Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 12 lut 2016 10:21:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3133
Czy ktoś miał poczynienia z tymi siłowniami?

http://www.cdr.pl/p2483,emerson-eps30-4 ... cyjna.html

http://www.cdr.pl/p4997,huawei-etp4830- ... upply.html

?

jak wygląda ich zdalne zarządzanie?
Ewentualnie możecie polecić jakiś inny model?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: sob, 13 lut 2016 15:36:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 09 kwie 2006 23:24:29
Posty: 1980
Lokalizacja: Kłaj
Eltek :)

_________________
fiberway.pl


Na górę
Post: sob, 13 lut 2016 15:55:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3133
właśnie już znalazłem starsze tematy, gdzie tego elteka można dostać w dobrej cenie? Dla mnie najlepsza opcja to wersja z 2 x 400W. Ostatecznie 2 x 800W. Dwa prostowniki dla bezpieczeństwa.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: ndz, 14 lut 2016 10:59:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 09 kwie 2006 23:24:29
Posty: 1980
Lokalizacja: Kłaj
W CDR

_________________
fiberway.pl


Na górę
Post: ndz, 14 lut 2016 13:32:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3133
brak

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: ndz, 14 lut 2016 13:58:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 23 mar 2009 10:31:14
Posty: 429
Falesia


Na górę
Post: ndz, 14 lut 2016 15:48:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 wrz 2011 12:13:31
Posty: 273
Ja biorę bezpośrednio w Eltek


Na górę
Post: ndz, 14 lut 2016 16:17:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 23 mar 2009 10:31:14
Posty: 429
zeluq pisze:
Ja biorę bezpośrednio w Eltek

A cene masz sugerowana czy jakies rabaty? Ja w falesii dostalem taniej niz eltek mi proponowal.


Na górę
Post: ndz, 14 lut 2016 18:58:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 wrz 2011 12:13:31
Posty: 273
A nie wiem, zawsze dawali najniższą cenę.


Na górę
Post: ndz, 14 lut 2016 19:00:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3133
a zdradzisz jaką?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: sob, 20 lut 2016 22:58:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 20:39:28
Posty: 110
Panowie a są jakieś siłownie na 12V lub 24? Jak dotychczas nie posiadam sprzętu na 48V i jakoś się nie zapowiada. Tak więc bez sensu chyba na siłę zbijać napięcie i inwestować w 4 akumulatory jak można temat załatwić 2 sztukami lub jedna.


Na górę
Post: sob, 20 lut 2016 23:17:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2438
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
Kracak pisze:
Panowie a są jakieś siłownie na 12V lub 24? Jak dotychczas nie posiadam sprzętu na 48V i jakoś się nie zapowiada. Tak więc bez sensu chyba na siłę zbijać napięcie i inwestować w 4 akumulatory jak można temat załatwić 2 sztukami lub jedna.



skoro 12 i 24V to po co siłownia.... zasilacz buforowy ci wystarczy ........ siłownia to -48V do sprzętu operatorskiego :)


Na górę
Post: ndz, 21 lut 2016 1:04:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 20:39:28
Posty: 110
Zasilacze teraz mam ale chodzi mi bardzie o co z dobra kontrolą akumulatorów, możliwością kontroli po eth, dwoma zasilaczami itp.


Na górę
Post: ndz, 21 lut 2016 10:50:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 09 sty 2011 20:16:36
Posty: 170
Kracak pisze:
Zasilacze teraz mam ale chodzi mi bardzie o co z dobra kontrolą akumulatorów, możliwością kontroli po eth, dwoma zasilaczami itp.


To sobie kup Merawexa, tu masz całą gamę cameleonów http://www.merawex.com.pl/oferta/25-zasilacze-buforowe
Masz modele które możesz łączyć równolegle. zarządzanych po ETH co prawda nie ma ale da się to w inny sposób ogarnąć.


Na górę
Post: ndz, 21 lut 2016 12:31:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 20:39:28
Posty: 110
Na chwilę obecną mam 2 zasilacze http://www.cyberteam.pl/produkt/show/17 ... _13.8V/11A może fkatycznie lepiej to jakoś zrównoleglić i do tego dodać Lan Kontroler. W sumie na chwile obecną zasila to OLT Netisa płytę supermicro na 12V oraz crs i edgerouter x od ubnt. Chyba faktycznie nie ma co iść w jakieś mega drogie rozwiązania.

Czego potrzebuje żeby zastosować te 2 zasilacze aby działały redundantnie? Podpiąć oba pod jeden duży akumulator czy lepiej każdy zasilacz pod osobny?


Na górę
Post: pn, 11 kwie 2016 14:35:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3133
Ktoś wie, jak dostać się do zarządzania eltek minipack? Instrukcja ze strony elteka nie chce się pobrać. Znalazłem do jakiegoś innego modelu elteka i tam było, że ma pobrać ip po dhcp, ale na mt nie widzę, aby został pobrany jakiś adres ;/

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 12 kwie 2016 8:38:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 21 paź 2014 10:12:39
Posty: 492
Do ustawienia IP jest programik evipsetup, a jak ustawisz IP to po www lub powersuite. Jakiś domyślny IP był chyba 192.168.10.20, ale nie jestem pewien.


Na górę
Post: wt, 12 kwie 2016 22:18:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 813
madmark pisze:
Do ustawienia IP jest programik evipsetup, a jak ustawisz IP to po www lub powersuite. Jakiś domyślny IP był chyba 192.168.10.20, ale nie jestem pewien.


potwierdzam domyślny adres IP to ten który podałeś. Info od eltek.


Na górę
Post: wt, 12 kwie 2016 22:22:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 21 paź 2014 10:12:39
Posty: 492
alien52 pisze:
potwierdzam domyślny adres IP to ten który podałeś. Info od eltek.


Czyli próbuj się połączyć na ten adres, a jak się nie uda to opcje są 2:
a) DHCP - ustaw serwer i restart smartpacka
b) inny IP - po restarcie smartpacka nasłuchiwanie jakimś tcpdumpem, może się wygada lub EVIPsetup

Czasem przychodziły mi smartpacki z IP innym niż fabryczny lub włączonym DHCP, więc może się zdarzyć.


Na górę
Post: śr, 13 kwie 2016 21:57:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16243
Lokalizacja: Nowa Ruda
Od czego jest Wireshark ;)

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: czw, 14 kwie 2016 0:25:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 28 lut 2007 20:30:26
Posty: 133
miałem siłownie Elteka minipack' a kilka sztuk...to jest dziadostwo jakich mało...wymieniłem na DELTA POWER które stosuję min Orange na potęgę i jestem mega zadowolony...nigdy więcej Elteka


Na górę
Post: czw, 14 kwie 2016 8:57:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3133
ksiaze pisze:
miałem siłownie Elteka minipack' a kilka sztuk...to jest dziadostwo jakich mało...wymieniłem na DELTA POWER które stosuję min Orange na potęgę i jestem mega zadowolony...nigdy więcej Elteka

rozwiń myśl...

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 14 kwie 2016 22:20:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 09 kwie 2006 23:24:29
Posty: 1980
Lokalizacja: Kłaj
Właśnie, co nie tak z Eltekiem? Mamy ich parę i nigdy nic się nie wysypało.

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka

_________________
fiberway.pl


Na górę
Post: sob, 16 kwie 2016 12:38:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16243
Lokalizacja: Nowa Ruda
Delta to chyba inny poziom cenowy i jakość. Taka wyższa półka od Elteka.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: pt, 05 maja 2017 11:19:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 05 maja 2017 11:18:48
Posty: 1
ja mam od http://fast-group.com.pl/oferta/inne/


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 15 gru 2017 6:40:08

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl