Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 151 52 53 54 55 56 Następna
Autor Wiadomość
Post: sob, 30 sty 2016 17:35:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 gru 2003 23:32:24
Posty: 735
Lokalizacja: Warszawa / Łódź / Sandomierz / Stalowa Wola / Tarnobrzeg
wino pisze:
Działa wam tkt na trasie Wrocław- Węgliniec ?

update ... awaria switch y .....


Zauważyłem na bgp ze tkt wczoraj zdechło, ale to i tak łącze backup, przez resztę dnia dns'y tk tez leciały...

_________________
Hua-Olt -Program: Zarządzanie, Dniagnostyka, Montoring OLT / ONT!
http://aizon.pl/index.php/hua-olt


Na górę
Post: wt, 02 lut 2016 6:15:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 18 wrz 2005 22:03:35
Posty: 642
Kolejny Down.....4:55 a babka na infolini porażka.


Na górę
Post: pt, 05 lut 2016 6:20:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 08 lip 2008 22:26:02
Posty: 4611
wino pisze:
Kolejny Down.....4:55 a babka na infolini porażka.



A co ty chciałeś od babki jak jej przeszkadzasz spać ;)

_________________
Pozdr. Marcin


Na górę
Post: pt, 08 kwie 2016 14:13:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 28 lis 2011 20:36:09
Posty: 334
Czy ktoś z posiadających łącza TK (Netia już teraz) ma problemy z otwieraniem co nie których stron ? nie ważne o jakiej godzinie.
Co niektórzy klienci mają problem z otwieraniem stron, np.CA wyskakuje strona , a po włączeniu zakładki czasem nie można załadować, inni że nie do końca im strona się wyświetla.
Przeszukałem już wszystko u Siebie w sieci i nie widzę problemu , DNS też ok , no i się zastanawiam czy to nie po zmianie na Netie mam takie cyrki :( , lokalizacja Wrocław
dzięki


Na górę
Post: pt, 08 kwie 2016 14:44:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 08 gru 2009 9:21:34
Posty: 448
Nie zauważyłem, ale ja tylko trzepak przeglądam ;)


Na górę
Post: sob, 09 kwie 2016 2:35:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 22 gru 2003 23:32:41
Posty: 363
Lokalizacja: wawa
Problemy z MTU objawiają się podobnie, sprawdź to.

_________________
/slawek-k


Na górę
Post: ndz, 10 kwie 2016 18:33:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pt, 19 mar 2010 21:20:07
Posty: 119
Lokalizacja: Ciechanów
matek84 pisze:
Czy ktoś z posiadających łącza TK (Netia już teraz) ma problemy z otwieraniem co nie których stron ? nie ważne o jakiej godzinie.
Co niektórzy klienci mają problem z otwieraniem stron, np.CA wyskakuje strona , a po włączeniu zakładki czasem nie można załadować, inni że nie do końca im strona się wyświetla.
Przeszukałem już wszystko u Siebie w sieci i nie widzę problemu , DNS też ok , no i się zastanawiam czy to nie po zmianie na Netie mam takie cyrki :( , lokalizacja Wrocław
dzięki



Od jakiś 2 tygodni mamy problemy jakie opisujesz i też się zastanawialiśmy czy to nie problem z MTU ale po sprawdzeniu nic na to nie wskazuje

_________________
ciechanow24.pl


Na górę
Post: wt, 12 kwie 2016 8:39:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 713
Lokalizacja: PL
Lokalizacja: Wrocław
2x BDI 1G
na obu brak problemów

z jakich DNS korzystacie ?

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: wt, 12 kwie 2016 20:16:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pt, 19 mar 2010 21:20:07
Posty: 119
Lokalizacja: Ciechanów
gmotyw pisze:
Lokalizacja: Wrocław
2x BDI 1G
na obu brak problemów

z jakich DNS korzystacie ?


Ze swojego i kolejarzy (213.199.225.14

_________________
ciechanow24.pl


Na górę
Post: wt, 12 kwie 2016 21:01:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 713
Lokalizacja: PL
daj swoją klase ip na priv to dodam u siebie i udostepnie dns'a - sprawdzisz sobie ode mnie...

z tego co pamietam long time ago tez mialem na ich dnsie problem...

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: sob, 16 kwie 2016 16:05:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 29 sie 2015 9:20:43
Posty: 17
Panowie mam u siebie łącze TK TELEKOM i od czterech dni użytkownicy mojej sieci zgłaszają problem z dostępem do strony virtualmt2.pl . Faktycznie po sprawdzeniu nie otwiera się ta strona początkowo myślałem ze problem jest po mojej stronie ale wpiąłem sie bezpośrednio na switch TK i tez strona się nie otwiera pingi do strony tez nie leca . Natomiast gdy wpiąłem się w inny port na switchu Tk który posiada inna adresacje wszystko jest ok . Problem zgłosiłem do TK lecz oni problemu nie widzą tak samo odpisał mi admin strony virtualmt2. gdzie szukać problemu ? Czemu część puli adresów w skład której wchodzi strona nie odpowiada na pingi z mojego adresu ip ?


Na górę
Post: śr, 27 kwie 2016 23:07:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 08 gru 2009 9:21:34
Posty: 448
Pało TKT
Wrocław - Opole

PS
Jak fajnie móc powiedzieć że mam BGP :) i że zadziałało*.

*Pierwszy raz od uruchomienia, więc się chwalę :)


Na górę
Post: czw, 28 kwie 2016 0:11:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 06 lip 2014 2:01:20
Posty: 146
Lokalizacja: Wrocław
Pinki pisze:
Pało TKT
Wrocław - Opole

PS
Jak fajnie móc powiedzieć że mam BGP :) i że zadziałało*.
*Pierwszy raz od uruchomienia, więc się chwalę :)

;-)
Wrocław-Katowice przez Brzeg, Opole działa.


Na górę
Post: czw, 28 kwie 2016 9:37:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3391
Czy ktoś może potwierdzić problemy z gramy w nocy? Klienci zgłaszają, że od godziny 11-01 do rana, są mocne lagi w grach. Jak zacząłem szukać, wynikło mi, że to na łączach TKT. Umówiłem się z kilkoma klientami na noc i wyłączałem łącze TKT. Wszyscy równo twierdzili, że wtedy całą noc grali bez żadnych lagów. Oczywiście zgłaszając to TKT, to się "dziwnie patrzą"

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 28 kwie 2016 10:32:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1465
Karas pisze:
Czy ktoś może potwierdzić problemy z gramy w nocy? Klienci zgłaszają, że od godziny 11-01 do rana, są mocne lagi w grach. Jak zacząłem szukać, wynikło mi, że to na łączach TKT. Umówiłem się z kilkoma klientami na noc i wyłączałem łącze TKT. Wszyscy równo twierdzili, że wtedy całą noc grali bez żadnych lagów. Oczywiście zgłaszając to TKT, to się "dziwnie patrzą"

Podejrzewam że na jakiejś zapyziałej dziurze zwijają światłowód na noc żeby nie ukradli, a rano rozwijają na nowo :) Dane w tym czasie na tym odcinku przenosi na płytach DVD pies bernardyn stąd duże opóźnienia w pakietach i chłopakom gry lagują :)


Na górę
Post: czw, 28 kwie 2016 10:59:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1796
Karas pisze:
Czy ktoś może potwierdzić problemy z gramy w nocy? Klienci zgłaszają, że od godziny 11-01 do rana, są mocne lagi w grach. Jak zacząłem szukać, wynikło mi, że to na łączach TKT. Umówiłem się z kilkoma klientami na noc i wyłączałem łącze TKT. Wszyscy równo twierdzili, że wtedy całą noc grali bez żadnych lagów. Oczywiście zgłaszając to TKT, to się "dziwnie patrzą"


Sprawdź adresy IP i pingiem powinieneś sprawdzić co się dzieje w nocy. w TKT miałem przypadek, że nocami na zagranicę część ruchu szła przez jakiś zapchany styk. Zgłosiłem, poprawili (czytaj zmienili pewnie tylko dla mnie kierowanie) i było ok.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Skrypty bash, perl.


Na górę
Post: czw, 28 kwie 2016 11:27:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3391
Nie chciało mi się instalować gier i zasuwać w nocy w pierdoły, a klienci nie potrafią podać adresów, ale jak mus to mus ;/

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 28 kwie 2016 12:34:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1796
Karas pisze:
Nie chciało mi się instalować gier i zasuwać w nocy w pierdoły, a klienci nie potrafią podać adresów, ale jak mus to mus ;/


To poproś, żeby ktoś odpalił grę i zobacz na jaki IP się łączy.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Skrypty bash, perl.


Na górę
Post: czw, 28 kwie 2016 18:16:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 14:59:55
Posty: 1374
Lokalizacja: Rzeszów
@up pokładasz zbyt dużą wiarę w obecną młodzież :aqq: że sprawdzi ci ip :)


Na górę
Post: czw, 28 kwie 2016 22:53:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 08 gru 2009 9:21:34
Posty: 448
xins pisze:
@up pokładasz zbyt dużą wiarę w obecną młodzież :aqq: że sprawdzi ci ip :)


Oj mnie zaskoczyli. Ci co grają to w większości wiedzą jakie IP mają serwery. Natomiast "pierogi" kojarzą im się tylko z ruskimi, a "myszki" z tymi do komputera ;)


Na górę
Post: pt, 29 kwie 2016 6:56:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 sie 2013 14:30:53
Posty: 511
Pinki pisze:
xins pisze:
@up pokładasz zbyt dużą wiarę w obecną młodzież :aqq: że sprawdzi ci ip :)


Oj mnie zaskoczyli. Ci co grają to w większości wiedzą jakie IP mają serwery. Natomiast "pierogi" kojarzą im się tylko z ruskimi, a "myszki" z tymi do komputera ;)


Stary zbereźniku zapomniałeś o biżuterii.
http://wkruk.pl/temp/thumbs/713/thumb_1 ... 1386_1.jpg
:aqq:


Na górę
Post: śr, 11 maja 2016 14:55:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 28 lis 2011 20:36:09
Posty: 334
Wie ktoś co się stało w TKT ? brak neta od 14:55 -okolice Wrocławia :(
W tkt oczywiscie nic nie wiadomo jak na razie


Na górę
Post: śr, 11 maja 2016 20:55:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 28 lis 2011 20:36:09
Posty: 334
nikt nic nie wie?
Bo od 15 do teraz TKT leży we Wrocku


Na górę
Post: śr, 11 maja 2016 21:07:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15761
Lokalizacja: Wrocław
komu leży temu leży ;-)

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: śr, 11 maja 2016 21:34:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 paź 2009 10:45:09
Posty: 296
Lokalizacja: Pyrlandia
podobno przerwany światłowód wrocław-ostrów


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 151 52 53 54 55 56 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Dzisiaj jest sob, 21 lip 2018 4:06:49

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl