@siona jak kto lubi

Co do tej apki point to point, jeden z forumoiczów android.com.pl pisze:
Cytuj:
Jeszcze dodam coś od siebie.
Z aplikacji Point To Point korzystam juz od roku. Służy mi przede wszystkim do lokalizacji zaparkowanego samochodu, oraz do lokalizacji zapisanych wcześniej "dobrych miejsc" na grzybach.
Moim zdaniem jest to jedna z lepszych aplikacji tego typu.
Tym bardziej, że nie wczytuje żadnych map, a w lesie często są problemy nawet z zasięgiem... o 3G można raczej zapomnieć ;)
Następnym plusem aplikacji jest to, że nie musi ona ciągle działać, ani pracować w tle.
Po zapisaniu punktu śmiało mozna ją wyłączyć i uruchomić dopiero wtedy, gdy będzie taka potrzeba.
W ten sposób oszczędzamy także baterię.
Żeby możliwie najdokładniej zlokalizować np: zapisany samochód, po uruchomieniu aplikacji stosuję sposób z opisu starej Nokii N97mini ;)
Smartfon z uruchomioną aplikacją trzymam równolegle do ziemi (leży na dłoni) i po złapaniu fix'a kreślę nadgarstkiem w powietrzu kilka ósemek (smartfon nadal jest trzymany w pozycji równoległej do ziemi - wyświetlacz skierowany do góry). W ten sposób po każdorazowym włączeniu aplikacji, dokonujemy kalibracji kompasu.
Dodam, że postępując w ten sposób, jeszcze ani razu nie miałem problemów z dotarciem do zaparkowanego samochodu.
Z aplikacji korzystałem przynajmniej kilkanaście razy na grzybobraniach i spełnia swoje zadanie.