Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 23 lis 2017 20:23:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 134
Witam. Dostałem ofertę od DŚŚ. Czy ktoś już korzysta z ich infrastruktury bo ceny zbliżone do Netii.Warto czy zapomnieć lepiej?


Na górę
Post: pt, 24 lis 2017 18:45:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15797
Lokalizacja: Wrocław
cdee pisze:
Witam. Dostałem ofertę od DŚŚ. Czy ktoś już korzysta z ich infrastruktury bo ceny zbliżone do Netii.Warto czy zapomnieć lepiej?

gdybyś potrzebował wyjść na Wrocław z DSSa to daj znać, jesteśmy w obu węzłach.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: wt, 23 sty 2018 18:39:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 134
ceny mają droższe niż w Netii,szkoda zachodu na zmianę operatora


Na górę
Post: sob, 27 sty 2018 20:04:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 20 maja 2013 7:08:48
Posty: 281
Uwierz mi że są bardzo elastyczni co do ceny ja wynegocjowałem transmisje za 600 netto 1 gbps


Na górę
Post: pn, 29 sty 2018 10:27:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 3001
sledz pisze:
Uwierz mi że są bardzo elastyczni co do ceny ja wynegocjowałem transmisje za 600 netto 1 gbps


Ale elastycznie w jakim sensie skoro cennik jest jeden dla wszystkich zatwierdzony przez UKE z ewentualnymi zniżkami za kontrakt i "zadupiatość" danego obszaru, w związku z powyższym w aspekcie czysto cennikowym nie mają żadnego pola do manewru i zero elastyczności, bo żeby obniżyć cenę musieli by zmienić cennik a żeby zmienić cennik muszą go zatwierdzić w UKE a żeby UKE zatwierdziło muszą wykazać że ich ceny odbiegają od rynkowych. Tak naprawdę jedyne co mogą to "kreatywnie" liczyć długość trasy i top tylko przy dzierżawie ciemnych włókien. W twoim przypadku za transmisję 1G standardowo chcą 1400 zł netto Z czego można dostać maks 20% rabatu terytorialnego jak oba końce transmisji to totalne zadupia, 20% rabatu za podejście bezpośrednio do węzła aktywnego i 20% rabatu za lojalkę powyżej 47 miesięcy czyli reasumując maks 60% rabatu tj 560 zł netto za transmisję 1G. Więc gdzie tu elastyczność?


Na górę
Post: pn, 29 sty 2018 21:57:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 20 maja 2013 7:08:48
Posty: 281
zgodze się z tobą że uke narzuca z góry ceny ale uwierz mi że z zadupia a do zadupia b na odcinku 20 km dostałem cene 600 zł za gigabit to chyba dobra cena jak w cenniku mają 1400 czyli potrafią zejść nie wiem jak ty tam masz ale ja taką cenę uzyskałem przy umowie 24 m/c ?


Na górę
Post: pt, 02 lut 2018 22:08:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16460
Lokalizacja: Nowa Ruda
A ile Ci zaśpiewali za wyjście z terenu PKP? To to jest KLUCZOWE w przypadku DSSu.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: sob, 03 lut 2018 10:08:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 20 maja 2013 7:08:48
Posty: 281
Tutaj akuratnie nie miałem problemu bo orange miało swoje studnie wybudowane do nich w obu przypadkach więc wystarczyło studniami polecieć


Na górę
Post: sob, 10 lut 2018 11:29:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 134
ktoś w ogóle korzysta z tej infrastruktury? potrzebuję łącza jako backup,70m od centrali 2 studnie po drodze


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 22 wrz 2018 11:26:55

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl