Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: czw, 02 lis 2017 3:32:54 
   Tytuł: Re: Tpnet.mix2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 22 wrz 2011 12:00:12
Posty: 755
lordh pisze:
No Panowie... Z tym Orange są jakieś jaja. W umowie mam informację o przyłączu do szafy zewnętrznej. Nagle dostaję do akceptacji warunki z określeniami: "Studnia 0" ... nowy przewiert na poziomie "1" .. dojście do "pomieszczenia 12"..., oczywiście bez mapki/planu/czegokolwiek konkretnrgo. Gdy proszę o mapkę bo z tych warunków nic nie wynika, dostaję informację że otrzymam ją po pisemnej akceptacji warunków. :oszalal:

udało Ci się rozwiązać ten temat ze współpracą z ORANGE?

_________________
Rafał
"bardzo proszę o poprawę obrazu skype /jest bardzo rozmyty/"


Na górę
Post: ndz, 05 lis 2017 20:36:30 
   Tytuł: Re: Tpnet.mix2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 2025
cserf pisze:
lordh pisze:
No Panowie... Z tym Orange są jakieś jaja. W umowie mam informację o przyłączu do szafy zewnętrznej. Nagle dostaję do akceptacji warunki z określeniami: "Studnia 0" ... nowy przewiert na poziomie "1" .. dojście do "pomieszczenia 12"..., oczywiście bez mapki/planu/czegokolwiek konkretnrgo. Gdy proszę o mapkę bo z tych warunków nic nie wynika, dostaję informację że otrzymam ją po pisemnej akceptacji warunków. :oszalal:

udało Ci się rozwiązać ten temat ze współpracą z ORANGE?

Koniec mojej współpracy z oszustami i złodziejami. Może i udało się im mnie oszukać na 20 tyś zł. ale ch i w d.... W następnym roku nie zarobią na mnie tych 20 i w następnych latach też. Będę współpracował z innymi firmami nawet gdy to drożej wyniesie a swój światłowód niech zabierają z mojej prywatnej posesji bo siekierą odpier.. e. Jedno jest pewne, nie współpracuje się z pomarańczowymi. :nie: Może kiedyś z nimi było normalniej ale dziś są nastawieni oszustwa a nie współpracę biznesową z podmiotami gospodarczymi.


Na górę
Post: pn, 06 lis 2017 16:03:46 
   Tytuł: Re: Tpnet.mix2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 25 gru 2010 3:05:19
Posty: 76
cserf pisze:
lordh pisze:
No Panowie... Z tym Orange są jakieś jaja. W umowie mam informację o przyłączu do szafy zewnętrznej. Nagle dostaję do akceptacji warunki z określeniami: "Studnia 0" ... nowy przewiert na poziomie "1" .. dojście do "pomieszczenia 12"..., oczywiście bez mapki/planu/czegokolwiek konkretnrgo. Gdy proszę o mapkę bo z tych warunków nic nie wynika, dostaję informację że otrzymam ją po pisemnej akceptacji warunków. :oszalal:

udało Ci się rozwiązać ten temat ze współpracą z ORANGE?


Mapkę dostałem, wynika z niej że nie mamy możliwości technicznych dojścia do orange według tych warunków. Swoją studnię mamy 15m od studni orange, ale warunki mówią że mam wejść przez studnię 50 metrów dalej w deptaku miejskim na gwarancji, co jest ekonomicznie nierealne do wykonania. Ferelna trasa przebiega przez 4 studnie, w tym ostatnia to ta do której mogę się dopiąć. Na razie 3 tygodnie bez odzewu ze strony Orange. Poprosiłem o nowe warunki, ale widać nic z tego nie będzie. Szkoda, przydałby się dodatkowy 1Gbps...


Na górę
Post: pn, 06 lis 2017 23:13:51 
   Tytuł: Re: Tpnet.mix2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 22 wrz 2011 12:00:12
Posty: 755
zuhjk pisze:
Koniec mojej współpracy z oszustami i złodziejami. Może i udało się im mnie oszukać na 20 tyś zł. ale ch i w d.... W następnym roku nie zarobią na mnie tych 20 i w następnych latach też. Będę współpracował z innymi firmami nawet gdy to drożej wyniesie a swój światłowód niech zabierają z mojej prywatnej posesji bo siekierą odpier.. e. Jedno jest pewne, nie współpracuje się z pomarańczowymi. :nie: Może kiedyś z nimi było normalniej ale dziś są nastawieni oszustwa a nie współpracę biznesową z podmiotami gospodarczymi.

Wściekłeś się na nich ostro. Czym tak Ci zaszkodzili?

_________________
Rafał
"bardzo proszę o poprawę obrazu skype /jest bardzo rozmyty/"


Na górę
Post: pn, 19 mar 2018 23:34:09 
   Tytuł: Re: Tpnet.mix2
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3497
Ktoś przerabiał, jak obecnie cenowo wychodzi tpix 10gb?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 20 mar 2018 3:03:21 
   Tytuł: Re: Tpnet.mix2
Odpowiedz z cytatem
Online
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1538
Lokalizacja: Kraków
Karas pisze:
Ktoś przerabiał, jak obecnie cenowo wychodzi tpix 10gb?

przecież jest dostępny w cenie PolMIX w Epix czyli poniżej 1 pln za Mbps w paczkach po 50M


Na górę
Post: wt, 20 mar 2018 8:49:01 
   Tytuł: Re: Tpnet.mix2
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3497
nie, jak masz dostęp tylko do Orange ;/

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 20 mar 2018 9:25:12 
   Tytuł: Re: Tpnet.mix2
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 09 kwie 2006 23:24:29
Posty: 2038
Lokalizacja: Kłaj
Port 10G 850zł.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

_________________
fiberway.pl


Na górę
Post: wt, 20 mar 2018 16:06:44 
   Tytuł: Re: Tpnet.mix2
Odpowiedz z cytatem
Online
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1538
Lokalizacja: Kraków
Karas pisze:
nie, jak masz dostęp tylko do Orange ;/

TPIX jest w PolMIX ale nie ma tam neostrad itp

reszta orange jest dostępna w cenie łącza GlobalMIX


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 12 lis 2018 21:40:11

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl