Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 15 lut 2017 22:32:37 
Odpowiedz z cytatem
Online
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2383
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
Witam

Czy ktoś w/w kamerki podpinał pod zasilacz buforowy 27V ? osobiście testowałem i mam wdrożoną instalację na 13,7V i nie ma problemu
jednak jest pewna odległość i chciałem na końcu założyć najtańszy switch poe RB260GSP + zasilić Nim kamerki i nie wiem czy zastosować 27V czy jednak 13V
obawiam sie spadkiem napięcia po drodze + czy takie RB będzie stabilnie pracował na 13V ?? docelowo 3-kamerki
z tego co pamiętam nie ma regulacji napięcia wyjściowego na switchu


Pozdrawiam


Na górę
Post: śr, 15 lut 2017 22:34:41 
Odpowiedz z cytatem
Online
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2774
a nie lepiej dać 54v i nie bawić się w przelotki?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 16 lut 2017 8:46:06 
Odpowiedz z cytatem
Online
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2383
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
Karas pisze:
a nie lepiej dać 54v i nie bawić się w przelotki?


co masz na myśli ?? kamerki pójdą na 54V ?? myślisz o zasilaniu bezpośrednio standardem PoE IEEE 802.3af


Na górę
Post: czw, 16 lut 2017 9:18:21 
Odpowiedz z cytatem
Online
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2774
Chyba wszystkie IP mają?
Mam zasilane właśnie już po tym standardzie i jak zamontowane tak zapomniane, a jest nawet 80m kabla.
Bez przelotek i kombinowania. Prosto switch z PoE - skrętka - kamera

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 16 lut 2017 21:25:29 
Odpowiedz z cytatem
Online
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2383
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
Czy taki switch się nada ?? https://www.dipol.com.pl/switch_zarzadz ... N29961.htm

pytam bo cały czas się zastanawiam czy nie lepiej zainteresować się sprzętem Ubiquiti http://cdr.pl/p4498,edgeswitch-es-24-500w-4p.html

ma opcję 48V + możliwość bezpośrednio podłączania również urządzeń 24V


Na górę
Post: czw, 16 lut 2017 22:16:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: ndz, 15 kwie 2007 7:25:31
Posty: 248
No wszystko fajnie switche zajeb... tylko że z rozwiązania budżetowego robisz teraz inwestycje w switch za ponad tysiąc albo i dwa...
Z budżetowego rozwiązania to takie coś http://www.wesspol.net/p969,tp-link-tl- ... x-poe.html
Ale porzezbic trochę trzeba i adapter założyć na zapalenie ale z niego do kamer już możesz af lecieć .
Ja osobiście zakładam bufora na 13,7 i do niego daje przetwornice z atte na 48v. Po 13 v zasialam rejestrator a z 48 kamery po af. Przynajmniej jak pradu nie ma to na Aku idzie parę godzin.


Na górę
Post: czw, 16 lut 2017 22:47:29 
Odpowiedz z cytatem
Online
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2774
Nawet http://allegro.pl/switch-poe-pulsar-s54 ... 59378.html

gigabit do kamer nie potrzebny, tylko do rejestratora wyjście.

ale nie napisałeś ile kamer z jednej lokalizacji.
na chacie akurat mam bufor 48v do kamer itp, a do mt i ubnt przetwornica 48>24

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 16 lut 2017 22:51:18 
Odpowiedz z cytatem
Online
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2383
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
pomysł w rozwiązania budżetowe ma sens.... ale zakładam że będzie to większa ilość kamer + dwa linki światłowodowe co za tym idze... zakup switcha muszę dobrze przemyśleć

albo komabajn wersja z POE albo zwykły zarządzalny z SFP + listwa poe + zasilacz np: 54V i tutaj właśnie zastosowanie przetwornic....


Na górę
Post: czw, 16 lut 2017 22:56:35 
Odpowiedz z cytatem
Online
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2774
jak chcesz to mam Linksys/Cisco z uplinkiem i sfp gigabit, a porty setkowe z zasilaniem do kamer.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 16 lut 2017 23:01:06 
Odpowiedz z cytatem
Online
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2383
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
Karas pisze:
jak chcesz to mam Linksys/Cisco z uplinkiem i sfp gigabit, a porty setkowe z zasilaniem do kamer.


spox dzięki ale wolę mieć 1Gb/s switch ma być do kamer + do obsługi sieci wew. wiec 1Gb/s to aktualnie standard


Na górę
Post: czw, 16 lut 2017 23:29:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: ndz, 15 kwie 2007 7:25:31
Posty: 248
Zebys tylko z tym wszystkim nie przesadzil bo z doświadczenia już od 2-3 lat nie spinam monitoringu i sieci domowej jednym switchem. Jak przyjdzie burza i przypier... to zaraz poleci od kamer wszystko. Do monitoringu tak jak pisali koledzy switche 100 wystarcza. Jak chcesz zakombinować tak ze puscic jedna skretke i na niej chcesz 2-3 kamery powiesić to ja takie cos kupuje ( bo tanie, dobre i w miare małe ) http://www.napad.pl/produkty-588-5674-s ... -xpoe6.htm
Jak ma kilka takich punktów to spinam je w buforze adapterem poe i później do switcha gigabitowego. Pod switcha podpinam rejestrator i skretke (z netprotektorem) albo swiatelko już do routera czy głównego switcha w domu.
Budżetowo, bez kombinacji i przejrzyście.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: jędrek i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 29 mar 2017 21:00:25

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl