post: pt, 18 sie 2017 11:00:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 14 sie 2017 10:26:44
Posty: 3
zuhjk pisze:
michal328i pisze:
Witam, robimy pewne modyfikacje w naszej sieci mamy na dachu RB 435G zasilany przez PoE, chcemy obok dołożyć w drugim kierunku RBSXTG-5HPacD czy da się to podłączyć jakimś sposobem w sieć z RB455G na dachu aby był zasilany też od niego ? RB435G ma 3 porty gigabit a RBSXTG-5HPacD ma 1 port gigabit. Dziękuje za wszelką pomoc.

Da się bez problemów. Kupujesz adapter poe taki jak do mikrotika. Obcinasz gniazdo zasilania i podpinasz dwie wtyczki zasilające. eden do rb a drugi do drugiego urządzenia. Dwa urządzenia spinasz kablem r45 dla zapewnienia transmisji.



Dałoby tak się zrobić ale SXTG niemają gniazda zasilania tylko poprzez PoE.


Na górę
Post: pt, 18 sie 2017 11:41:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2522
Lokalizacja: Wrocław
No ale w tym widzisz problem?

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: sob, 19 sie 2017 1:06:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 14 sie 2017 10:26:44
Posty: 3
cabana pisze:
No ale w tym widzisz problem?

No raczej.. jak tam dołożyć zasilanie ?


Na górę
Post: sob, 19 sie 2017 5:49:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 29 sty 2012 19:22:00
Posty: 119
Dla gigabita nie ma rozwiązania - dla setki są.


Na górę
Post: sob, 19 sie 2017 6:44:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: pt, 21 gru 2012 17:01:55
Posty: 2117
Lokalizacja: /usr/src/sys
j.w dla 100Mbps mozna rozszyc skretke. Trzeba pomyslec i da sie to zrobic. Podpowiem, zaproponowano rozwiazanie z dolozeniem drugiej wtyczki do adaptera POE, mozna tez kupic to kosztuje 5 zl przejsciowke na wiele wtyczek DC-Jack, oraz zastosowac injector poe
Obrazek
ten od prawej. To zasili urzadzenie ktore nie posiada zlacza jack-dc a jedynie poe na porcie

_________________
Chcialbym zeby mi sie tak bardzo chcialo jak bardzo mi sie nie chce.


Na górę
Post: czw, 07 wrz 2017 7:06:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 03 sty 2013 0:19:30
Posty: 127
nie prościej RB750UP


Na górę
Post: czw, 07 wrz 2017 7:35:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3721
Lokalizacja: Szczecin
Dla gigabita się da. Podepnij odwrotnie normalne gigabitowe PoE Mikrotika. Może działać jako ejector PoE. Sam byłem zdziwiony jak zobaczyłem takie rozwiązanie.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: czw, 07 wrz 2017 12:02:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 28 maja 2013 20:29:53
Posty: 337
Lokalizacja: Gdansk
@jadasz, możesz to jakoś zobrazować?

_________________
.:[BITCOIN]:.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 24 sty 2018 11:56:54

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl