Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 05 lip 2016 17:56:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16481
Lokalizacja: Nowa Ruda
Ubiquiti za niedługo zaprezentuje nową serię przełączników 16x10Gbit ;) Cena - ok. 599$ MSRP.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: pt, 15 lip 2016 12:40:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 17 wrz 2015 11:49:10
Posty: 15
Lokalizacja: Tychy
Ja ogólnie polecam rozwiązanie bazujące na VYOS/VYATTA/Edgerouter. Co do VyOS'a, to w cenie nowego sprzętu można się pokusić o jakiś rackowy polisingowy sprzęt (Dell Poweredge itd.) plus dodatkowe karty sieciowe i np. wgrać VYOS. Ewentualnie coś sprzętowego od Ubiquiti -> EdgeRouter ERPro-8.

[Przemek]

_________________
Jeden zespół, tysiące możliwości


Na górę
Post: sob, 16 lip 2016 12:13:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 3023
że się wtrącę poleci ktoś coś co ma dużo dziur SFP najlepiej ze 24, uplink 10G SFP+ tez mile widziany


Na górę
Post: sob, 16 lip 2016 22:04:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 444
Lokalizacja: Toruń
kamikaze pisze:
że się wtrącę poleci ktoś coś co ma dużo dziur SFP najlepiej ze 24, uplink 10G SFP+ tez mile widziany

Chińczyk, ale zamontowane i zapomniane http://emiter.net.pl/sites/default/file ... cja_pl.pdf ten model S5750E-28X-SI-24F-D


Na górę
Post: pn, 18 lip 2016 20:34:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16481
Lokalizacja: Nowa Ruda
Jak chcesz koniecznie 10Gbit i 24 dziury SFP to póki co mój faworyt to Planet MGSW.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: śr, 23 lis 2016 15:57:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 25 kwie 2012 8:08:07
Posty: 68
m4ci3k pisze:
kamikaze pisze:
że się wtrącę poleci ktoś coś co ma dużo dziur SFP najlepiej ze 24, uplink 10G SFP+ tez mile widziany

Chińczyk, ale zamontowane i zapomniane http://emiter.net.pl/sites/default/file ... cja_pl.pdf ten model S5750E-28X-SI-24F-D

Oznaczenia jaki huaweia ma


Na górę
Post: śr, 23 lis 2016 20:02:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3461
Lokalizacja: Mazury
Troche już minęło czasu, produkt jest dostępny, może ktoś chętny byłby podzielić się opinia o EdgeSwitch 16 XG ?
Jak tam działa te 10G w nim po świetle i drucie?

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜ automatyczna kopia zapasowa, aktualizacja i zmiana ustawień automatycznie


Na górę
Post: śr, 05 lip 2017 13:55:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 22 sty 2014 22:46:32
Posty: 107
Lokalizacja: Lublin
Podbijam. Może jakieś opinie ??

_________________
MrG


Na górę
Post: sob, 29 lip 2017 3:27:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2625
Lokalizacja: Wrocław
Działa, prosta konfiguracja


Na górę
Post: sob, 14 kwie 2018 12:56:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pt, 01 cze 2012 22:57:05
Posty: 307
Lokalizacja: woj.śląskie
Pytanie. Czy działa ten EdgeSwitch ES-16-XG z każdą wkładką typu Optix(xbest)/Optec(cdr) ?? Czy ma jakieś blokady?


Na górę
Post: ndz, 15 kwie 2018 23:43:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16481
Lokalizacja: Nowa Ruda
Działa bez większych problemów ze wszystkimi wkładkami. Czasami są problemy z niektórymi kablami DAC.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: śr, 19 wrz 2018 15:04:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3518
Jak tam dalsze spostrzeżenia? Poszukuję switcha z min 4 x sfp+ i z 10 sfp.

Ten mógłby się nadać lub ECS4120-28F

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 20 wrz 2018 10:01:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16481
Lokalizacja: Nowa Ruda
Ten EdgeCore to jest bliźniak DCNa. Nie polecam - w DCNie wysypały nam się porty SFP.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: czw, 20 wrz 2018 11:01:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3518
broken pisze:
Ten EdgeCore to jest bliźniak DCNa. Nie polecam - w DCNie wysypały nam się porty SFP.


a ECS4120-28F posiadasz może?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: sob, 22 wrz 2018 23:06:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16481
Lokalizacja: Nowa Ruda
Niestety nie.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: ndz, 23 wrz 2018 9:40:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 09 kwie 2006 23:24:29
Posty: 2039
Lokalizacja: Kłaj
Moje spostrzeżenie to wieszający się IGMP snooping na tym UBNT. Jak masz multicast to odradzam.

_________________
fiberway.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 11 gru 2018 7:03:32

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl