Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 10 kwie 2017 14:27:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2191
ze względu na to że leży mi tego trochę na magazynie zdjętego od klientów bo były problemy przyszło mi na myśl ze może to wina softu
więc czy komuś się udało wpakować na ten badziew soft wrt lub coś innego

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: pn, 10 kwie 2017 19:55:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 08 kwie 2011 14:44:18
Posty: 159
Lokalizacja: Polska
A jakie są z tym problemy?


Na górę
Post: wt, 11 kwie 2017 9:06:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2191
Podstawowy ze nie wpuszcza urzadzen po wifi

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: wt, 11 kwie 2017 9:07:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 352
Lokalizacja: Łódź
U mnie mamy kilkaset i wszystko ładnie śmiga.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 11 kwie 2017 19:41:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2191
te z początków produkcji były ok jednak potem kicha
nie wpuszczają po wifi server dhcp sam się włączał
myślę że to wina softu jednak czy da się coś innego wpakować

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: czw, 13 kwie 2017 8:44:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 08 kwie 2011 14:44:18
Posty: 159
Lokalizacja: Polska
Widzę na CDR, że wycofali, widzę często na forach różne wpisy o Netis, pracujących setki i nigdy nie miałem wspomnianych problemów. Może coś z konfiguracją?

Jeśli komuś zalegają 2419 zafoliowane,to chętnie odkupię.


Na górę
Post: pn, 17 kwie 2017 8:31:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2191
nie przesadzaj co można skopać w konfigu
i co ma konfig do tego ze router działa przez kilka dni nagle coś mu odbija i urządzenia nie łączą się z nim restart prądowy i wszystko działa

jak chcesz mam tego trochę ale nie zafoliowane bez pudełek podaj na pw ile to dla ciebie warte i dogadamy się

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: pn, 17 kwie 2017 8:53:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 08 kwie 2011 14:44:18
Posty: 159
Lokalizacja: Polska
A zakład, że konfig zmienia wiele?

U mnie ogrom problemów rozwiązało uruchamianie VAP. Np. opcja 20/40Mhz nie działa poprawnie i ustawienie 40MHz na sztywno pozwala łączyć się zarówno w 20 jak i 40 i nie ma efektu, że urządzenie łączy się i łączy a na koniec odrzuca.


Na górę
Post: pn, 17 kwie 2017 9:53:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5107
te rutery to niestety jakiś ponury żart. Kilka mam w sieci, i o ile na początku działały bez problemu, to teraz faktycznie z niektórymi coś się dzieje. po zaniku prądu albo default, albo jakiś dziwny zwis że pomoże dopiero ok 5min, bez prądu... ogólnie nieprzewidywalne i napewno ponownie się nie skuszę. Taka ciekawostka na koniec:
byłem u klienta, bo przestał działać po zaniku prądu (tzn. ssid był, niby się laptop łączył do rutera, ale nie otrzymywał adresacji).
Ponieważ na stronie producenta był dostępny nowszy soft to go wczytałem. po wgraniu póki co wi-fi chodzi, wan również działa, przestały działać wszystkie lany :)
Zostawiłem tak, bo klient łączy się tylko przez wifi, ale obiecałem że przy kolejnym problemie wymienię mu ten ruter na coś normalnego...
Dlatego jeśli ktoś znajdzie jakiś alternatywny soft, to z chęcią przetestuję jako ostatnia deska ratunku. (oczywiście u siebie w domu, bo klienta nie będę już denerwować)


Na górę
Post: pn, 17 kwie 2017 12:14:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 18 mar 2013 9:54:00
Posty: 95
Lokalizacja: WLKP
półprzewodnik pisze:
Widzę na CDR, że wycofali, widzę często na forach różne wpisy o Netis, pracujących setki i nigdy nie miałem wspomnianych problemów. Może coś z konfiguracją?

Jeśli komuś zalegają 2419 zafoliowane,to chętnie odkupię.


u nas w sieci kilkanaście sztuk w ostatnim czasie potraktowałem z buta z dziką przyjemnością
żadnych netisów leveli tend i innych dziwolągów nie zakładam
a stare porzekadło mówi chytry 2x traci

_________________
---------------------------------
internet mi śnieży


Na górę
Post: pn, 17 kwie 2017 21:28:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2191
to co teraz dajesz??? my dajemy mt tylko żeby one miały większy zasięg wifi to by było super

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 21 cze 2018 15:56:19

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl