Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 150 51 52 53 5456 Następna
Autor Wiadomość
Post: wt, 10 lis 2015 21:36:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3418
Lokalizacja: Mazury
djlech pisze:
działa Wam http://www.tlen.pl ?
Raz działa raz nie, ale zawsze przekierowuje na mail.tlen.pl

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: wt, 10 lis 2015 23:15:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
Jakaś większa awaria o2 dzisiaj była i jakiś czas nawet główna strona nie działała.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: śr, 11 lis 2015 18:48:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 25 gru 2010 3:05:19
Posty: 76
Znalazł ktoś może na jakiejś stronie www komunikat o tej awarii ?


Na górę
Post: pn, 16 lis 2015 17:09:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1260
Lokalizacja: Polska
Poczta na tlen.pl, zaś nie działa.


Na górę
Post: sob, 28 lis 2015 16:53:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 24 paź 2011 22:07:15
Posty: 188
Lokalizacja: Łazy
Weekend bez awarii weekendem straconym ... kierunek Katowice leży od 15...


Na górę
Post: czw, 03 gru 2015 14:26:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 08 gru 2009 9:21:34
Posty: 455
Wrocław - Jelcz-Laskowice leży, ktoś wie co się dzieje? Nie działa też Netia.


Na górę
Post: wt, 29 gru 2015 20:52:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1797
Ktoś ma teraz problemy z routingiem z Orange?


Na górę
Post: śr, 06 sty 2016 11:35:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1260
Lokalizacja: Polska
Ja mam inne pytanie, napisze ktoś jaki ma wynik testu na http://www.speedtest.net do serwera w województwie pomorskim a dokładniej w Wejherowie TK Chopin ?

U mnie wychodzi 4-8Mbps pobierania i 25-35Mbps wysyłania.

Reszta kraju działa niby normalnie, ale klienci zgłaszają mi, że filmiki im się marnie buforują no i speedtest wychodzi po 4-8Mbps.


Na górę
Post: śr, 06 sty 2016 11:53:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1797
Szału nie ma:
Obrazek


Na górę
Post: śr, 06 sty 2016 14:45:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: czw, 04 gru 2008 23:18:41
Posty: 462
djlech pisze:
Ja mam inne pytanie, napisze ktoś jaki ma wynik testu na http://www.speedtest.net do serwera w województwie pomorskim a dokładniej w Wejherowie TK Chopin ?

U mnie wychodzi 4-8Mbps pobierania i 25-35Mbps wysyłania.

Reszta kraju działa niby normalnie, ale klienci zgłaszają mi, że filmiki im się marnie buforują no i speedtest wychodzi po 4-8Mbps.


U nas tak samo, zgłaszaliśmy już łosiom do TKT, na część serwerów jest ok, na część jest lipa. YT i inne chodza fatalnie :/


Na górę
Post: czw, 07 sty 2016 9:51:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 801
Lokalizacja: wlkp
dns 213.199.225.14 dzisiaj od rana nie działa.

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: czw, 07 sty 2016 21:28:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 27 sie 2010 18:56:31
Posty: 428
transmisja TK/NETIA bb - kato epix lezy i kwiczy. od 10 minut. / slaskie

_________________
J. Wolfgang von Goethe

"Kto nie idzie do przodu, ten się cofa."


Na górę
Post: wt, 12 sty 2016 23:21:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 28 lis 2011 20:36:09
Posty: 334
Witam
Czy ktoś ostatnim czasem zaobserwował problemy w okolicach wrocławia z łaczem TKT.
Mianowicie co jakiś czas(kilka dni) mam problem taki że wywala mi kilka razy z rzędu neta w TKT .tz np. przestają iść pakiety do DNsów TKT jak np. do 8.8.8.8 i do całego neta. Wszystko ładnie pracuje i nagle wypada 20 pakietów pod rząd i nagle z powrotem wszystko wraca do normy i potem po minucie znowu to samo. Powtórzy się to kilka razy i potem cały dzień ok. Połączeniówka działa cały czas, nic nie ucieka. TKT umywa ręce , twierdząc że jest u nich ok. :(


Na górę
Post: śr, 13 sty 2016 11:28:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 08 gru 2009 9:21:34
Posty: 455
matek84 pisze:
Witam
Czy ktoś ostatnim czasem zaobserwował problemy w okolicach wrocławia z łaczem TKT.
Mianowicie co jakiś czas(kilka dni) mam problem taki że wywala mi kilka razy z rzędu neta w TKT .tz np. przestają iść pakiety do DNsów TKT jak np. do 8.8.8.8 i do całego neta. Wszystko ładnie pracuje i nagle wypada 20 pakietów pod rząd i nagle z powrotem wszystko wraca do normy i potem po minucie znowu to samo. Powtórzy się to kilka razy i potem cały dzień ok. Połączeniówka działa cały czas, nic nie ucieka. TKT umywa ręce , twierdząc że jest u nich ok. :(


Nie zauważyłem.
Odpal sobie mtr i analizuj gdzie jest problem.


Na górę
Post: czw, 14 sty 2016 4:20:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 28 sie 2005 18:08:11
Posty: 1794
djlech pisze:
Ja mam inne pytanie, napisze ktoś jaki ma wynik testu na http://www.speedtest.net do serwera w województwie pomorskim a dokładniej w Wejherowie TK Chopin ?

U mnie wychodzi 4-8Mbps pobierania i 25-35Mbps wysyłania.

Reszta kraju działa niby normalnie, ale klienci zgłaszają mi, że filmiki im się marnie buforują no i speedtest wychodzi po 4-8Mbps.


Chłopaki mają problem z przeciążonymi uplinkami w godzinach szczytu :)

_________________
Pozdrawiam,
Colir
--
Startupy.co - polskie forum o startupach


Na górę
Post: czw, 14 sty 2016 8:40:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 3001
Nie ma się co dziwić że im się to czka skoro chyba w sieci szkieletowej nie wyszli poza standard 10g ehhhh może netia te ich aktywa wypruje lub zmodernizuje


Na górę
Post: pt, 15 sty 2016 19:33:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 02 lut 2011 0:53:03
Posty: 138
Lokalizacja: Rzeszów/Podkarpacie
kamikaze pisze:
Nie ma się co dziwić że im się to czka skoro chyba w sieci szkieletowej nie wyszli poza standard 10g ehhhh może netia te ich aktywa wypruje lub zmodernizuje


A ja ponad 2 lata temu słyszałem że już dysponowali linkami 100 G !!!

_________________
Pozdrawiam
Rafał Czarny


Na górę
Post: sob, 16 sty 2016 12:39:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1260
Lokalizacja: Polska
colir pisze:
djlech pisze:
Ja mam inne pytanie, napisze ktoś jaki ma wynik testu na http://www.speedtest.net do serwera w województwie pomorskim a dokładniej w Wejherowie TK Chopin ?

U mnie wychodzi 4-8Mbps pobierania i 25-35Mbps wysyłania.

Reszta kraju działa niby normalnie, ale klienci zgłaszają mi, że filmiki im się marnie buforują no i speedtest wychodzi po 4-8Mbps.


Chłopaki mają problem z przeciążonymi uplinkami w godzinach szczytu :)


Mi klienci zgłaszają, że od ok. 3 tygodni filmy na CDA lagują i speedtest też w szczycie np. zamiast 20Mbps wychodzi po 5-8Mbps.

Netia twierdzi, że problemu nie ma.


Na górę
Post: pn, 18 sty 2016 12:22:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 723
Lokalizacja: PL
via orange podobne problemy mianowicie klienci zgłaszają od tygodnia około..

że wchodzą na stronę a tu biała strona a po kilku sekundach bank pojawia się i cała wczytana...

a nie jak to wcześniej bywało że było widać stronę ale obrazki czy filmiki jeszcze się ładowały....


zmiana dnsów nie pomaga także dziwny temat..

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: pn, 18 sty 2016 15:37:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 27 sie 2010 18:56:31
Posty: 428
nic już;D

_________________
J. Wolfgang von Goethe

"Kto nie idzie do przodu, ten się cofa."


Na górę
Post: wt, 19 sty 2016 23:14:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: czw, 04 gru 2008 23:18:41
Posty: 462
Dziś popołudniu dużo utraconych pakietów oraz zdychający DNS.


Na górę
Post: śr, 20 sty 2016 5:08:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 723
Lokalizacja: PL
co z tymi dns'a mi wczytywaniem stron w końcu ktoś ogarnął temat ?
pozdr

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: śr, 20 sty 2016 12:05:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 27 sie 2010 18:56:31
Posty: 428
L2 leży, kierunek Katowice od zywca, ktoś coś?

_________________
J. Wolfgang von Goethe

"Kto nie idzie do przodu, ten się cofa."


Na górę
Post: czw, 21 sty 2016 1:22:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 08 lip 2008 22:26:02
Posty: 4611
Podobno to jest przyczyna: https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hp ... 4480_o.jpg :)

_________________
Pozdr. Marcin


Na górę
Post: sob, 30 sty 2016 8:31:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 18 wrz 2005 22:03:35
Posty: 643
Działa wam tkt na trasie Wrocław- Węgliniec ?

update ... awaria switch y .....


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 150 51 52 53 5456 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 22 wrz 2018 11:03:07

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl