Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 06 sie 2018 12:56:02 
Odpowiedz z cytatem
Online
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 124
Witam. Odbiór osobisty z centrali Netii,zero inwestycji. Zaproponowali mi 800 netto czy cena jest na czasie.Ewentualnie może być inny operator na włóknie Netii.Proszę o doradzenie


Na górę
Post: pn, 06 sie 2018 19:33:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 04 lut 2009 19:34:08
Posty: 139
Z tego co słyszałem, można wyrwać 100/100 za ok 500zł, zasłyszane od klientów


Na górę
Post: czw, 09 sie 2018 22:27:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 01 cze 2013 23:10:45
Posty: 379
Cena jest z kosmosu :)


Na górę
Post: pt, 10 sie 2018 15:46:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15772
Lokalizacja: Wrocław
ale odbierasz z ich węzła czy np. w jakims budynku gdzie są opłaty budynkowe... lokalizacja lokalizacji nierówna

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: sob, 11 sie 2018 21:43:49 
Odpowiedz z cytatem
Online
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 124
lukpiot pisze:
ale odbierasz z ich węzła czy np. w jakims budynku gdzie są opłaty budynkowe... lokalizacja lokalizacji nierówna

odbiór z ich kontenera technicznego,wystarczy patchcorda podłączyć do ich istniejącego i wolnego switcha. Korytko nawet jest :D


Na górę
Post: ndz, 12 sie 2018 18:35:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 252
Lokalizacja: Kraków
Zauważyłem że zaczynają mieć ceny z dupy.
Handlowiec woli stracić klienta niż zrobić ludzką cenę za zero inwestycji.


Na górę
Post: pn, 13 sie 2018 10:24:35 
Odpowiedz z cytatem
Online
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 124
matszosa pisze:
Zauważyłem że zaczynają mieć ceny z dupy.
Handlowiec woli stracić klienta niż zrobić ludzką cenę za zero inwestycji.

Nienormalne podejście do klienta. Trafić na dobrego handlowca graniczy z cudem.


Na górę
Post: pn, 13 sie 2018 16:49:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: wt, 20 sie 2013 21:41:54
Posty: 43
możecie orientacyjnie napisać ile za to samo wychodzi w Orange ?


Na górę
Post: wt, 14 sie 2018 15:54:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1255
Lokalizacja: Polska
Potwierdzam.

U mnie przy kontrakcie 18msc bez inwestycji 1700zł netto za 300/300 lub nie podpisujemy aneksu. Wysłałem nawet wypowiedzenie, ale handlowiec nie zmiękł.


Na górę
Post: wt, 14 sie 2018 17:20:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 15 lut 2007 20:47:55
Posty: 108
djlech pisze:
Potwierdzam.

U mnie przy kontrakcie 18msc bez inwestycji 1700zł netto za 300/300 lub nie podpisujemy aneksu. Wysłałem nawet wypowiedzenie, ale handlowiec nie zmiękł.


serio ~5 zł za mbps to dużo ? Po ile chcesz to kupić? 1pln - 1 mbps ...? Masakra. Kup sobie transmisję do wwa/kat odpal bgp i będziesz miał megabity na złotówki, ale nie w pełnym feedzie z odbiorem na miejscu. Swoim klientom też dajesz usługę 100/50 za 5 zł ...

_________________
Administracja zdalna
www.PRO-Admin.pl

Łącza dla ISP/zakupy grupowe
www.epix.net.pl - w kupie siła !


Na górę
Post: wt, 14 sie 2018 18:22:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1255
Lokalizacja: Polska
vlop, nie mówię, że dużo tylko, potwierdzam politykę Netii, czyli, że wolą stracić klienta, niż się targować, pomimo faktu, że nie ma jakichkolwiek kosztów jednorazowych.

Za czasów TK, handlowiec bardziej się spinał, niekoniecznie proponował lepsze stawki, ale się spinał, a tu bierzesz albo nara.


Na górę
Post: wt, 14 sie 2018 18:28:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 15 lut 2007 20:47:55
Posty: 108
djlech pisze:
vlop, nie mówię, że dużo tylko, potwierdzam politykę Netii, czyli, że wolą stracić klienta, niż się targować, pomimo faktu, że nie ma jakichkolwiek kosztów jednorazowych.

Za czasów TK, handlowiec bardziej się spinał, niekoniecznie proponował lepsze stawki, ale się spinał, a tu bierzesz albo nara.


I bardzo dobrze, bo sam mam dość klientów którzy myślą, że wejdę im w dupę i wyliżę od środka żeby tylko sprzedać usługę najlepiej za 5 zł.

Dzwoni później jakiś landtech i za 100 zł chce 20/20 z sla 99,9% ... To jest patologia, jak netia i inni dostawcy pójdą w górę to i landtech i inne takie mokłosy przestaną mieć marże po 90% na resellerce od 'małych' isp.

_________________
Administracja zdalna
www.PRO-Admin.pl

Łącza dla ISP/zakupy grupowe
www.epix.net.pl - w kupie siła !


Na górę
Post: wt, 14 sie 2018 18:45:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1255
Lokalizacja: Polska
W sumie u nas, w ostatnim czasie też tak robimy, tylko, że u nas praktycznie sam detal jest.

Potem taki Kowalski przechodzi do konkurencji bo mają taniej o parę złotych i teoretycznie dużo szybciej, a po 12-24 msc wraca i stwierdza, że popełnił błąd, bo tam prędkość fikcyjna, z zerowym supportem. Przy kliencie detalicznym, zwłaszcza przy obecnych stawkach, czasem nie warto się spinać.

Co do Landtech, to akurat dobrze mi się z nimi współpracuje i stawki płacą większe niż to co podałeś.

W mojej opinii produkt / usługa jest zawsze warta tyle ile klient jest w stanie zapłacić, a, że rynek jest schrzaniony do maxa, no to sorry ...


Na górę
Post: śr, 15 sie 2018 1:30:15 
Odpowiedz z cytatem
Online
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 124
Kasują jak za zboże,ale od kilku dni z awariami globalnymi w polsce nie mogą sobie poradzić.Dzwonię do nich to konsultant z wadą wymowy nie potrafił dobrze słów poskładać kogo oni zatrudniają tragedia.


Na górę
Post: śr, 15 sie 2018 20:03:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 20 maja 2013 7:08:48
Posty: 271
ja w t-mobile za 750/750 iptransit place 1000 netto m/c


Na górę
Post: śr, 15 sie 2018 20:38:21 
Odpowiedz z cytatem
Online
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 124
sledz pisze:
ja w t-mobile za 750/750 iptransit place 1000 netto m/c

Cena super,pewnie dobudowy żadnej nie było :) .Netia niech spada na szczaw z tym swoim internetem i awariami globalnymi z którymi nie mogą sobie poradzić.Nr 1 w rankingu downdetector w tym tygodniu jeżeli chodzi o awarie. Wezmę transmisję od OPL i tyle mnie zobaczą. 8zł za 1 Mbps to cennik z przed 10 lat.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: cdee i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 15 sie 2018 21:09:15

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl