Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: wt, 19 kwie 2016 7:57:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 13 kwie 2008 14:57:54
Posty: 124
no i co tam ?

Pozdrawiam

_________________
Pozdrawiam !
Zibi K.


Na górę
Post: śr, 20 kwie 2016 19:15:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4429
Lokalizacja: woj Śląskie
broken pisze:
Na pewno jak mi się uda coś wyrzeźbić to dam Wam znać. Na razie przełącznik w wersji bez RevPOE przechodzi ostre testy pod kątem stabilności działania.


Jakie napięcie zasilania? na 24v (27,6) też pójdzie?

_________________
Jardo


Na górę
Post: czw, 21 kwie 2016 10:06:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16446
Lokalizacja: Nowa Ruda
Wersja prototypowa ma do mnie trafić za miesiąc. Ma obsługiwać napięcia od 18V do 54V.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: czw, 30 cze 2016 12:03:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16446
Lokalizacja: Nowa Ruda
Dobra. Wracam z dobrymi wieściami ;)

Mam już 3 sztuki tych prototypów. Switch prezentuje się następująco :

8x10/100/1000 UTP + 2xSFP. Obsługuje VLANy oraz IGMP Snooping oraz pozwala na wylistowanie adresów MAC per port. W przygotowaniu jest obsługa przez SNMP.

I teraz najważniejsze. Switch jest relatywnie niewielki - wielkością przypomina zwykłego switcha 8 port zasilanego zwykłym zasilaczem 12v. Posiada specjalne boczne uszy do montażu do ściany/płyty osb. Switch akceptuje napięcia od 12 do 48V na każdym porcie UTP. Współpracuje z tanimi adapterami Gigabit POE (Mikrotikowe/CDR). To co najważniejsze dla mnie - to w momencie kiedy na porcie nie podane jest napięcie - port przestaje być aktywny - to takie zabezpieczenie przed tym, żeby klient nie podłączył swojego routera odwrotnie. Przetestowaliśmy to z routerami Netis WF2411PS i działa bardzo dobrze.

Na razie nie znam jeszcze ostatecznej ceny ale prototypy kosztowały mnie ok. 400zł netto za sztukę - docelowo cena będzie na pewno bliższa 300zł netto. Ale podobne switche Huawei'a z odwróconym POE kosztowały niewspółmiernie więcej.

Później wrzucę zdjęcia jak to jest podłączone i jak działa. Jeśli ktoś byłby zainteresowany testowaniem to mogę udostępnić jedną sztukę W zamówieniu mam 20 sztuk które dotrą do mnie dopiero pod koniec lipca.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: sob, 15 paź 2016 12:28:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 13 kwie 2008 14:57:54
Posty: 124
no i jak tam ?
przygarnąłbym taki switch

Pozdrawiam
ZibiK

_________________
Pozdrawiam !

Zibi K.


Na górę
Post: sob, 15 paź 2016 21:02:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16446
Lokalizacja: Nowa Ruda
Wyślij mi namiary na PW. Mam w tej chwili zamontowane pierwsze 20 prototypowych sztuk i działa to świetnie.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: ndz, 16 paź 2016 16:16:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 05 mar 2008 23:57:45
Posty: 419
zibik pisze:
no i jak tam ?
przygarnąłbym taki switch

Pozdrawiam
ZibiK

Przyłączam sie do prośby :)

_________________
elo problem
jak mogę usunąć wszystko z internetu
ale tak żebym wszedł w internet i stworzył folder


Na górę
Post: ndz, 16 paź 2016 19:41:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16446
Lokalizacja: Nowa Ruda
Poszło zamówienie na kolejne sztuki. Więc jak tylko będą dam znać. Zaraz Wam wrzucę zdjęcia jak wyglądają te przełączniki.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: ndz, 16 paź 2016 20:45:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 18 cze 2009 12:45:49
Posty: 229
Tez jestem ciekaw:-)


Na górę
Post: ndz, 16 paź 2016 21:19:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 359
Ja też


Na górę
Post: ndz, 16 paź 2016 23:39:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16446
Lokalizacja: Nowa Ruda
Przełącznik wygląda tak w środku :

Załącznik:
DSCF0253.JPG
DSCF0253.JPG [ 132.45 KiB | Przejrzano 1737 razy ]


Układ główny bazuje na Marvellu - niestety dokładnego chipsetu nie znam. Ale to jest seria LinkStreet Soho.

Załącznik:
DSCF0255.JPG
DSCF0255.JPG [ 99.18 KiB | Przejrzano 1737 razy ]


Wersja dostępna jest ze specjalnymi uszami do montażu do ściany.

Załącznik:
DSCF0257.JPG
DSCF0257.JPG [ 108.79 KiB | Przejrzano 1737 razy ]

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 14 sie 2018 10:53:29

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl