Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 02 gru 2016 13:34:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 15 maja 2006 16:50:39
Posty: 175
Witam, mam prośbę o pomoc w wyborze routera i chciałbym aby miał:

sieć bezprzewodowa 2.4 i 5 GHz
1 WAN i ze 3 porty LAN gigabitowe

mogę wydać do 500zł (może ciut więcej)


Na górę
Post: pt, 02 gru 2016 15:10:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 07 lut 2014 12:12:55
Posty: 807
Hap ac do 300mbps


Na górę
Post: pn, 05 gru 2016 22:51:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 15 maja 2006 16:50:39
Posty: 175
Czy pozostaje mi tylko mikrotik?


Na górę
Post: pn, 05 gru 2016 23:17:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 203
Nie. Jest kilka Asusów z możliwością wgrania Tomato. Są TP-Linki z możliwością wgrania Gargoyle. Znajdzie się i Netgear pod DD-WRT.

A do tego MT da się coś alternatywnego wgrać?


Na górę
Post: pn, 05 gru 2016 23:26:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 07 lut 2014 12:12:55
Posty: 807
Obrazek


Na górę
Post: wt, 06 gru 2016 0:31:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3076
Lokalizacja: Szczecin
Domowy router w cenie CCR-a :D
Chyba nie ten wątek, powinno być w "Do śmiechu" :rotfl:

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 06 gru 2016 8:11:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 07 lut 2014 12:12:55
Posty: 807
A bo mu Hap ac nie pasował...

Po za tym dajesz popis swojej ignorancji!
To jest router dla graczy! On daje +28 do skila w lolu i extra ammo w wowie...
Biedny ty...

A nie jakiś tam ccr

Obrazek


Na górę
Post: wt, 06 gru 2016 12:19:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 11 cze 2014 17:34:03
Posty: 572
siona pisze:
A bo mu Hap ac nie pasował...

Po za tym dajesz popis swojej ignorancji!
To jest router dla graczy! On daje +28 do skila w lolu i extra ammo w wowie...
Biedny ty...

A nie jakiś tam ccr

Obrazek

jak coś tam jest przeniesione na wyższy poziom, to marketing.
A ile potem będzie wątków na elektrodzie że mu WiFi wyciąga tylko 90mbit, a On ma łącze 100mbit i MUSI być 100mbit.
A w tych kosmicznych "antenkach" siedzą 2cm druciki po 0,03centa w hurcie....


Na górę
Post: wt, 06 gru 2016 14:04:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 07 lut 2014 12:12:55
Posty: 807
Ja to wiem, ty to wiesz... Cały trzepak to wie...
I co z tego i tak znajdzie się banda jeleni co to kupi...
Bo wydać 2k na gówno jest git - w końcu mam hajs... Wydać 700 na coś sensownego i dać komuś 3 stówy żeby to skonfigurował nie da rady. Ot Polska.


Na górę
Post: wt, 06 gru 2016 14:20:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3076
Lokalizacja: Szczecin
Nie Polska, a świat i marketing. Najlepiej o tym świadczy to jak sprzedają się produkty nadgryzionego jabłka.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 06 gru 2016 14:52:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 11 cze 2014 17:34:03
Posty: 572
zajadacz pisze:
Nie Polska, a świat i marketing. Najlepiej o tym świadczy to jak sprzedają się produkty nadgryzionego jabłka.

Jabłko to transakcja wiązana - produkt + legenda + dobre samopoczucie. Też produkt. Takie czasy.

Ale wystarczy kliknac w pierwszy lepszy "test" jakiegoś komputer świata , czy inszego "czipa" żeby sie dowiedzieć że nie ma na rynku kart sieciowych pracujacych w QAM1024 i 4x4. I max co pojdzie w praktyce nie bedzie roznic sie od routera za 1/3 kwoty. Fakt, ze bez takich gwiezdnowojennych antenek. Wiec jest to produkt ktory może kiedyś bedzie działał z taką prędkościa. W szkole to mysmy mówili że "może" jest szerokie i głębokie.


Na górę
Post: wt, 06 gru 2016 22:47:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 21:16:50
Posty: 2277
http://allegro.pl/tp-link-tl-wdr4300-dw ... 09136.html

_________________
::wirefree::


Na górę
Post: pt, 09 gru 2016 15:07:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2680
dobry Router do chaty to 4 Unifi AC :)


Na górę
Post: pt, 09 gru 2016 15:19:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 07 lut 2014 12:12:55
Posty: 807
Mieści się w budżecie?


Na górę
Post: pt, 09 gru 2016 16:26:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2680
widać po koledze że piniądz jest w domu wiec chyba żałować nie będzie


Na górę
Post: sob, 10 gru 2016 0:47:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1059
zajadacz pisze:
Nie Polska, a świat i marketing. Najlepiej o tym świadczy to jak sprzedają się produkty nadgryzionego jabłka.

Apple to produkt kompletny dla przeciętnego Kowalskiego (bardzo łatwy w obsłudze, banalny w konfiguracji sprzętu peryferyjnego, niezawodny). Ww Asus to dla takich jak Ty Windowsowych dzieci :zlosnik: (chwilowo nie stać cię na niego i piszesz o nim źle), też pewnie jak wielu daje ci pracę-to będziesz go bronił "jak Częstochowy..." (w firmie po przejściu na W10-musieliśmy zatrudnić dodatkowego informatyka, ciągle coś nie działa z urządzeń peryferyjnych...). U nas poza iPhone żaden produkt Apple nie jest promowany/reklamowany-a i tak ludzie wiedzą co dobre... :ok:
kamikaze pisze:
dobry Router do chaty to 4 Unifi AC :)

Jak kasa jest to brać dobre, TL w paśmie 5GHz są po prostu kiepskie, poza tym też są ok.


Na górę
Post: sob, 10 gru 2016 1:52:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3076
Lokalizacja: Szczecin
Widzę nadal niezwykle merytoryczne posty. Oczywiście Jareczku, masz rację. Zdecydowanie wolałbym tego asusa niż zbudować za 2k wydajną domową sieć z 3011 jako routerem głównym i 2-3x wAP AC/unifi jako AP.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: sob, 10 gru 2016 13:31:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 07 lut 2014 12:12:55
Posty: 807
Nie sądziłem, że to kiedyś napiszę...
weź Jarek coś ciężkiego i popraw układ klepek bo się poprzestawiały......

Ten Asus to genialny przykład strzyżenia baranów.


Na górę
Post: ndz, 11 gru 2016 21:41:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2040
jarek7714 pisze:
TL w paśmie 5GHz są po prostu kiepskie.

ty se jaja robisz czy na poważnie??

router w domu to jedno wydajność sieci zależy też od kart radiowych w urządzeniach które się do niego podpinają
ale to nawet nie jest wykładnikiem bo taki sony vayo za kilka K działa gorzej na słabym sygnale niż podrzędny lenovo z promocji w biedrące

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: pn, 12 gru 2016 11:59:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 11 cze 2014 17:34:03
Posty: 572
ludozerca pisze:
jarek7714 pisze:
TL w paśmie 5GHz są po prostu kiepskie.

ty se jaja robisz czy na poważnie??

router w domu to jedno wydajność sieci zależy też od kart radiowych w urządzeniach które się do niego podpinają
ale to nawet nie jest wykładnikiem bo taki sony vayo za kilka K działa gorzej na słabym sygnale niż podrzędny lenovo z promocji w biedrące


Ja mam wrazenie, ze niektorzy to beda polemizowac z Jarkiem nawet jak napisze, ze 2+2 = 5...


Na górę
Post: pn, 12 gru 2016 19:57:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2040
i nikt mi nie w mówi ze białe jest białe a czarne jest czarne :chinczyk:

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: pn, 12 gru 2016 22:07:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3076
Lokalizacja: Szczecin
Przecież od dawna wiadomo że Jarek to troll i należy go tak traktować (zgadzać się na każdym kroku żeby się zamknął i nie podejmować merytorycznej dyskusji).

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 13 gru 2016 0:12:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 11 cze 2014 17:34:03
Posty: 572
zajadacz pisze:
Przecież od dawna wiadomo że Jarek to troll i należy go tak traktować (zgadzać się na każdym kroku żeby się zamknął i nie podejmować merytorycznej dyskusji).

Nawet zgadzajac sie z trollem dajesz mu paliwo. Wymysli nowe błazeństwo żeby kogoś sprowokować. Co by nie pisał, trzeba IGNOROWAC. To go najbardziej wkurzy.


Na górę
Post: wt, 13 gru 2016 21:07:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1059
siona pisze:
weź Jarek coś ciężkiego i popraw układ klepek bo się poprzestawiały......

Ten Asus to genialny przykład strzyżenia baranów.

Nie wiem co ci rozum odebrało i proste myślenie-czytanie ze zrozumieniem. "Dziecko drogie" ja nikomu nie polecam ww Asusa, aczkolwiek przyjmuję do wiadomości że są klienci którzy kupią ww produkt (z reguły użytkownicy Windows-nawet podobne produkty Apple z wbudowanym dyskiem nie są tak drogie...), podobnie jak komputery po ok. 10tys. złotych które wymieniają co 0,5 roku (aby być "na topie"). Po prostu musisz zrozumieć że świat nie jest czarno-biały, lecz kolorowy-jedni jedzą kawior, a drudzy paprykarz... .
ludozerca pisze:
router w domu to jedno wydajność sieci zależy też od kart radiowych w urządzeniach które się do niego podpinają
ale to nawet nie jest wykładnikiem bo taki sony vayo za kilka K działa gorzej na słabym sygnale niż podrzędny lenovo z promocji w biedrące

Takie wykłady to możesz robić "przedszkolakom na Pudelku" (kogo Ty chcesz pouczać-Ty używałeś w ogóle ww produktów TL, podobnych konkurencji, z tego co piszesz na pewno nie), także daruj sobie te oczywiste wypociny, bo to nie ta liga. Używasz w ogóle dual-band w domu?! (chyba nie :P ). Nawet Asus wypuszczając to "cudo" musi mu dedykować konkretne karty radiowe które będą osiągały jakiś akceptowalny % wydajności, klienci którzy to kupują zapewne w większości są tego świadomi (tak nie tylko Ty masz tą tajemną wiedzę że komunikacja radiowa odbywa się dwukierunkowo...).
zajadacz pisze:
Przecież od dawna wiadomo że Jarek to troll

Większego trolla od ciebie to nie ma na tym forum (znalazłeś sobie tutaj niezłe żerowisko-na Telepolis siedzisz prawie dekadę a postów nawet nie ma połowy co tutaj ...).
ko20 pisze:
Co by nie pisał, trzeba IGNOROWAC. To go najbardziej wkurzy.

Powtarzasz się już kolejny raz-trollowanie to mało w twoim przypadku, próbujesz "wytupać" to jak inni mają się zachowywać (szczególny to przypadek medyczny, jeszcze się z takowym nie spotkałem w sieci...jakieś niedowartościowanie, kompleksy z dzieciństwa...).
lefi pisze:
sieć bezprzewodowa 2.4 i 5 GHz
1 WAN i ze 3 porty LAN gigabitowe

mogę wydać do 500zł (może ciut więcej)

Tak jw. zacytowałem @kamikaze Unifi (produkty z dobrym radiem), TL też mogą być tylko z serii Archer (w zależności od przepustowości cena 400-800zł) lub własny składak power full oparty na http://www.ip-sa.pl/wiki/Wiki.jsp?page=PC-ENGINES-APU.2C2.


Na górę
Post: śr, 14 gru 2016 9:54:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2040
jarek7714 pisze:

Takie wykłady to możesz robić "przedszkolakom na Pudelku" (kogo Ty chcesz pouczać-Ty używałeś w ogóle ww produktów TL, podobnych konkurencji, z tego co piszesz na pewno nie),
Tak urzywam tego w sieci ok 1000szt obecnie wymieniam ludziom 740N na 841N lub usuwam z sieci netisy
Cytuj:
także daruj sobie te oczywiste wypociny, bo to nie ta liga.

odezwał sie zawodnik z wyższej ligi pogadamy jak będziesz miał własną firmę ISP to wtedy będziesz należał do mojej ligi i będziemy mogli rozmawiać
Cytuj:
Używasz w ogóle dual-band w domu?! (chyba nie :P ). Nawet Asus wypuszczając to "cudo" musi mu dedykować konkretne karty radiowe które będą osiągały jakiś akceptowalny % wydajności, klienci którzy to kupują zapewne w większości są tego świadomi (tak nie tylko Ty masz tą tajemną wiedzę że komunikacja radiowa odbywa się dwukierunkowo...).

no i potwierdzasz to co napisalem o kompatybilności kart i routerow

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 20 lut 2017 5:52:57

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl