Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: ndz, 01 kwie 2018 17:55:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 22 cze 2008 16:03:25
Posty: 2686
Lokalizacja: Lublin
Jaki problem zablokować porty? Nie ma to związku z klasą adresowa.


Na górę
Post: ndz, 01 kwie 2018 17:56:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 246
Nie o to mi chodzi. Nazywanie tego publicznym adresem jest nadużyciem. :)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: ndz, 01 kwie 2018 19:05:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1645
Lokalizacja: W-wa
mariuszsal pisze:
Jak mogły być porty zamknięte na publicznym adresie ? O czym wy piszecie ?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Normalnie wyfiltrowane na brzegu, gdzie byla adresacja podlaczona. Dziwie sie ze sie dziwisz.


Na górę
Post: ndz, 01 kwie 2018 19:09:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 22 cze 2008 16:03:25
Posty: 2686
Lokalizacja: Lublin
Definicja "publicznego adresu" nie polega na tym, co na nim działa.


Na górę
Post: ndz, 01 kwie 2018 19:39:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 134
jo_gurt pisze:
Jaki problem zablokować porty? Nie ma to związku z klasą adresowa.

takiemu operatorowi co blokuje porty mówi się baj baj :D


Na górę
Post: pn, 02 kwie 2018 23:10:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1320
cdee pisze:
takiemu operatorowi co blokuje porty mówi się baj baj :D

Takie są realia, 3/4 usług pozbawionych jest dostępu z zewnątrz (znaczna część dodatkowo schowanych za NAT ISP).
zajadacz pisze:
Aero 2 w BDI przydzielało. Nie wiem czy porty były otwarte, ale mieli problem z liczbą użytkowników, bo dla wszystkich mieli klasę adresową /16 i przed wprowadzeniem captcha zaczynało brakować adresów.

Dokładnie tak było, z wprowadzeniem captcha zaczęli również NAT-ować dostęp w adresacji.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 22 wrz 2018 11:46:43

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl