Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 10 lut 2018 23:53:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 20 maja 2013 7:08:48
Posty: 291
Witam mam takie pytanie aktualnie posiadam transmisje na 18 km potrzebne jest jednak większe pasmo więc zmieniam to na dzierżawę nitek 2j i takie pytanie w połowie drogi jest miejscowość która też bym chciał zasilić w dss powiedzieli mi że niektórzy co pare km sobie wychodzą na inne miejscowości mogę wiedziec jak to możliwe przecież skoro daje z jednej wkładkę sfp i na końcu to jak to jeszcze zrobic by po środku była jeszcze jedna wkładka przecież to przez splitter nie będzie działac chyba że o czymś nie wiem


Na górę
Post: ndz, 11 lut 2018 0:19:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8379
cyrkulator cwdm czyli mux i demux, wkładki na różne długości fal i po krzyku.

da się nawet w jednym włóknie puścić pon o małym splicie i transmisję jak się uprzesz

drugie rozwiązanie jest prostsze: switch pośrodku z dwoma wkładkami i robisz klasyczny łańcuszek :)

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: ndz, 11 lut 2018 0:31:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1570
Lokalizacja: Kraków
Tak jak napisał Orin xWDM i po sprawie tyle że po jakiego Ci 2J zamiast transmisji kiedy nawet zakładając odgałęzienia xWDM po drodze wystarczy z powodzeniem 1J


Na górę
Post: ndz, 11 lut 2018 0:44:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 20 maja 2013 7:08:48
Posty: 291
Witam rozumiem że chodzi o takie coś https://www.cyberbajt.pl/produkt/7772/c ... y_produktu rozumiem że multiplexer wstawiam na każdym wejściu i wyjściu ? czy jak to działa jak bym mógł prosic konkretnie co będzie mi potrzebne szczerze pierwszy raz takim czymś się zajmuje :)


Na górę
Post: ndz, 11 lut 2018 1:05:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1570
Lokalizacja: Kraków
Wszystko zależy od dostawcy rozwiązania
zadzwoń do kilku dostawców pogadaj przedstaw sytuację i bez problemów dobiorą Ci komplet osprzętu pod to konkretne rozwiązanie

potem sobie porównasz różnice cen pomiędzy nimi i raczej nie licz na większe niż 10% :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 18 lis 2018 5:54:20

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl