Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 152 53 54 55 56
Autor Wiadomość
Post: wt, 13 mar 2018 10:41:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1260
Lokalizacja: Polska
Aktualnie jest jakiś problem z EPIXEM:

Kod:
1 88-199-X-X.tktelekom.pl        0%   14   2.1ms     2.2     1.9     5.4
 2 88-199-X-X.tktelekom.pl        0%   14   6.7ms    14.8     6.7    82.3
 3 kra-re-pos-0-0-0.tktelekom.pl      0%   14    15ms    15.1    14.9    15.2
 4 90.ip4.epix.net.pl               35..   14  45.3ms    45.6    45.1    46.1
 5 taro-dbp1-so-0-0-1-0.net.ipar... 35..   14  45.8ms    45.7    45.3    45.9
 6 157.X.X.X                     28..   14  56.6ms    56.5    55.2      57



Na górę
Post: wt, 13 mar 2018 11:29:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1347
Lokalizacja: Kraków
djlech pisze:
Aktualnie jest jakiś problem z EPIXEM:

Kod:
1 88-199-X-X.tktelekom.pl        0%   14   2.1ms     2.2     1.9     5.4
 2 88-199-X-X.tktelekom.pl        0%   14   6.7ms    14.8     6.7    82.3
 3 kra-re-pos-0-0-0.tktelekom.pl      0%   14    15ms    15.1    14.9    15.2
 4 90.ip4.epix.net.pl               35..   14  45.3ms    45.6    45.1    46.1
 5 taro-dbp1-so-0-0-1-0.net.ipar... 35..   14  45.8ms    45.7    45.3    45.9
 6 157.X.X.X                     28..   14  56.6ms    56.5    55.2      57


a zmieniłeś sesje zgodnie z
https://ispforum.pl/index.php?topic=20407.50


bo dziś w nocy stare zostały położone


Na górę
Post: wt, 13 mar 2018 11:31:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1260
Lokalizacja: Polska
Nie mam BGP.

Zgłosiłem problem do TK / Netia i czekam na usunięcie.

Edit. Allegro też kuleje IP: 5.134.213.80 dziurawi dość intensywnie.

Z tym, że w/w IP kuleje na T-Mobile a na TK / Netia odpowiada OK.

Ale po traceroute widać, że problem w epixie w obudwu przypadkach.

Edit2:

Problem ustąpił (TK przełączył ruch z 90.ip4.epix.net.pl na tktelekom-gw.pozix.pl)


Na górę
Post: śr, 04 kwie 2018 16:50:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 sie 2007 2:00:48
Posty: 940
Lokalizacja: Piastów
Czyżby znowu jakaś awaria w TKT.

_________________
[img]http://www.trzepak.pl/userbar.png[/img]
[url=http://www.freeconet.pl?partnerId=130][img]http://images36.fotosik.pl/45/68e5616e729ea972.jpg[/img][/url]
[url=https://polecam.bankmillennium.pl/?id=178854]


Na górę
Post: śr, 04 kwie 2018 18:52:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1260
Lokalizacja: Polska
pcela pisze:
Czyżby znowu jakaś awaria w TKT.


"Znowu" ulubione słowo klientów.

U mnie działa.


Na górę
Post: śr, 04 kwie 2018 19:17:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 sie 2007 2:00:48
Posty: 940
Lokalizacja: Piastów
Znowu w nawiązaniu do treści tego posta (56 stron).

Dostałem odpowiedź od nocników tkt, że mieli awarię od 16:02 do 16:51.

Obecnie już wszystko działa.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

_________________
[img]http://www.trzepak.pl/userbar.png[/img]
[url=http://www.freeconet.pl?partnerId=130][img]http://images36.fotosik.pl/45/68e5616e729ea972.jpg[/img][/url]
[url=https://polecam.bankmillennium.pl/?id=178854]


Na górę
Post: śr, 04 kwie 2018 21:45:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 18 gru 2007 0:35:20
Posty: 505
pcela pisze:
Znowu w nawiązaniu do treści tego posta (56 stron).

Dostałem odpowiedź od nocników tkt, że mieli awarię od 16:02 do 16:51.

Obecnie już wszystko działa.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka


Gdzie była dokładnie awaria ?

Ja mam dwie transmisje od tkt niezależne i dziwnym trafem o 16:04 zaliczyło zgona i była zamuła około 16:20 Ping dochodził do epix Telewizja avios nie było przerwy vlan działał. Zgłupiałem bo transmisje chodziły


Załączniki:
zabbix.jpg
zabbix.jpg [ 110.93 KiB | Przejrzano 1172 razy ]


Ostatnio zmieniony śr, 04 kwie 2018 21:52:30 przez Bajlando, łącznie zmieniany 1 raz.
Na górę
Post: śr, 04 kwie 2018 21:49:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 sie 2007 2:00:48
Posty: 940
Lokalizacja: Piastów
To MIX, lokalizacja Szczytno.
Na lg.netia.pl tracert stawał na pierwszej hopce.


Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

_________________
[img]http://www.trzepak.pl/userbar.png[/img]
[url=http://www.freeconet.pl?partnerId=130][img]http://images36.fotosik.pl/45/68e5616e729ea972.jpg[/img][/url]
[url=https://polecam.bankmillennium.pl/?id=178854]


Na górę
Post: śr, 04 kwie 2018 21:54:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 18 gru 2007 0:35:20
Posty: 505
To jest jeszcze bardziej dziwniejsze bo moja transmisja leci Kielce >> Kraków>> Katowice


Na górę
Post: pt, 06 kwie 2018 12:01:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1260
Lokalizacja: Polska
Tym razem u mnie padło.


Na górę
Post: sob, 12 maja 2018 0:24:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 14 gru 2005 18:36:09
Posty: 1366
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
TKT/Netia leży na odcinku Dąbrowa Górnicza - Katowice. Przyczyna nieznana na tą chwilę.

_________________
Marcin Hajka
ConnectIT
AS56783


Na górę
Post: sob, 12 maja 2018 0:55:39 
Odpowiedz z cytatem
Online
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8317
A to nie są jakieś prace planowe? Może jakaś zbieżność z pracami planowymi Orange na trasie Kat-War, bo mi jedna sesja iBGP się złożyła o 00:05

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: sob, 12 maja 2018 1:02:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 14 gru 2005 18:36:09
Posty: 1366
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Orin pisze:
A to nie są jakieś prace planowe? Może jakaś zbieżność z pracami planowymi Orange na trasie Kat-War, bo mi jedna sesja iBGP się złożyła o 00:05

Nie miałem informacji na ten temat od TKT/Netii. To nowe 10G puszczone ciut inną trasą niż moje wcześniejsze 1G, część po kablach TKT, część po Netii. Padło o 00:04 więc zbieżność jest, zgasł sygnał na wkładce. Ruszyło ponownie o 00:32. Pewnie rano się dowiem jak oddzwonią zamykając zgłoszenie awarii.

_________________
Marcin Hajka
ConnectIT
AS56783


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 152 53 54 55 56


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 20 wrz 2018 7:55:10

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl