Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 10 lut 2018 11:48:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 134
światłowody mam Netii i Orange mam w chodniku przy posesji,potrzebuję tylko kontaktu do reformowalnego handlowca.Centrala Orange 70m ode mnie,studzienki są :) dziękuję za odp


Na górę
Post: sob, 10 lut 2018 13:35:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 04 lip 2008 23:27:15
Posty: 850
A jakiej usługi potrzebujesz??
To ze w chodniku masz kable, to nie znaczy, ze ktoś przyjedzie wstawi mufę i Cię wspawa..


Na górę
Post: sob, 10 lut 2018 14:09:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 sie 2007 2:00:48
Posty: 940
Lokalizacja: Piastów
viewtopic.php?f=38&t=56938

_________________
[img]http://www.trzepak.pl/userbar.png[/img]
[url=http://www.freeconet.pl?partnerId=130][img]http://images36.fotosik.pl/45/68e5616e729ea972.jpg[/img][/url]
[url=https://polecam.bankmillennium.pl/?id=178854]


Na górę
Post: sob, 10 lut 2018 22:52:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 134
darux pisze:
A jakiej usługi potrzebujesz??
To ze w chodniku masz kable, to nie znaczy, ze ktoś przyjedzie wstawi mufę i Cię wspawa..

centrala DŚS w odległości 100m ,centrala Orange w odległości 70m ,nie ma potrzeby wspawywania żadnych muf,oczekuję mixa


Na górę
Post: sob, 10 lut 2018 22:56:22 
Odpowiedz z cytatem
Online
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1371
Lokalizacja: Kraków
cdee pisze:
darux pisze:
A jakiej usługi potrzebujesz??
To ze w chodniku masz kable, to nie znaczy, ze ktoś przyjedzie wstawi mufę i Cię wspawa..

centrala DŚS w odległości 100m ,centrala Orange w odległości 70m ,nie ma potrzeby wspawywania żadnych muf,oczekuję mixa


masz ich kable w budynku - NIE
to na 100% dużo taniej będzie Tobie się dobudować do nich niż żeby oni skasowali Cię za dobudowę po ich stronie

ile tego MIXa ma być 100/200/500 ?


Na górę
Post: sob, 10 lut 2018 23:34:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 134
mam kabel po DSLu


Na górę
Post: sob, 10 lut 2018 23:35:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 134
cdee pisze:
mam kabel po byłym DSLu


Na górę
Post: ndz, 11 lut 2018 0:18:27 
Odpowiedz z cytatem
Online
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1371
Lokalizacja: Kraków
cdee pisze:
cdee pisze:
mam kabel po byłym DSLu


i na tym miedziaku Ci mają tego MIXa odpalić ?


Na górę
Post: ndz, 11 lut 2018 11:11:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 134
hub_lan pisze:
cdee pisze:
cdee pisze:
mam kabel po byłym DSLu


i na tym miedziaku Ci mają tego MIXa odpalić ?

jeżeli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to nie nabijaj postów


Na górę
Post: ndz, 11 lut 2018 11:15:34 
Odpowiedz z cytatem
Online
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1371
Lokalizacja: Kraków
a Twoja wypowiedź że masz kabel po DSLu to szczyt konstruktywności :)


Na górę
Post: ndz, 11 lut 2018 11:20:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 10 sie 2013 0:25:30
Posty: 150
Ile potrzebujesz tego netu? Bo może lepiej wsiąść transmisje do epix i tam neta dla ISP bez IP. Masz wtedy otwartą drogę gdybyś np chciał odpalić tv albo zestawić transmisje. Poza tym jeśli netia lub pomarańcza wyskoczy z jakaś kosmiczną ceną to może to załatwić przez epix w za za zryczałtowaną cenę

Wysłane z mojego HTC One M9_Prime Camera Edition przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: ndz, 11 lut 2018 11:52:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 134
hub_lan pisze:
a Twoja wypowiedź że masz kabel po DSLu to szczyt konstruktywności :)

przecież sam napisałeś masz kabel w budynku NIE
to wyprowadziłem cię z błędu bo go mam :chinczyk:
jeżeli byś napisał czy mam w budynku włókno to odpowiedz była by inna
ale daleko odbiegłeś od tematu przewodniego


Na górę
Post: ndz, 11 lut 2018 11:56:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 134
maks pisze:
Ile potrzebujesz tego netu? Bo może lepiej wsiąść transmisje do epix i tam neta dla ISP bez IP. Masz wtedy otwartą drogę gdybyś np chciał odpalić tv albo zestawić transmisje. Poza tym jeśli netia lub pomarańcza wyskoczy z jakaś kosmiczną ceną to może to załatwić przez epix w za za zryczałtowaną cenę

Wysłane z mojego HTC One M9_Prime Camera Edition przy użyciu Tapatalka

Na dzień dzisiejszy potrzebuję 100Mbps jako łącze backup,dlatego rozważam Orange lub Dolnośląską sieć szkieletową


Na górę
Post: ndz, 11 lut 2018 12:08:28 
Odpowiedz z cytatem
Online
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1371
Lokalizacja: Kraków
wracając do tematu koszty dobudowy u molochów bywają absurdalne stąd jeśli masz odległości po kilkadziesiąt metrów to ja na Twoim miejscu poprosiłbym o oferty od obu z wyraźną informacją że odbierasz na ich urządzeniach w ich POPach i że się dobudujesz swoim szkłem

dla przykładu ja mam do lokalnego POP Orange około 450m i za tą dobudowę orange chciał mnie skasować 27k a koszty po mojej stronie zeszły poniżej 5k (głównym kosztem były projekty w kanaizacji orange i projet na telehousing bo wykonanie z materiałem zamknęło się w 1,6k za kabel 48J zaspawany po mojej stronie na fuul a po ich na ich przełącznicy 8J (taki ich wymóg)
a ceny usług znacząco spadły (w porównaninu do tych z ich dobudową) o około 30%

co do netiii to tu było jeszcze śmieszniej bo mieli kabel w sąsiednim budynku w którym ja byłem swoim szkłem więc koszt połączenia sprowadzał się do położenia patchcorda 5m w rurce pomiędzy naszymi szafkami (robiłbym to ja) a za podłączenie chcieli odemnie pierwotnie 9k :) więc zrobiłem dobudowę (750m też 48J) do ich lokalnego POPa za 7,5k (też głównie po stronie kosztów papierkologia)
i ceny usług nagle zmalały (w porównaniu ze stykiem w sąsiednim budynku) o prawie 45%

tak że z mojej perspektywy przy molochach opłaca się dochodzić do nich a nie zlecać im dobudów
bo po pierwsze dostajesz dużo grubsze styki za znacznie mniejsze pieniądze w przeliczeniu na 1J
a po drugie koszty późniejszych usług są o wiele mniejsze


Na górę
Post: ndz, 11 lut 2018 17:54:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 134
maks pisze:
Ile potrzebujesz tego netu? Bo może lepiej wsiąść transmisje do epix i tam neta dla ISP bez IP. Masz wtedy otwartą drogę gdybyś np chciał odpalić tv albo zestawić transmisje. Poza tym jeśli netia lub pomarańcza wyskoczy z jakaś kosmiczną ceną to może to załatwić przez epix w za za zryczałtowaną cenę

Wysłane z mojego HTC One M9_Prime Camera Edition przy użyciu Tapatalka

dziękuję bardzo za podpowiedz :) ,tak zrobię. Póki co ,po cenniku Epix vs. Netia widzę że przepłacam ze neta w Netii 400% innymi słowy płacę 4 razy więcej niż płacił bym w Epix :D To już teraz wiem dlaczego molochy trzymają w garści małych ISP


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 25 wrz 2018 0:51:10

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl