Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 04 sie 2013 12:54:21 
   Tytuł: Bramka Voip SPA112
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 813
Witam.
Mam problem z bramką SPA112. Po wpisaniu User ID , Hasła oraz Proxy bramka uzyskuję połączenie. Można sie na nią dodzwonić , rozmowa przebiega bezproblemów. Problem pojawia się w momencie kiedy chcemy z bramki dzwonić. Sygnał jest,słychać jak jest wybierany nr i dalej cisza po chwili nastepuje przerwanie połączenia.

Czy ktoś się z tym już spotkał?
Podobny problem miałem w bramce 8level ale tam poradziłem sobie poprzez zaznaczenie opcji: Pulse dial detection,
interdigit pause duration 450 msec.
W tej bramce takiej opcji nie widzę.


Na górę
Post: ndz, 04 sie 2013 14:01:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7881
jaki typ połączenia internetowego?
ADSL/DSL/radiówka?
Jeśli radiówka to jaki sprzęt kliencki CPE?

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: ndz, 04 sie 2013 14:33:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 813
Radiówka. CPE ubnt WISP5


Na górę
Post: ndz, 04 sie 2013 14:45:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7881
wyłącz proxy dns i wpisz ręcznie np 8.8.8.8 . w CPE oczywiście

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: ndz, 04 sie 2013 20:01:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 813
Niestety po wprowadzeniu zmian dalej nie dziala.
Po wybraniu nr po chwili słychać sygnal zajetości.
Może ma to związek z opcją Dial Plan?


Na górę
Post: ndz, 04 sie 2013 20:16:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1771
Miałem podobny issue z innym linksysem. Poogło przekierowanie portu 5060 na IP bramki


Na górę
Post: ndz, 04 sie 2013 21:19:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 29 wrz 2009 12:10:16
Posty: 2907
Lokalizacja: Kraków
Jak w takich przypadkach można sobie poradzić jeśli mamy 1 zewnętrzne ip, a chcemy mieć np. dwie bramki?

_________________
Oddaj krew, to ratuje życie, dla Ciebie to tylko godzina i dodatkowe profity :)


Na górę
Post: ndz, 04 sie 2013 21:36:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 21:16:50
Posty: 2349
Zaczałbym od konfiguracji bramki, prawie kazdy operator podaje przykladowa konfiguracje w twoim wypadku bedzie to przyklad dla PAP2T ponieważ to jest nowa wersja tej bramki a raczej stara bramka w nowej obudowie. Pulse dial detection to nie ma nic wsponego z wybieraniem. pulse dial to wybieranie numeru impulsowo ktorego nie stosuje sie u nas od lat. Sprawdz outgoing proxy ewentualnie serwer stun i opcje dla NAT.

_________________
::wirefree::


Ostatnio zmieniony pn, 05 sie 2013 10:30:06 przez games, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: ndz, 04 sie 2013 22:37:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 08 lut 2008 9:38:28
Posty: 222
Lokalizacja: Kluczbork
spróbuj w Network wyłączyć

NAT Protocol: SIP

_________________
Dariusz Wesołowski
DW85-RIPE


Na górę
Post: śr, 07 sie 2013 2:02:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 813
Sprawa się się wyjaśniła. Po wymianie na nowy aparat tel. zaczeło działać.
Aparat którym testowałem bramkę ma ładnych pare lat >10 więc może nie nadawał sie do współpracy z bramką.

Mogę dodać że testowałem wcześniej bramke 8level na tym samym aparacie tel. i opcja Pulse dial detection rozwiązała problem, widać stary aparat tel. działa na wybieraniu nr impulsowo z czym SPA sobie nie radzi.


Na górę
Post: śr, 07 sie 2013 13:20:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 21:16:50
Posty: 2349
Tone dial to jest jak po wcisnieciu cyferki slyszysz dzwiek, a jesli ciag impulsow to jest pulse dial. Telefony z tarcza do wybierania w wiekszosci to było impulsowe wybieranie. W nowszych mozna wybrac pulse albo tone

_________________
::wirefree::


Na górę
Post: pn, 08 maja 2017 13:09:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3133
W trakcie rozmowy przez spa112 jak dzwoni kolejna osoba, to mamy sygnał oczekiwania. Jak zmienić, aby był to sygnał zajętości? Wyjście tel2 wyłączone.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Yahoo [Bot] i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 15 gru 2017 6:28:21

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl