Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 02 kwie 2017 21:46:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1332
czy jest jakiś limit urządzeń powerline które będą ze sobą działały w jednym budynku?
czy urządzenia są kompatybilne z innymi tej samej firmy / różnych firm?

mam takie 2sztuki
TL-WPA2220 KIT
i potrzebuję dodać jeszcze kilka do monitoringu. kabel nie wchodzi w grę


Na górę
Post: ndz, 02 kwie 2017 22:51:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 10 cze 2015 14:41:43
Posty: 77
Jest limit, zależy od producenta. O ile dobrze pamiętam, to TP-LINK-i pozwalają spiąć razem do 5 urządzeń, może do 8.
Urządzenia tej samej firmy są kompatybilne. Różnych firm to loteria.

_________________
www.multik.com.pl

http://tplinkforum.pl
TP-LINK Nieoficjalne Polskie Forum reaktywowane!!!


Na górę
Post: ndz, 02 kwie 2017 22:57:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1332
dzięki,
a czy ktoś z powodzeniem używał takiej sieci opartej na 5-8 urządzeniach powerline ?


Na górę
Post: pn, 03 kwie 2017 7:26:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 19 lip 2009 10:41:45
Posty: 1032
Ja powiem tylko tyle "działają fajnie aż się zesrają"

Mam klienta u którego podmieniałem chyba ze 4 komplety róznych firm, działają spoko około 1 roku potem zaczyna się loteria (rosną czasy spada przepustowość itd..), wreszcie skończyło się na kablu.


Na górę
Post: pn, 03 kwie 2017 9:57:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2191
wystarczy jeden który będzie się łączył na kijowych prędkościach i reszta kuleje

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: śr, 05 kwie 2017 13:39:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 21 sty 2007 20:41:55
Posty: 3919
krzysztof24 pisze:
kabel nie wchodzi w grę

W takich momentach mi sie automatycznie podnosi cisnienie. Jak ktos zaprojektowal i speirdo.....lil to niech teraz placi za poprawki.

_________________
http://www.digitalnet.pl


Na górę
Post: śr, 05 kwie 2017 14:55:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 10 cze 2015 14:41:43
Posty: 77
Qmpeltaty pisze:
krzysztof24 pisze:
kabel nie wchodzi w grę

W takich momentach mi sie automatycznie podnosi cisnienie. Jak ktos zaprojektowal i speirdo.....lil to niech teraz placi za poprawki.


Taaa, jak ktoś budował dom w latach '70-'90 to myślał o czymś takim jak Internet...

Natomiast w nowym domu - zgadzam się w zupełności. Położy taki nowobogacki tynki, farba wyschnie, a on sobie przypomni, że nie ma jak FB sprawdzić, bo o Necie zapomniał... I płacze, że nie chce kuć ścian i modli się, aby WiFi pokryło zasiegiem z jednego nadajnika.

_________________
www.multik.com.pl

http://tplinkforum.pl
TP-LINK Nieoficjalne Polskie Forum reaktywowane!!!


Na górę
Post: śr, 05 kwie 2017 16:31:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 21 sty 2007 20:41:55
Posty: 3919
TytusXP pisze:
Qmpeltaty pisze:
krzysztof24 pisze:
kabel nie wchodzi w grę

W takich momentach mi sie automatycznie podnosi cisnienie. Jak ktos zaprojektowal i speirdo.....lil to niech teraz placi za poprawki.


Taaa, jak ktoś budował dom w latach '70-'90 to myślał o czymś takim jak Internet...

Natomiast w nowym domu - zgadzam się w zupełności. Położy taki nowobogacki tynki, farba wyschnie, a on sobie przypomni, że nie ma jak FB sprawdzić, bo o Necie zapomniał... I płacze, że nie chce kuć ścian i modli się, aby WiFi pokryło zasiegiem z jednego nadajnika.


Mowie o nowych domach, gdzie swoj idiotyzm wlasciciel probuje zrekompensowac swoim ego "albo pan cos wymysli albo zrobi to konkurencja" bo przeciez on bedzie placil cale 40zl za internet.

_________________
http://www.digitalnet.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 18 cze 2018 11:24:22

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl