Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 152 53 54 55 56 Następna
Autor Wiadomość
Post: pn, 12 gru 2016 0:11:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 07 lut 2008 19:30:40
Posty: 570
Ten temat jest smutny jak piz.a, gorzkie żale w rękaw zamiast zmienić operatora jeśli naprawdę jest źle - aczkolwiek chyba jednak nie jest tak źle, skoro płaczki nadal tkwią w tym małżeństwie.

Nie wiem po co komu informacja, że w pcimiu dolnym koparka kopiąc kanalizę panu waldkowi kochaj światłowód i kozaczek klientom nie działa kilku klientom ... Przy sieci takiego zasięgu można z dużą dozą prawdopodobieństwa przyjąć, że codziennie gdzieś, coś, komuś nie działa.

Też mam tktelekom (i nie tylko) i absolutnie nie odstaje standardem od reszty, a nawet powiedziałbym, że jest naprawdę nieźle. Nie pamiętam teraz na szybko, kiedy ostatni raz musiałem do nich dzwonić, ale raczej dawno.


Na górę
Post: pn, 12 gru 2016 9:57:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 sie 2013 14:30:53
Posty: 514
Ja tam nie wiem, nie mam związku ani z hurtem ani stricte z ISP.
Ale odnoszę wrażenie że TKT jednak odstaje od reszty i jestem ciekawy na ile zmieni się sytuacja po wchłonięciu przez Netie.


Na górę
Post: pn, 12 gru 2016 10:32:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 18 wrz 2005 22:03:35
Posty: 644
Sensej pisze:
Ja tam nie wiem, nie mam związku ani z hurtem ani stricte z ISP.
Ale odnoszę wrażenie że TKT jednak odstaje od reszty i jestem ciekawy na ile zmieni się sytuacja po wchłonięciu przez Netie.

Po wchlonieciu jakosc obslugi spadla jak i dostepczosc.


Na górę
Post: ndz, 08 sty 2017 14:49:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 08 sty 2017 14:46:58
Posty: 3
11:00 - Uszkodzony światłowód w Sosnowcu.
ETA: miala byc 18, potem 20 - nadal brak


Na górę
Post: ndz, 08 sty 2017 22:27:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8379
Powrót usług: 20:57

I tak chłopaki szybko to pospawali (licząc od 16tej bo dopiero wtedy znaleźli uszkodzenie)
Z tego co wiem mieli poślizg bo musieli robić wstawkę.
Spawać jak spawać, ale układać kabel przy -20 st. C to nieporozumienie.
Wiadomo że to będzie musiało iść do poprawki prędzej lub później

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pn, 13 lut 2017 23:22:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2625
Lokalizacja: Wrocław
muli wam dzis tkt? okolice Wrocławia


Na górę
Post: wt, 14 lut 2017 10:22:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 08 gru 2009 9:21:34
Posty: 458
U mnie działa.


Na górę
Post: wt, 21 lut 2017 1:51:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 08 sty 2017 14:46:58
Posty: 3
Witam,

0:03 - brak neta, Łazy (Zawiercie) i Częstochowa, tyle udało się sprawdzić. Ktoś coś wie? :)

Update: wstało ok. 2:00, w Centrum nadzoru sieci TK info że były to prace planowe ale jak widać nie wszystkich o tych planach poinformowało (sam BOK TK również zapomniano poinformować :rotfl: ) rano zadzwonili potwierdzić "przywrócenie działania usługi" i tutaj również otrzymałem informacje że to były planowane prace. Ciekawe jak to się ma do postu poniżej :)


Ostatnio zmieniony wt, 21 lut 2017 18:01:33 przez Overwatch, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: wt, 21 lut 2017 1:54:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 14 gru 2005 18:36:09
Posty: 1379
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
21.02.2017 00:09... uszkodzone światło na trasie Dąbrowa Górnicza -> Katowice... czas start...

_________________
Marcin Hajka
ConnectIT
AS56783


Na górę
Post: ndz, 02 kwie 2017 19:56:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 13 wrz 2008 15:08:52
Posty: 163
Lokalizacja: Szczecin
Drugi dzień mamy straty do praktycznie wszystkich lokalizacji po godz 19.
Czy ktoś z was obserwuje u siebie podobne objawy ?


Na górę
Post: ndz, 02 kwie 2017 20:09:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 04 lip 2008 23:27:15
Posty: 859
kermu pisze:
Drugi dzień mamy straty do praktycznie wszystkich lokalizacji po godz 19.
Czy ktoś z was obserwuje u siebie podobne objawy ?


Dzwon do nich i zgłaszaj usterkę..
jak nie to zaproś serwisanta ale w tych godzinach co masz straty..
Miałem ten sam problem walczyłem z nimi ze 2 miesiące.., przyjeżdżali w południe i było Ok wieczorami masakra. Zgłaszałem i po raz kolejny miał przyjechać serwisant, powiedziałem żeby przyjechał koło 20, bo jeżeli nie to niech nie przyjeżdża bo nie ma sensu, przyjechał o 19 był koło 2 godzin..
Na początku było Ok , ja mówię ze nie jest ok patrząc w swojego kompa.. i nagle zaczęła sie pełna jazda.. sam gość był w szoku, zaczął dzwonić, jaki informatyk spojrzał na co sie dzieje , na drugi dżin było po problemie..
Co było przyczyna? Port 10, czy 40 gigowy do którego byłem wpięty był tak obłożony, ze nie dawał rady, chyba nikt oprócz mnie tego nie zgłaszał, porobili update prędkości klientom i wyszło jak wyszło..
Przecięli mnie na luźniejszy port i ustąpiło..
Dodam, ze to był mix, którego juz nie mam..:)


Na górę
Post: śr, 05 kwie 2017 22:22:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 13 wrz 2008 15:08:52
Posty: 163
Lokalizacja: Szczecin
Dość szybko zareagowali tym razem. Ponoć wkładka była uszkodzona.


Na górę
Post: pn, 28 sie 2017 15:22:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 sie 2007 2:00:48
Posty: 942
Lokalizacja: Piastów
Szczytno - padło jakieś 15 minut temu. Infolinia nic nie wie, ale oni nigdy nic nie wiedzą.

edit:
Naprawili ok 23:00, przecięty światłowód biegnący wzdłuż linii kolejowej.

_________________
[img]http://www.trzepak.pl/userbar.png[/img]
[url=http://www.freeconet.pl?partnerId=130][img]http://images36.fotosik.pl/45/68e5616e729ea972.jpg[/img][/url]
[url=https://polecam.bankmillennium.pl/?id=178854]


Na górę
Post: pt, 01 wrz 2017 16:00:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 808
Lokalizacja: wlkp
Wielkopolska..... ktoś coś wie o awarii? Na infolinii mają sporo zgłoszeń ale jeszcze nic nie wiedzą.

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: sob, 02 wrz 2017 4:29:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1344
Poznań w stronę Warszawy padło. Na infolinii się nic nie dowiesz. jedynie NOC coś powie.


Na górę
Post: sob, 03 lut 2018 18:16:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8379
od 15:10 jest uszkodzony światłowód w rejonie Katowic. Jakaś grubsza sprawa bo planowany czas naprawy to 23:00

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: sob, 03 lut 2018 20:58:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 15 cze 2015 16:09:16
Posty: 3
Dokładnie to Ząbkowice, uszkodzony światłowód przy budowie przejścia podziemnego i demontażu wiaty.


Na górę
Post: sob, 03 lut 2018 22:32:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 14 gru 2005 18:36:09
Posty: 1379
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Tak, dokładnie u mnie, kawałek od mojej serwerowni. Moje 10G do Katowic także leży, dobrze, że jest druga noga...

_________________
Marcin Hajka
ConnectIT
AS56783


Na górę
Post: sob, 03 lut 2018 22:47:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 15 cze 2015 16:09:16
Posty: 3
Najnowsze info, dzisiaj tego nie zrobia, rano dobiero beda naprawiac.


Na górę
Post: ndz, 04 lut 2018 11:23:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 14 gru 2005 18:36:09
Posty: 1379
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
znt pisze:
Najnowsze info, dzisiaj tego nie zrobia, rano dobiero beda naprawiac.

To już grubo ponad 12h więc u mnie lecą już złotówki z TKT/Netia na moje konto na podstawie zapisów SLA...

Tym razem obiecywana jest naprawa do godziny 12.00.

_________________
Marcin Hajka
ConnectIT
AS56783


Na górę
Post: ndz, 04 lut 2018 12:47:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8379
aż sprawdziłem u siebie. 8 godzin :)

zobaczymy czy uruchomią kable czy znów przesuną termin

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: ndz, 04 lut 2018 13:09:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8379
Sesje BGP na uszkodzonej trasie podniosły się u mnie o 12:04

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: ndz, 04 lut 2018 13:13:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 14 gru 2005 18:36:09
Posty: 1379
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Czas trwania awarii 20 h 47 min...

_________________
Marcin Hajka
ConnectIT
AS56783


Na górę
Post: ndz, 04 lut 2018 14:57:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 18 cze 2009 12:45:49
Posty: 248
My maxa mieliśmy 20h33m


Na górę
Post: pn, 05 lut 2018 18:55:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 18 gru 2007 0:35:20
Posty: 505
u mnie tkt w tamtym tygodniu pobiło rekord 36h przerwy

odcinek Kielce - Kraków


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 152 53 54 55 56 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 19 lis 2018 18:31:56

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl