Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 4 556 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 27 sie 2010 11:03:01 
   Tytuł: TKT się zapiekło?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 27 lut 2007 9:41:46
Posty: 1269
Lokalizacja: Słupsk/Sławno
W Słupsku, Sławnie, Szczecinie - TKT uległo awarii. Transmisja praktycznie zanikła. Zero peeringu do TP. Świata praktycznie nie ma, większości Polski też nie ma... globalnie pizgło ;D?

_________________
AS198529; JS6393-RIPE


Na górę
Post: pt, 27 sie 2010 11:16:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 16:17:14
Posty: 1578
teraz ruszyło. Podkarpacie Rzeszów Biała Podlaska -zmarło- ruch tylko w szkielecie TKT.

_________________
Brakuje czasu żeby się dobrze wys....pać :x


Na górę
Post: pt, 27 sie 2010 11:22:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 24 lis 2008 19:49:42
Posty: 298
Problem z routingiem ze światem.

Im zawsze musi coś się wydarzyć w piątek :sciana:


Na górę
Post: pt, 27 sie 2010 11:26:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 31 mar 2010 20:44:00
Posty: 141
Potwierdzam, że była awaria.
Pomorskie już działa OK od 5 min.

Pozdrawiam,
RW


Na górę
Post: pt, 27 sie 2010 11:34:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 27 lut 2007 9:41:46
Posty: 1269
Lokalizacja: Słupsk/Sławno
Szkielet działał i nie ;D Bo mi rutink do wp się pojawiał i znikał ;D Coś im się też MPLS zapiekał chyba ;D

_________________
AS198529; JS6393-RIPE


Na górę
Post: pt, 27 sie 2010 13:19:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 08 paź 2006 22:37:17
Posty: 1413
Lokalizacja: Wrocław
To już 2 raz, 2 tygodnie temu w poniedziałek było to samo, około 15 minut ruch spadł do jakiś 2mbit i dns-y raz działały raz nie

_________________
http://gwarnet.pl


Na górę
Post: pt, 27 sie 2010 14:47:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8377
To awaria ogólnopolska. Śląsk też miał "ciepło". Trasy padały i się podnosiły co chwilę.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pt, 27 sie 2010 15:50:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15821
Lokalizacja: Wrocław
no to już wiem, czemu klienci mi dupę zawracali ;)

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: pt, 27 sie 2010 20:25:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 07 kwie 2009 22:20:54
Posty: 1330
gorzow to samo jestem tak na nich wkur... ciekawe co mi zaproponuja na koniec umowy bo mam HAWE I ATMANA przy sobie no i Warlocka i kilku innych mniejszych opow, w zeslzym roku nie bylo nikogo

_________________
CHCIAŁEM ZAŁOŻYĆ NET 5G NA PENDRIVE 4GB DA RADE?


Na górę
Post: sob, 28 sie 2010 8:28:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 12 lis 2003 11:23:56
Posty: 1098
Właśnie dla takich wypadków warto mieć drugie łącze od innego ISP i spięte to w BGP :okularnik:


Na górę
Post: sob, 28 sie 2010 15:35:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4439
Lokalizacja: woj Śląskie
Dzwoniłem do technika w TKT powiedział że to Katowicach - widać sam nie był dokładnie zorientowany.

_________________
Jardo


Na górę
Post: sob, 28 sie 2010 17:15:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: sob, 24 paź 2009 14:13:02
Posty: 475
Cytuj:
Właśnie dla takich wypadków warto mieć drugie łącze od innego ISP i spięte to w BGP :okularnik:

Ciekawe tylko, jak się musiało gotować BGP przeliczając co chwilę trasy po chwilowych padach i wznowieniach działania :)


Na górę
Post: sob, 28 sie 2010 19:37:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 08 lip 2008 22:26:02
Posty: 4617
kam821 pisze:
Cytuj:
Właśnie dla takich wypadków warto mieć drugie łącze od innego ISP i spięte to w BGP :okularnik:

Ciekawe tylko, jak się musiało gotować BGP przeliczając co chwilę trasy po chwilowych padach i wznowieniach działania :)


W takich sytuacjach raczej oczywistym jest, że się kładzie sesje z peerem...

_________________
Pozdr. Marcin


Na górę
Post: ndz, 29 sie 2010 18:29:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 06 lip 2010 22:55:51
Posty: 1
jędrek pisze:
W Słupsku, Sławnie, Szczecinie - TKT uległo awarii. Transmisja praktycznie zanikła. Zero peeringu do TP. Świata praktycznie nie ma, większości Polski też nie ma... globalnie pizgło ;D?

http://www.renesys.com/blog/2010/08/hou ... ards.shtml
:)
Paru sporych graczy w europie podobnie "zgaslo" w piatek.


Na górę
Post: pn, 30 sie 2010 12:27:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 27 lut 2007 9:41:46
Posty: 1269
Lokalizacja: Słupsk/Sławno
No i właśnie w tej chwili po raz kolejny się zapiekło... To już lekka przesada. Piątek... teraz poniedziałek.

_________________
AS198529; JS6393-RIPE


Na górę
Post: pn, 30 sie 2010 14:03:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 08 paź 2006 22:37:17
Posty: 1413
Lokalizacja: Wrocław
Mówiąc szczerze nie zauważyłem

_________________
http://gwarnet.pl


Na górę
Post: pn, 30 sie 2010 15:02:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15821
Lokalizacja: Wrocław
u mnie miało chwilową zamułkę... ale tak max 2-3 minuty.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: pn, 30 sie 2010 18:29:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 27 lut 2007 9:41:46
Posty: 1269
Lokalizacja: Słupsk/Sławno
No u mnie około 30 minut. Ale już wiem czym to było spowodowane. Technik miał niezgrabne łapska grzebiąc w węźle... sieroty;-)

_________________
AS198529; JS6393-RIPE


Na górę
Post: wt, 31 sie 2010 18:19:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 23 cze 2010 21:55:58
Posty: 333
Lokalizacja: Polska
http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Eks ... omosc.html a moze to byla przyczyna ?


Na górę
Post: wt, 31 sie 2010 19:06:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15821
Lokalizacja: Wrocław
aro: bartek dał wyżej linka.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: wt, 31 sie 2010 19:33:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 23 cze 2010 21:55:58
Posty: 333
Lokalizacja: Polska
Sorka.


Na górę
Post: wt, 14 wrz 2010 6:57:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 04 lip 2008 23:27:15
Posty: 859
u mnie np. od 1 w nocy allegro leci prze frankfurt.. :spioch:


Na górę
Post: wt, 14 wrz 2010 11:20:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4439
Lokalizacja: woj Śląskie
Wczoraj węzeł Tarnowskie Gory nie działał od 15:00 do 21:00 :( Podobno światłowód Netii którym leci dzierżawka z Katowic był ciachnięty.

_________________
Jardo


Na górę
Post: śr, 15 wrz 2010 10:32:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 08 paź 2006 22:37:17
Posty: 1413
Lokalizacja: Wrocław
Faktycznie,że leci allegro przez frankfurt, moze przez to mam wyniki wyszukiwania przedmiotów z Estonii i Ukrainy , też tak macie?
http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... nge_view=1

_________________
http://gwarnet.pl


Na górę
Post: śr, 15 wrz 2010 15:05:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15821
Lokalizacja: Wrocław
za p.i.p. mozna sie dowiedzieć, że allegro będzie rozrabiać do ok. 20 września.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 4 556 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 14 lis 2018 5:04:10

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl