Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Post: śr, 08 mar 2017 22:01:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 27 sie 2010 18:56:31
Posty: 399
Lokalizacja: Żywiec, Bielsko, Kraków
Hej, jak w temacie, zaobserwowaliście jakieś problemy z wifi z 841N z wersja 11.1?

U nas się to objawia tym że skacze ping, prędkosci rzadko osiągają wiecej jak 40-50 mega, z najczesciej jest to w okolicy kilkunastu mega, na tablecie albo telefonie porażka, do 8 mega i skoki w doł.

Trafiłem na 10 sztuk takiego w partii.

Jak u Was?

_________________
J. Wolfgang von Goethe

"Kto nie idzie do przodu, ten się cofa."


Na górę
Post: śr, 08 mar 2017 22:02:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7890
Tak, zaobserwowaliśmy. Wycofaliśmy się z nich całkowicie. Zostało na sieci może z 5 sztuk.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pt, 10 mar 2017 19:18:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 27 sie 2010 18:56:31
Posty: 399
Lokalizacja: Żywiec, Bielsko, Kraków
Orin pisze:
Tak, zaobserwowaliśmy. Wycofaliśmy się z nich całkowicie. Zostało na sieci może z 5 sztuk.



co teraz dajesz? interesuje mnie coś co obsluzy vlan pod internet i IPTV.

_________________
J. Wolfgang von Goethe

"Kto nie idzie do przodu, ten się cofa."


Na górę
Post: pt, 10 mar 2017 21:49:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7890
HAP Lite

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pt, 10 mar 2017 22:44:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1338
Lokalizacja: Stalowa Wola
ale to tylko wina softu

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pt, 10 mar 2017 23:57:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7890
Testowałem to co było dostępne z softu - problemy były na każdym. Natomiast u nas ten routery zaliczały najczęściej zerwania sesji po WAN, brak routingu itp. Do czasu tej wersji bardzo sobie ten moment chwaliłem. Patrząc na pogoń za rewizjami (jest już v13) to nie wiem czy napiszą lepszy soft pod wersję która już jest EOL

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: sob, 11 mar 2017 0:16:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1338
Lokalizacja: Stalowa Wola
openwrt Cie uratuje

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: sob, 11 mar 2017 9:47:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2162
openwrt w wersji 11 nic nie daje
mikrotiki są tylko słaby zasięg radia

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: sob, 11 mar 2017 10:06:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1338
Lokalizacja: Stalowa Wola
coś głupoty pleciesz

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: sob, 11 mar 2017 14:21:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 290
Przecież na ten router jest DD-WRT:http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices#TP-Link , Gargoyle ENG: https://www.gargoyle-router.com/download.php i Lede: http://dl.eko.one.pl/lede/17.01-SNAPSHOT/targets/ar71xx/generic/

Nie wierzę, że na wszystkich jest problem.

Poza tym mam v9 i przekroczyć na nim 50 Mb to mistrzostwo świata. I obraz tu nie ma akurat znaczenia.


Na górę
Post: sob, 11 mar 2017 19:01:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2162
nerxu pisze:
coś głupoty pleciesz

no niestety problem polega na tym że testowałem 841 v11 i nadal były problemy ze stabilnością ale mogło to wynikać z niestabilności hardware-u
poza to jest coraz gorzej z alternatywnym oprogramowaniem bo co nowszy router tym flash mniejszy i soft się nie mieści

i co mnie jeszcze martwiło w ddwrt to to że na wifi nigdzie nie znalazłem szerokości kanału 20/40 tylko albo 20 albo 40

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: sob, 11 mar 2017 19:04:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1338
Lokalizacja: Stalowa Wola
testowałeś na WRT ?

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: sob, 11 mar 2017 19:56:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7890
glitzy - na v9 ten sprzęt wyciąga spokojnie ~70Mbit po wifi bez żadnego dłubania w sofcie. Po lanie 94/94.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: sob, 11 mar 2017 22:31:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 290
No nie wiem. Ja nie mogłem przeskoczyć 50 MHz na 40 MHz. I to samo ktoś opisuje tutaj:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=15133778#15133778

A po co 20 MHz???


Na górę
Post: sob, 11 mar 2017 23:06:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1338
Lokalizacja: Stalowa Wola
piłeś już coś?

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: ndz, 12 mar 2017 1:18:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7890
Pomyłka MHz z Mbit - każdemu się może zdarzyć :)
Wracając do tematu - v11 u mnie po wyjęciu z pudełka bez problemu działał w taryfach do 60 Mbit - zarówno po lanie jak i wifi. Może teraz jest na rynku jeszcze gorsza partia tego sprzętu niż ja trafiłem - tego nie wiem, wycofałem się z niego jakoś na przełomie jesieni i zimy.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: ndz, 12 mar 2017 10:56:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2162
i teraz dajemy MT jednak ma słaby zasięg wifi do tego ostatnio trafiły się szuki te "leżące kwadraciaki" z uszkodzonym portem mini usb tzn nie kontaktuje
te stojące są ok

mój wniosek jest taki że dobry router musi kosztować

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: ndz, 12 mar 2017 11:08:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1338
Lokalizacja: Stalowa Wola
ludozerca pisze:
i teraz dajemy MT jednak ma słaby zasięg wifi do tego ostatnio trafiły się szuki te "leżące kwadraciaki" z uszkodzonym portem mini usb tzn nie kontaktuje
te stojące są ok

mój wniosek jest taki że dobry router musi kosztować



Testowałem przed chwilą nowego 841N z WRT i 60/60 leci i radio i wifi bez problemowo. Więc albo robiłeś na oryg. sofcie albo trafiłeś uszkodzoną partie.

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: ndz, 12 mar 2017 14:46:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1338
Lokalizacja: Stalowa Wola
ludozerca pisze:
nerxu pisze:
coś głupoty pleciesz

no niestety problem polega na tym że testowałem 841 v11 i nadal były problemy ze stabilnością ale mogło to wynikać z niestabilności hardware-u
poza to jest coraz gorzej z alternatywnym oprogramowaniem bo co nowszy router tym flash mniejszy i soft się nie mieści

i co mnie jeszcze martwiło w ddwrt to to że na wifi nigdzie nie znalazłem szerokości kanału 20/40 tylko albo 20 albo 40



ale głupoty walisz
przecież
v11 ma szybszy procek od v9 o 100mhz
radio takie same jak v9
Ram 2mb

co do szerokości to można odpalić 300mb/s i to działa jak auto

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: ndz, 12 mar 2017 21:55:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 27 sie 2010 18:56:31
Posty: 399
Lokalizacja: Żywiec, Bielsko, Kraków
Na moim v11.1 na radiu raz 90 mega dobija w 40 mhz, a raz potrafi leciec tylko 10-20 mega, ze skokami do 40 ...

;/

_________________
J. Wolfgang von Goethe

"Kto nie idzie do przodu, ten się cofa."


Na górę
Post: ndz, 12 mar 2017 22:15:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2162
nerxu pisze:
ale głupoty walisz

a ja cie gdzieś obrażam??

napisałem jakie miałem problemy możesz sie z nimi nie zgodzić wolność słowa

tendencja u producentów jest taka że flash jest coraz mniejszy po to tylko żeby inny soft niż firmowy nie pasował
producenci tną koszty jak mogą taki netis nawet oszczędza na drucikach w portach lan o kablach nie wspomnę

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: ndz, 12 mar 2017 22:29:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 290
vitkovskyyy pisze:
Na moim v11.1 na radiu raz 90 mega dobija w 40 mhz, a raz potrafi leciec tylko 10-20 mega, ze skokami do 40...


A jak wygląda otoczenie w inSSIDer?

Gargoyle jest tak skonstruowane, że jak wykryje coś na kanale to natychmiast zrzuca do 20 MHz.

Dzisiaj w niewielu miejscach jest czysty eter.

Czy na pewno te 20 Mbps osiągasz na 40 MHz?


Na górę
Post: pn, 13 mar 2017 2:02:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1338
Lokalizacja: Stalowa Wola
ludozerca pisze:
nerxu pisze:
ale głupoty walisz

a ja cie gdzieś obrażam??

napisałem jakie miałem problemy możesz sie z nimi nie zgodzić wolność słowa

tendencja u producentów jest taka że flash jest coraz mniejszy po to tylko żeby inny soft niż firmowy nie pasował
producenci tną koszty jak mogą taki netis nawet oszczędza na drucikach w portach lan o kablach nie wspomnę


sorry jesli uraziłem ale napisałeś że mniejszy flash a to nie prawda tplink ulepszyl nowe wersje dając mocniejszy procek
a netis dał taniej i teraz wiesz gdzie oszczędzili.
Mówisz że nie idzie tyle po wifi więc otworzyłem tplinka i testuje go właśnie na WRT i nie widzę problemu

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pn, 13 mar 2017 8:19:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 27 sie 2010 18:56:31
Posty: 399
Lokalizacja: Żywiec, Bielsko, Kraków
glitzy pisze:
vitkovskyyy pisze:
Na moim v11.1 na radiu raz 90 mega dobija w 40 mhz, a raz potrafi leciec tylko 10-20 mega, ze skokami do 40...


A jak wygląda otoczenie w inSSIDer?

Gargoyle jest tak skonstruowane, że jak wykryje coś na kanale to natychmiast zrzuca do 20 MHz.

Dzisiaj w niewielu miejscach jest czysty eter.

Czy na pewno te 20 Mbps osiągasz na 40 MHz?



Czysto w eterze, bez znaczenia w zasadzie bo na 10 tplinków zamontowanych w różnych lokalizacjach 8 bylo zdup.conych.

_________________
J. Wolfgang von Goethe

"Kto nie idzie do przodu, ten się cofa."


Na górę
Post: pn, 13 mar 2017 9:17:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 290
I ja dokładnie miałem to samo na v9. Specjalnie nawet wyjechałem z dużego miasta (laptop pokazuje do 20 SSID) do małego miasteczka żeby było szybkie łącze (100 Mbps) i czyste otoczenie.
Nic to nie dało. Router stoi w szafie. Uważam, że do łącza powyżej 40 Mbps się nie nadaje.
Tylko, że u mnie każdy pomiar był w granicy 40 Mbps. Cyrki z mniejszą prędkością na radiu były tylko wtedy, gdy w okolicy były inne routery.
Co ciekawe 1043ND w tym czasie przerzucał około 75 Mbps.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 17 gru 2017 6:09:52

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl