Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
Post: ndz, 27 kwie 2008 20:37:34 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 26 kwie 2006 10:34:24
Posty: 499
Dragon, ale radio odpada przecież.

Jak Ty sobie wyobrażasz przepuszczać taki ruch przez nie? No nie oszukujmy się, to ma być przecież taka "ogólnopolska sieć LAN" wymiana ruchu między naszymi sieciami (a przecież jakby tylko zliczyć same z Trzepaka to będzie niemały ruch) to przecież "wyczerpiemy" to radio szybko.

Oczywiście Twój pomysł ma dużą zaletę, można by "wszystkich" dość szybko spiąć - to duża zaleta. Jednak to po prostu na dłuższą metę nie pociągnie.

Pablo zaczyna światłowodami z tego co czytałem wcześniej, ja tutaj widziałem użytkownika mającego sieć w Tychach, też bym mógł coś ruszyć z nim, relatywnie niedaleko mamy do siebie itd...

Składka mogłaby być i 1000 zł miesięcznie, żeby zrobić miesięcznie jak najwięcej, w końcu to leży w interesie nas wszystkich.

@Dragonite - wole włożyć ten 1000 zł miesięcznie w taką idee o jakiej tutaj dyskutujemy.


Na górę
Post: ndz, 27 kwie 2008 20:39:53 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 08 lis 2005 4:48:25
Posty: 1478
Hehe
W³a¶nie mo¿e siê dziwicie ale zapoznali¶my siê z dragonem poprzez w³a¶nie trzepaka i w sumie jakies wymierne korzy¶ci z tego s± bo co¶tam siê ju¿ dzieje i jaka¶tam wspó³praca jest - choæ moim zdaniem mog³abybyæ ca³kiem niez³a i du¿ow wiêksza. Tym bardziej ¿e staram siê teraz zawi±zywaæ wspó³pracê z producentami.

Na poczatek szkrzynki 19" w osza³amiajacych cenach - prosto od producenta:) na zamówienie takie jakie sobie sami zarzyczymy - ostatnio wzi±³em 2 palety takich 6U (cena naprawde konkretna) teraz jade we wtorek do szkopów i zagl±dam do DRAQA Comteq jestem tam umówiony na spotkanie partnerskie - ¶wiate³ka w³ókna i kabelki miedziane.

To wszystko oczywi¶cie nie tylko dla mnie - zawsze chetnie pomogê nawet przy detalicznych zakupach.

A co do wypowiedzi Dragona - to szczerze powiem ¿e wola³bym ¶wiat³a od radia, jednak zakupuj±c np dwa dobre zestawy radiolini mo¿emy budowaæ szkielet o wiele szybciej - bo np robimy najpierw radio - pó¼niej ¶wiat³o - potem radio ju¿ idzie w nowe miejsce.

Co do sk³adki te¿ nie problem - to suma ca³kiem do przyjêcia - tym bardziej ¿e korzy¶ci ca³kiem wymierne jak na pocz±tek - pó¼nie o wiiiiiieeeele wiêksze dla nas wszystkich.

Tak¿e zapraszam ISP do wspó³pracy przy tworzeniu tego projektu.

mo¿naby jaoko¶ go nazwaæ np:. isp-zrzeszeni ....

pozdrawiam


edit - ale¿ szybko siê to rozwija

oczywi¶cie ¿e radio na d³ug± metê to za ma³o - poprostu mo¿na wykorzystaæ na tzw chilê do czasu budowy ¶wiat³a.

zreszt± targujê ceny ¶wiate³ek - z draqi mam narazie ok 720 $ brutto za 1km ¶wiat³a zewnetrznego 8 w³ókien

my¶lê ¿e to ju¿ dobra cena ale mam nadziejê ¿e bedzie lepiej.

Jutro przychodzi partia kabelków z BASMY i ELMATU i muszê w³a¶nie Elmat pomeczyc o jakie¶ partnerstwo.

Ale do draqi ide prosto do producenta - rozmowy zacz±³em juz na targach...

_________________
A fe! ...tkt


Na górę
Post: ndz, 27 kwie 2008 20:47:56 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 26 kwie 2006 10:34:24
Posty: 499
To jest niegłupia idea Pablo, taki półśrodek, najpierw radio tak jak proponuje Dragon, ale zaraz po tym światło i radio dalej itd.

Jestem za.


Na górę
Post: ndz, 27 kwie 2008 20:49:38 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 06 kwie 2008 0:13:45
Posty: 10
Dragon co do radiolinii popieram ... chyba nawet to lepszy pomysł na początek niż światełko. Jeśli kilka ISP miało by bezpośredni dostęp do węzłów wymiany transferu i zrobić "bogatą" pajęczynę radiolinii to w początkowej fazie było by wystarczające. Ja będę się starał dotrzeć do Grudziądza i tam wpiąć się do Exatel-u ale to plany na przyszły rok, ale mimo wszystko jestem za tym by główny link od węzła np. Exatel-u do ISP zrzeszenia było po światełku ... jednak jest to technologia o większych możliwościach i bardziej niezawodna.

Co do składki ... 500 zł to chyba trochę za dużo dla większości ISP mających do 100 klientów.


Na górę
Post: ndz, 27 kwie 2008 20:52:22 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 26 kwie 2006 10:34:24
Posty: 499
Consto do Grudziądza chcesz dotrzeć? Mogę Ci to ułatwić (mieszkałem tam ponad 25 lat), co prawda teraz mieszkam i działam w Bytomiu, ale mam tam kolegę bardzo dobrego, który ma sporego dość trzepaka właśnie, może byście się spróbowali "połączyć".


Na górę
Post: ndz, 27 kwie 2008 20:54:47 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 08 lis 2005 4:48:25
Posty: 1478
Ja jutro te¿ zlecam pracownikowi pracê nad stronk± w trybie ekspresowym - na pocz±tek niech co¶ bêdzie co zacznie w jaki¶ sposób dzia³aæ - ewentualnie mo¿e byæ do Waszej dyspozycji jakby mia³o to w czym¶ pomóc.

pozdr


Jak widzicie nie szczêdzê temu pomys³owi ¿adnych ¶rodków - mam kilku pracowników i s± oni ¿e tak powiem niezale¿nie mobilni i dobrze wyposa¿eni, wiêc napewno sie przydadz±...

Zastanówmy siê nad form± prawn±.

A co do stronki to czekam na propozycje co ma siê tam znale¼æ.

Pozdrawiam

_________________
A fe! ...tkt


Na górę
Post: ndz, 27 kwie 2008 20:56:16 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 08 lis 2005 4:48:25
Posty: 1478
nie¼le nie¼le siê dzia³a....

aa mo¿e kto¶ z okolic Rypina Lipna Sierpca P³ocka Ciechanowa, P³oñska Dzia³dowa Mlawy... ???

_________________
A fe! ...tkt


Na górę
Post: ndz, 27 kwie 2008 20:59:24 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 06 kwie 2008 0:13:45
Posty: 10
Tak jak wspomniałem ... Grudziądz to w przyszłym roku ... teraz robię od nowa sieć w 100% na masztach i objąć 6 miejscowości ... dojdę pod Chełmżę i na tym dosyć w tym roku ... nie mam niestety banku w domu :)

Pablo ... chyba się duplikujemy ze stronką ... ale jeśli wolisz Ty się tym zająć to spoko ... www.isp-zrzeszeni.pl już jest podpięta pod serwer ... można sprawdzić :), a może działajmy razem w tej kwestii?


Na górę
Post: ndz, 27 kwie 2008 21:03:26 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 16 lip 2005 1:45:08
Posty: 1946
Lokalizacja: Ciechocinek
a czy ja powiedzialem ze docelowo ma pozostac radio? zalozmy ze nam wszystkim zalezy na czasie bo lacza symetryczne kosztuja,do tego zobaczcie jaka jest przyszlosc takiej sieci...mozna starac sie od dofnansowania z unii i tu w gre wchodzi juz nie mala kasa... oczywiscie docelowo szkielet sieci mialby byc na swiatlowodach tylko bierzcie pod uwage to ze nie jestesmy jak 3s w promieniu jednej aglomeracji gdzie 20 km swiatla zalatwia wszystko...

a gdy wezmiemy pod uwage kase ktorej przy inwestycjach zawsze jest malo zdecydowanie latwiej,szybciej i taniej jest uruchomic link radiowy niz polozyc infrastruktore swiatlowodowa...oczywiscie w miare uplywu czasu nalezy budowac wezly swiatlowodowe a wtedy jak juz powiedzialem radio mozna wykorzystac w innej lokalizacji

cholera w czasie jak pisalem tego posta pojawily sie 3 nowe...co do do styku z exatelem...nie to zebym sie chwalil ale uwazam ze akurat ciechocinek jest dobrym punktem na wezel przeladunkowy...mam 2 niezalezne styki z exatelem, jeden to swiatlo,a drugi to radio z torunia...
mysle ze jestesmy w stanie w niedalekiej przyszlosci polaczyc sie z pawlem...

co do lokalizacji...ciechocinek ma jeden plus.jest praktycznie w centrum polski...mam 200 km do warszawy i podobnie do gdanska...tak wiec na polnoc i na poludnie...co do grudziadza...z torunia nie jest daleko...ale przydalbyby sie jakies konkrety i mapa lokalizacji kto gdzie jest i czy bylby chetny aby wykonac przekroje terenu i sprawdzic czy da rade zestawic radio.

aaa...poruszylem temat stm1 155 mbitow natomiast na ostatnia mile do klienta wystarczylby jakis ceragon,saf czy np ericson e3 lub chodzby 8xe1 czyli odpowiednio 32,16 mbitow...co do koniecznosci stawiania lanexow i emuxow, mozna robic to budujac szkielet swiatlowodowy stopniowo ale na ostatnia mile dowiazania realizowac radiowo...a taka radiolinia 8xe1 kosztuje juz nie 40 tys tylko 19 tys zl...nawet mniej... moze i nie jestem specem w tych dziedzinach ale przez te kilka miesiecy w exatelu troche sie juz nauczylem widzac jak siec jest zbudowana,na jakim sprzecie itp...ekspertem od radia tez nie jestem ale wydaje mi sie ze niewielu umie to powiesic,podlaczyc,zwizowac,skonfigurowac itp...a to juz nie jest radio na 5 ghz...tutaj liczy sie precyzja

_________________
dragonnet


Ostatnio zmieniony ndz, 27 kwie 2008 21:12:46 przez dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: ndz, 27 kwie 2008 21:08:29 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 08 lis 2005 4:48:25
Posty: 1478
Consto bardzo hêtnie - na robieniu stronek sie nieznam jednak mój pracownik tak - napisz mi na pm swoj nr tel to jutro skontaktuje sie z Tob± taki jeden £ukasz i podzielicie siê prac±...

pozdrawiam

_________________
A fe! ...tkt


Na górę
Post: ndz, 27 kwie 2008 21:17:52 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 16 lip 2005 1:45:08
Posty: 1946
Lokalizacja: Ciechocinek
STM1 wyciaga symetryczne 155 Mbitow wiec mysle ze na poczatek jest ok. Kolejny plus, mamy w swoich szeregach Wojtka, bogatego w doswiadczenie zdobyte w 3S'ach i mysle ze on chetnie udzieli nam jakis informacji, wskazowek chociazby jak to wygladalo u nich z poczatku. Wiem ze swiatelkiem lepiej i pewniej, ale chodzi tu o aspekt techniczny. Jestesmy wszyscy rozrzuceni po calej polsce, ciezko jest ciagnac swiatlowod 60-100 km a nieraz nawet i wiecej (jezeli myslimy o typowej strukturze ringu swiatlowodowego), pomijajac ceny za dzierzawe kanalizacji telekomunikacyjnej w celu instalacji wlasnego swiatlowodu,koszt samego swiatla jest przeogromny i mysle ze w poczatkowej fazie dzialania naszego stowarzyszenia poprostu nie bedzie nas stac na to. Chociazby ja do torunia mam 25 km, ale nie ma kanalizacji i tutaj pozostaje jedynie link radiowy, bo kopanie wlasnej kanalizy zdecydowanie odpada. w wypadku radiolini wydaje mi sie ze sa mniejsze koszta niz swiatlowodu, jest za to koncesja do UKE, ale nie ma oplaty za dzierzawe kanalow i problemow zwiazanych z kradzieza i przecinaniem swiatla.

_________________
dragonnet


Na górę
Post: ndz, 27 kwie 2008 22:36:02 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16480
Lokalizacja: Nowa Ruda
Musze teraz ja cos wtracic :) Otoz idea jest sluszna z tym ze chyba juz takich inicjawym zwiazanych z zrzeszeniem bylo juz troche. Ja proponuje moze zamiast ciagnac swiatlowody i radiolinii (dragon a skad ty nagle kase na radiolinie wezmiesz i to jeszcze 155MBIT + do tego koncesja, licencja, oplaty co? router do tego?) Zamiast kombinowac to na poczatku skupmy sie na tym, zeby zachecic providerów ktorzy jeszcze nie wiedza co to jest Trzepak.pl do tego, zeby zarejestrowali sie, poczytali i cos z tego zrozumieli - owszem nie musi byc to trzepak, bo moze byc co calkiem inny projekt. Na razie to musimy zarazic ludzi ze lepiej jest wspolpracowac, dzielic sie wiedza i laczyc z innymi sieciami chocby nawet tylko po to zeby zamknac we wlasnych sieciach choc czesc ruchu wychodzacego. Ja po swojej stronie juz takowy krok uczynilem i w najblizszym czasie postanowilem ze zepne sieæ zaprzyjaznionej firmy stykiem - na poczatek tylko po Ethernecie i to w sumie wystarczy bo ruch do ich sieci jest marginalny - na razie oczywiscie o BGP czy OSPFie nie ma mowy. Czekam tez na inne sieci - moze sie uda - a nóz widelec. Z tym ze z uwagi na miejsce gdzie mam siec raczej hymm... nie wyjde za daleko. Ale byc moze w przeciagu roku pojawia sie jakies nowe perspektywy to bedzie mozna dzialac - ktos tu pisal ze widzi Che³miec ?

Moje zdanie to zaczijmy moze od prostych sieci - mapki sieci, jakies zestawienia - wspolpraca. Nie porywajmy sie z motyka na ksiezyc bo moze z tego nic nie wyjsc. Na razie tylko prosta wspolpraca w ramach grupy. Jesli ktos ma pieniadze i checi to nie widze problemu zeby polaczyc sie swiatlowodami :) Ale na razie to nawet MT na 5GHZ dla ruchu wewnetrznego by wystarczyl.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: ndz, 27 kwie 2008 23:10:35 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 16 lip 2005 1:45:08
Posty: 1946
Lokalizacja: Ciechocinek
wszystko ladnie piknie ale powiedz mi jacusiu jak chcesz na 5 ghz zestawic sie na 50 km? ;]

_________________
dragonnet


Na górę
Post: ndz, 27 kwie 2008 23:25:32 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 06 kwie 2008 0:13:45
Posty: 10
Jeśli już to robić coś na poważnie ... radiolinie jako przejściowe medium ... spoko ... ale 5GHz zostawmy na małe mosty do tworzenia szkieletu poszczególnych sieci. Sieć tranzytowa musi mieć naprawdę spore przepustowości ... nie wystarczy 30-40 Mbps, a zestawianie rur z wszystkich kanałów i łączyć w jedną również nie ma sensu, choć w taki sposób można uzyskać przepływność ponad 100 Mbps.


Na górę
Post: ndz, 27 kwie 2008 23:40:59 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 16 lip 2005 1:45:08
Posty: 1946
Lokalizacja: Ciechocinek
consto z radiolinii stm1 sygnal mozna wypuscic dwojkami lub ethernetem. wychodzac dwojkami mozna polaczyc kilka radiolinii za pomoca routera e1 i wyjsc jednym ethernetem. Dzieki takiemu rozwiazaniu zwielokratnia sie przepsutowosc takiego radia...tak wiec kto twierdzi ze nie da rady zbudowac wydajnego szkieletu na radiu jest w bledzie :) wszystko sie da

_________________
dragonnet


Na górę
Post: ndz, 27 kwie 2008 23:56:29 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16480
Lokalizacja: Nowa Ruda
dragonik to prosze Cie znajdz fundusze na projekt i zafunduj sobie taka radiolinie ktora kosztuje ok. 60.000z³. Rachunek ekonomiczny zaden a do tego poza polaczeniem - realnei nic nie uzyskasz. Zasadniczo tak czy siak takich polaczen nie buduje sie na 50km to po primo. Jesli wierzysz w bajki 155 mbitów na 50km to proponuje kupic i sprawdzic ;)

Ja w wiekszosci wypadkow jestem optymista ale z drugiej strony musze Wam powiedziec ze plany ciagniecia swiatlowodu 50km to raczej spelzna na niczym z uwagi na koszty i tzw. problemy urzednicze i administracyjne. Chyba taniej bedzie Wam wydzierzawic wlokno od TP niz proceduralnie ciagnac swiatlowody na 50km - jesli liczycie na energetyke to zapomnijcie. S3 bazuje na Telekomunikacja Kopalñ Piasku S.A. i w glownej mierze mialo wieksze mozliwosci z uwagi na dostep do infrastruktury ktore ów Kopalnie Piasku posiadaja na w regionie górnego sl±ska. Co wiecej - na pewno 3s nie powsta³ na bazie tylko i wy³±cznie trzepaków. Wiec podniecanie siê liniami swiatlowodowymi na dalekie odleg³o¶ci w³ó¿cie sobie prosze miedzy bajki. Musimy na poczatek jesli juz to skupic sie na tym co mamy a nie na wirtualnych planach ktore z racjonalnego powodu nie maja sensu istnienia. Jedyne co mo¿emy zrobic w chwili obecnej to realna ocena zasobow i mozliwosci zwiazanych ze wspolpraca z operatorami lokalnymi. W klicznym przypadku nalezy po prostu porozmawiac z tymi ktory sa z Wami po sasiedzku i to na dobry poczatek wystarczy. Nie ma co sie czarowac wstepnie - nie kazdy oczywiscie jest refolmowalny. Na poczatek stworzmy prosty projekt ktory zbierze wszystkie sieci do kupy - swego czasu byl sieci.internauci.pl - ja postaram sie skupic na tym, zeby porozmawiac ze swoja "konkurencja" i powymieniac sie ruchem. Oczywiscie zdam relacje - wszak ich sieæ na 500 osób to ca³kiem duza siec.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: pn, 28 kwie 2008 0:02:26 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 maja 2004 20:00:45
Posty: 2284
to i ja się zapytam, jest tu ktoś z Jeleniej Góry? Bo szczerze mówiąc na arzie najbliżej mam do Krzyśka vel czuczu do Bolkowa. Może ktoś z Jelniej lub okolic? Karpacz? Może troszke dalej? Szklarska Poręba? Piechowice?

_________________
"...Dyplomacja to taka sztuka mówienia spier...j, tak aby Twój rozmówca poczuł radość z powodu oczekującej go podróży..."


Na górę
Post: pn, 28 kwie 2008 0:53:32 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 16 lip 2005 1:45:08
Posty: 1946
Lokalizacja: Ciechocinek
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_najw ... i_w_Polsce

lista ktora moze nam sie przydac :)

Pablo jezeli uda Ci sie dojsc do Rachocina, wtedy od masztu RTCN emitela do kominow zakladow azotowych do wloclawka jest 50 km. tam juz mam dojscie swiatlem.

_________________
dragonnet


Na górę
Post: pn, 28 kwie 2008 1:46:01 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 25 wrz 2007 8:50:42
Posty: 981
jak coś, to jakiś czas temu odezwała się do mnie jakaś firma z chin, producent puch hermetycznych aluminiowych i pcv. kontakt jakoś zaginął w akcji, ale byli na czas i rozmowni, więc pewnie zawsze można by go odświeżyć :ok:

prócz tego handluję też na codzień sprzętem komputerowym, w jednej z hurtowni są anteny cyberbajta po dobrych cenach.

co do grafiki, współpracuję z takimi, mogę przedstawić jednemu pomysł może akurat będzie miał ochotę coś poklikać ;)

to co mnie natomiast interesuje, to jakieś kursy/szkolenia/dyskusje/kółka ;-) myślałem o własnych masztach itp ale zanim na taki wejdę ryzykując ew. życie/zdrowie, chciałbym nauczyć się jak to prawidłowo skonstruować - odciągi, zabezpieczenia, itp.

no i gdzie najlepiej i najtaniej jakieś kratownice dostać :ok:

co do formy prawnej, myślę, że spółka z odpowiednio wypisanymi celami i obrotnymi menadżerami oraz ciałem prawniczym była by całkiem dobrym rozwiązaniem. sama spółka, jeśli rozwinęła by się adekwatnie, mogłaby później służyć w celach zarobkowych dla jej właścicieli ("zrzeszonych" ISP) - piszę to nie mając na myśli zarobków jako oszczędności.

pozdr :)

_________________
Obrazek

Obrazek

;]


Na górę
Post: pn, 28 kwie 2008 11:27:29 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16480
Lokalizacja: Nowa Ruda
Jesli chodzi o szkolenia to ... jesli byscie chcieli to moge wynajac sale wykladowa + do tego hotel (przy nim basen jak ktos lubi poplywac) i cos zorganizowac na wakacje np. w sierpniu. Kazdy np. przygotowalby np. jakies zagadnienie np. Bawo³ek moglby cos zaprezentowac z PPPOE, ktos z czegos innego itd. Plus do tego zaprosic jakis panów z Cyberbajtu, Interline'a, Elboxrf.. mogloby byc ciekawie.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: pn, 28 kwie 2008 12:01:36 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 26 kwie 2006 10:34:24
Posty: 499
To jest całkiem niezła myśl Broken. Z chęcią bym się na coś takiego wpadł.


Na górę
Post: pn, 28 kwie 2008 12:34:46 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 16 lip 2005 1:45:08
Posty: 1946
Lokalizacja: Ciechocinek
hehe Broken uwazaj bo niebawem bede czesciej w Nowej Rudzie niz w Ciechocinku

_________________
dragonnet


Na górę
Post: pn, 28 kwie 2008 14:14:08 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 25 wrz 2007 8:50:42
Posty: 981
proponuję jak najszybciej otworzyć forum zamknięte dla publiki gdzie osoby zainteresowane zrzeszeniem mogły by wymieniać konkrety - takie jak np. ceny, plany, itp.

trzepak jest w porządku i nie ma to być w żaden sposób konkurencja dla niego, jedynie miejsce, w którym rzeczy które można by użyć przeciwko takiemu zrzeszeniu były by do wglądu dla zainteresowanych.

wcale zresztą nie znaczy, że jeśli rzeczy by się nie potoczyły zgodnie z chęcią, dalsze potencjalne oferty nie przywędrowały by na trzepak - stąd przecież wywiodła się myśl zrzeszenia.

pozdr!

_________________
Obrazek


Obrazek


;]


Na górę
Post: pn, 28 kwie 2008 14:51:26 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 06 kwie 2008 0:13:45
Posty: 10
Imachine a co powiesz na formę katalogu? ... właśnie przysiadłem trochę i piszę stronkę dla nas. Chcę zrobić na szybko coś a'la katalog gdzie będzie można zamieścić ceny, plany, dane firmy, itp. ... z czasem poprawię i dopracuję ... myślę jeszcze nad mapką by automatycznie nanosiły się lokalizacje firm na nią.

Jeśli ktoś ma pomysły co powinno być na stronce to proszę pisać na tymczasowy adres: fortis(at)isp-zrzeszeni.pl


Na górę
Post: pn, 28 kwie 2008 15:32:42 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 25 wrz 2007 8:50:42
Posty: 981
mapkę przez google maps można zrobić, duża liczba osób ma już tam swoje mapki, taka mapka-zlepka w gmaps była by łatwiejsza w aktualizacji, bo każdy dbał by o swoją małą mapkę, a ta duża, na której były by wszystkie, aktualizowała by się automatycznie.

katalog? czy ja wiem... narazie myślę, że forum było by najłatwiejszym sposobem przekazania wiadomości/informacji, bo po co zaśmiecać sobie katalog?

narazie trzeba to obgadać i sprawdzić czy np. cena taka i taka oraz przedsięwzięcie takie a takie jest w ogóle rentowne.

w ogóle, jeśli miałaby kiedyś powstać spółka, należało by się od podstaw zastanowić nad medialnością logo, nazwy, itp.

isp-zrzeszeni brzmi ok, ale nie jest moim zdaniem "medialną" nazwą. my nie musimy mieć nazwy opisowej - to nasza nazwa ma być rozpoznawana a logo widoczne w ważniejszych miejscach. ambicje :-)

pozdr!

_________________
Obrazek


Obrazek


;]


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 19 lis 2018 17:15:03

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl