Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 23 sie 2017 12:09:33 
   Tytuł: LMS i subkonta?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 681
Lokalizacja: PL
panowie jest sobie
Wersja LMS: 1.11-git
Wersja LMSDB: 1.11-git
Wersja PostgreSQL: 8.4.11
Wersja PHP: 5.6.30-0+deb8u1
Wersja Smarty: 3.1.11


potrzebuje dodać obecnemu / przyszłemu abonentowi subkonto ...

obecnie wpłaty księgowane ręcznie, sieć się powiększa i za dużo pracy na ręczną robotę...

jak ugryź taki temat ktoś przerabiał ?
jakieś skrypty, coś w kodzie lms'a trzeba grzebnąć pewnie ? potrzebuje zebrać jak najwięcej informacji, co należy wykonać, jak się przygotować itp.

ktoś coś ?

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: śr, 23 sie 2017 16:44:15 
   Tytuł: Re: LMS i subkonta?
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7989
lanserver :)

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: śr, 23 sie 2017 18:08:40 
   Tytuł: Re: LMS i subkonta?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 27 wrz 2009 12:11:28
Posty: 1329
Lokalizacja: lubuskie
Orin pisze:
lanserver :)

+1

_________________
pozdr.
Maciek


Na górę
Post: śr, 23 sie 2017 18:52:02 
   Tytuł: Re: LMS i subkonta?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 24 cze 2016 14:38:41
Posty: 171
Lokalizacja: Poznań
Jest w dokumentacji zdaje się dwie zmienne w ui

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 23 sie 2017 21:12:11 
   Tytuł: Re: LMS i subkonta?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 681
Lokalizacja: PL
zmienne nie zmienne


w kodzie trzeba grzebnąć....

w mojej obecnej wersji nie ma kompletnie nic co by można było ustawić pod subkonto.... więc obstawiam że to trzeba dograć dodatkową gałąź, hmmm



mówicie lanserver a ktoś zlecał od nich coś takiego ? czy inne rzeczy po prostu które ogarnęli szybko...

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: sob, 26 sie 2017 0:49:47 
   Tytuł: Re: LMS i subkonta?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 26 lis 2007 1:44:38
Posty: 78
Po

1) proponuje kontakt z bankiem i aktywowanie konta z usługą płatności masowych (ja mam w pocztowym i mogę polecić, wcześniej miałem z PKO BP ale robili problem z wysyłaniem emaili)

2) Skonfiguruj LMS by przydzielał indywidualne rachunki per klient (wszystko jest w lms)

3) kontakt z Lanserver lub Sylwestrem z Pati.Net i prośba o skrypt zaciągający wpłaty klientów z przesłanych z banku dziennych zestawień operacji.

4) Czas na kawę :)


Na górę
Post: ndz, 27 sie 2017 20:23:24 
   Tytuł: Re: LMS i subkonta?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 681
Lokalizacja: PL
piotrk pisze:
Po

1) proponuje kontakt z bankiem i aktywowanie konta z usługą płatności masowych (ja mam w pocztowym i mogę polecić, wcześniej miałem z PKO BP ale robili problem z wysyłaniem emaili)

2) Skonfiguruj LMS by przydzielał indywidualne rachunki per klient (wszystko jest w lms)

3) kontakt z Lanserver lub Sylwestrem z Pati.Net i prośba o skrypt zaciągający wpłaty klientów z przesłanych z banku dziennych zestawień operacji.

4) Czas na kawę :)


co do 2)
w lms nie widzę w żadnej pozycji żebym miał na koncie klient pozycje żeby wybrać czy dodać numer konta więc obstawiam że i tu będzie potrzebne grzebnięcie w kodzie,

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: ndz, 27 sie 2017 20:56:16 
   Tytuł: Re: LMS i subkonta?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 10 sie 2013 0:25:30
Posty: 147
W konfiguracji firmy w nr konta bankowego wpisujesz tylko część stała która dostaniesz od banku (chyba 13 cyfr) i lms z automatu wygeneruje ci nr konta dla każdego klienta.
A import ogarniasz skryptami przykładowe masz gdzieś w katalogu lms

Wysłane z mojego HTC One M9_Prime Camera Edition przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: ndz, 27 sie 2017 23:01:00 
   Tytuł: Re: LMS i subkonta?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 681
Lokalizacja: PL
w takim razie został by sam skrypt do importu z banku czy tam listy ściągniętej

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: ndz, 27 sie 2017 23:39:17 
   Tytuł: Re: LMS i subkonta?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 681
Lokalizacja: PL
dobra jeszcze pytanie
co w przypadku jak:

* nie chcę od razu wszystkim dawać subkont ? tylko stopniowo np nowym a kiedyś tam starym ?

da się to obejść, czy nie ma szans ?

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: pn, 28 sie 2017 8:53:34 
   Tytuł: Re: LMS i subkonta?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1362
Skrypty do importu też są chyba standardowo w LMS, jakby co to ja mam dla BZWBK dla jakiegoś niestandardowego formatu, jak ktoś będzie potrzebował to niech się odezwie.


Na górę
Post: pn, 28 sie 2017 9:15:44 
   Tytuł: Re: LMS i subkonta?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 16:36:16
Posty: 324
gmotyw pisze:
dobra jeszcze pytanie
co w przypadku jak:

* nie chcę od razu wszystkim dawać subkont ? tylko stopniowo np nowym a kiedyś tam starym ?

da się to obejść, czy nie ma szans ?

Starsznie problematyczne. W LMS jest to rozwiazane tak, ze ostatnie kilka cyfr to ID klienta.
Ale nie przejmuj sie tym, w umowie na platnosci masowe dostajesz miliony subkont :)


Na górę
Post: pn, 28 sie 2017 9:50:31 
   Tytuł: Re: LMS i subkonta?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 681
Lokalizacja: PL
jak miliony to generalnie olać he ; )

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: wt, 29 sie 2017 0:27:22 
   Tytuł: Re: LMS i subkonta?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 24 cze 2016 14:38:41
Posty: 171
Lokalizacja: Poznań
No tak właśnie...

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 29 sie 2017 11:30:22 
   Tytuł: Re: LMS i subkonta?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 26 lis 2007 1:44:38
Posty: 78
gmotyw pisze:
dobra jeszcze pytanie
co w przypadku jak:

* nie chcę od razu wszystkim dawać subkont ? tylko stopniowo np nowym a kiedyś tam starym ?

da się to obejść, czy nie ma szans ?



Da się obejść w tylko jeden sposób.
Tworzysz "drugą firmę" W Konfiguracja/firmy,oddziały (Te same dane tylko gdzieś dopisz subkonto czy coś byś rozróżniał) w opcjach LMS i podajesz początkowy numer konta (resztę wygeneruje LMS dla klientów). Pierwszą firmę zostawiasz bez zmian ze zwykłym nr. konta.
A klientów, którym chcesz dać subkonto przepisujesz na "drugą firmę" (Klient/Edytuj/Wybierz firmę)


Na górę
Post: śr, 03 sty 2018 16:15:11 
   Tytuł: Re: LMS i subkonta?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 725
Lokalizacja: wlkp
Nie zakładałem nowego wątku bo być może mi ktoś odpowie. Po wygenerowaniu nr subkont gdzie jest przechowywany nr konta w bazie? Można go jakoś wyciągnąć z sql? Chodzi o eksport nr kont z klientem.

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: śr, 03 sty 2018 18:51:05 
   Tytuł: Re: LMS i subkonta?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 16:36:16
Posty: 324
Numer konta nie jest nigdzie zapisywany.
Jest generowany na biezaco. To suma kontrolna + prefix + id klienta.


Na górę
Post: śr, 03 sty 2018 21:23:18 
   Tytuł: Re: LMS i subkonta?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 725
Lokalizacja: wlkp
maly84 pisze:
Numer konta nie jest nigdzie zapisywany.
Jest generowany na biezaco. To suma kontrolna + prefix + id klienta.


Dzięki .... podejrzewałem, że nei jest zapisany.

Czy zatem jest możliwość aby wygenerować wszystkim do eksportu ;) ?

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 16 sty 2018 19:48:30

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl