Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 08 sie 2013 3:35:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: czw, 12 mar 2009 23:46:35
Posty: 1414
Kiedy z komórki wybiorę swój domowy nr przeniesiony do halonet telefon dzwoni prawie natychmiast. Natomiast jak wybieram numer z tel stacjonarnego przez bramkę VOIP, to zanim sygnał wybierania się pojawi i komórka zacznie dzwonić trzeba poczekać 6~10 sekund od ostatniego tonu DTMF. Miałem wcześniej bramkę Asmaxa V320 było niewiele lepiej, jeśli nie tak samo.

Bawiłem się też kiedyś PLFonem z jakąś ichniejszą bramką i mam subiektywne wrażenie, że też szału nie było, ale jednak trochę lepiej.
VoIP już tak ma, czy ta się coś poprawić?


Na górę
Post: czw, 08 sie 2013 9:02:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4947
wydaje się że ta technologia tak ma. Miałem kilku operatorów voip (nawet betamaxy) z zawsze to trwało kilka sekund dłużej.
Jako ciekawostkę podam fakt, że z telefonu isdn (na linii isdn) jeśli masz zaprogramowany numer, i podniesiesz słuchawkę (a numer automatycznie się wybiera) to do dzwoniącego telefonu jest max 2 sekundy.


Na górę
Post: czw, 08 sie 2013 9:25:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 29 wrz 2009 12:10:16
Posty: 2907
Lokalizacja: Kraków
Jak dodasz # na koniec numeru to ten czas jest taki sam?

_________________
Oddaj krew, to ratuje życie, dla Ciebie to tylko godzina i dodatkowe profity :)


Na górę
Post: czw, 08 sie 2013 9:39:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15684
Lokalizacja: Wrocław
trzeba ustawić dial plan.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: pt, 09 sie 2013 12:19:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 21:16:50
Posty: 2350
Całkiem normalne zachowanie VOIP, ewentualnie sprawdz innego operatora.

_________________
::wirefree::


Na górę
Post: pt, 09 sie 2013 13:41:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 13 lis 2011 15:59:40
Posty: 103
W PAP2T miałem tak samo na dialplanie który był. Po zmianie na zrobiony samemu zawsze się mieści w 5s.

Poczytaj:
http://etelefonia.pl/artykuly.html?ar_id=3


Na górę
Post: wt, 17 wrz 2013 16:23:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: czw, 12 mar 2009 23:46:35
Posty: 1414
Po zmianie na dialplan z ostatniego posta z tego tematu:

viewtopic.php?f=29&t=33113

znaczna poprawa. Po drodze wklepałem jakiś dialplan, który ktoś ostatnio podał na forum, to wcale nie dało się numeru wybrać.


Na górę
Post: śr, 18 wrz 2013 9:40:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 20 lip 2010 13:49:17
Posty: 50
wypróbuj ten, u mnie działa pięknie :)
([1-9]xxxxxxxx|00[1-9]xxx.|*xx|#xx|##xx|112|98x|99x)


Na górę
Post: pn, 29 maja 2017 12:37:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1338
Lokalizacja: Stalowa Wola
odkopię ma ktoś działający prawidłowo ?

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: czw, 22 cze 2017 2:30:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 09 lut 2017 12:48:11
Posty: 109
Używam tego: (*xx|112S0|99[7-9]S0|0[347]0x.!|[1-9]xxxxxxxxS0|[x*][x*].)


Na górę
Post: czw, 22 cze 2017 3:35:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: śr, 12 lis 2008 14:08:12
Posty: 187
Jak kiedys miałem bramke pap2t w ipfon to żeby pozbyć sie dlugiego czasu oczekiwania po wpisaniu numeru stosowałem ten dialplan:

(*xx|112S0|99[7-9]S0|0[347]0x.!|[1-9]xxxxxxxxS0|[x*][x*].)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Dzisiaj jest ndz, 17 gru 2017 6:11:11

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl