Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 29 wrz 2017 23:27:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 18 sie 2017 0:21:58
Posty: 9
Witam,
Mam pytanie ponieważ może ktoś z was korzysta, jak dobrać dobrze usługę w Orange, aby między dwoma miejscowościami puścić swoją transmisję po infrastrukturze Orange.
Jakie koszty miesięczne, jaki kosz projektu?

Pozdrawiam


Na górę
Post: pn, 02 paź 2017 8:35:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1292
bleblablo pisze:
Witam,
Mam pytanie ponieważ może ktoś z was korzysta, jak dobrać dobrze usługę w Orange, aby między dwoma miejscowościami puścić swoją transmisję po infrastrukturze Orange.
Jakie koszty miesięczne, jaki kosz projektu?

Pozdrawiam

Spytaj czy możesz to puścić po lambadzie;) bo chyba wychodzi najtaniej. O szczegóły cen pytaj swojego handlowca z Orange Hurt.


Na górę
Post: pn, 02 paź 2017 10:37:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 24 lis 2014 11:02:26
Posty: 152
Umowa kanaliza (jeśli się dociągasz) , umowa na TH (jeśli ich obiekt) , projekt kanaliza, projekt TH (czasem sami robią)
ceny różne zależne od rozbudowy i warunków
na lambdę bym nie liczył , chyba że ...

czas ok15 tygodni
chyba że zamówisz transmisję z ich wykonaniem to na 99% nie będzie to lambda


Na górę
Post: pn, 02 paź 2017 22:05:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 793
Proponuje usługe EoS. Cena około 1600 za 1Gb. Mamy w ten sposób spięte dwie miejscowości.


Na górę
Post: pn, 02 paź 2017 22:18:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 186
Lokalizacja: Kraków
mam na stole ofertę od orange
transmisja 1G - odległość po prostej wg google maps 190km umowa na 24 m-ce
po mojej stronie dobudowa do ich centrali (projekt w cenie)
po drugiej stronie odbiór z ich przełącznicy w budynku (projekt w cenie)
instalacja 500 netto
abonament 950 netto


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 13:40:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 793
hub_lan pisze:
mam na stole ofertę od orange
transmisja 1G - odległość po prostej wg google maps 190km umowa na 24 m-ce
po mojej stronie dobudowa do ich centrali (projekt w cenie)
po drugiej stronie odbiór z ich przełącznicy w budynku (projekt w cenie)
instalacja 500 netto
abonament 950 netto

Z jakiego okresu ta oferta. Negocjowałeś ją z handlowcem orange? czy to jest np przez epix załatwiane? Moja jest z przed roku. Ciężko było mi zejść poniżej 1600.


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 14:33:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 186
Lokalizacja: Kraków
alien52 pisze:
hub_lan pisze:
mam na stole ofertę od orange
transmisja 1G - odległość po prostej wg google maps 190km umowa na 24 m-ce
po mojej stronie dobudowa do ich centrali (projekt w cenie)
po drugiej stronie odbiór z ich przełącznicy w budynku (projekt w cenie)
instalacja 500 netto
abonament 950 netto

Z jakiego okresu ta oferta. Negocjowałeś ją z handlowcem orange? czy to jest np przez epix załatwiane? Moja jest z przed roku. Ciężko było mi zejść poniżej 1600.

oferta 13.07.2017 negocjowana z handlowcem orange (15 min rozmowy telefonicznej i tydzień czekania na ofertę na piśmie)


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 15:19:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 793
hub_lan pisze:
alien52 pisze:
hub_lan pisze:
mam na stole ofertę od orange
transmisja 1G - odległość po prostej wg google maps 190km umowa na 24 m-ce
po mojej stronie dobudowa do ich centrali (projekt w cenie)
po drugiej stronie odbiór z ich przełącznicy w budynku (projekt w cenie)
instalacja 500 netto
abonament 950 netto

Z jakiego okresu ta oferta. Negocjowałeś ją z handlowcem orange? czy to jest np przez epix załatwiane? Moja jest z przed roku. Ciężko było mi zejść poniżej 1600.

oferta 13.07.2017 negocjowana z handlowcem orange (15 min rozmowy telefonicznej i tydzień czekania na ofertę na piśmie)

A to jest EoS? Czy coś innego


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 19:29:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 186
Lokalizacja: Kraków
tak EoS


Na górę
Post: śr, 04 paź 2017 8:27:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1292
alien52 pisze:
Proponuje usługe EoS. Cena około 1600 za 1Gb. Mamy w ten sposób spięte dwie miejscowości.

Dlatego mówię o lambadzie bo ona wychodzi dużo taniej a możesz zapiąć wkładki 10G jeśli jest taka potrzeba.


Na górę
Post: śr, 04 paź 2017 22:22:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 186
Lokalizacja: Kraków
no tu nie wiem jak gdzie indziej ale u mnie o lambdzie nie bardzo chcieli rozmawiać a i postawienie wkładek na ponad 100km to tez nie jest temat byle jaki :)


Na górę
Post: czw, 05 paź 2017 9:13:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1292
hub_lan pisze:
no tu nie wiem jak gdzie indziej ale u mnie o lambdzie nie bardzo chcieli rozmawiać a i postawienie wkładek na ponad 100km to tez nie jest temat byle jaki :)

Nie czytasz wątku. Gościu chce połączyć 2 miejscowości w sieci, a nie transmisję z Krakowa do Katowic Panie z brodą.


Na górę
Post: czw, 05 paź 2017 12:28:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 186
Lokalizacja: Kraków
kensai pisze:
hub_lan pisze:
no tu nie wiem jak gdzie indziej ale u mnie o lambdzie nie bardzo chcieli rozmawiać a i postawienie wkładek na ponad 100km to tez nie jest temat byle jaki :)

Nie czytasz wątku. Gościu chce połączyć 2 miejscowości w sieci, a nie transmisję z Krakowa do Katowic Panie z brodą.


a zakładasz że że orange pospawa to w mufach po drodze ? czy raczej przewali z miejscowości A do któregoś większego miasta i dopiero z niego cofnie do miejscowości B, zdziwiłbyś się jakie odległości potrafią się z tego zrobić.

mam transmisję po krakowie (w linii prostej 1,1 km) a faktyczna odległość po kablu to ponad 11km


Na górę
Post: pt, 06 paź 2017 10:21:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1292
hub_lan pisze:
kensai pisze:
hub_lan pisze:
no tu nie wiem jak gdzie indziej ale u mnie o lambdzie nie bardzo chcieli rozmawiać a i postawienie wkładek na ponad 100km to tez nie jest temat byle jaki :)

Nie czytasz wątku. Gościu chce połączyć 2 miejscowości w sieci, a nie transmisję z Krakowa do Katowic Panie z brodą.


a zakładasz że że orange pospawa to w mufach po drodze ? czy raczej przewali z miejscowości A do któregoś większego miasta i dopiero z niego cofnie do miejscowości B, zdziwiłbyś się jakie odległości potrafią się z tego zrobić.

mam transmisję po krakowie (w linii prostej 1,1 km) a faktyczna odległość po kablu to ponad 11km

Lambadę robią do 20 km. Nie cofają się do jakiegoś większego miasta bo nie ma zazwyczaj większych miast po drodze. Miast porównywalnej wielkości do Krakowa (a zarazem z jego specyfiką) jest kilka w Polsce więc porównywanie 90% przypadków do Krakowa nie ma sensu. Albo jest światłowód między miejscowościami albo go nie ma. Ponieważ Orange jest praktycznie w każdej miejscowości gdzie znajduje się poczta to jego światłowód zawsze leci w mniejszych miejscowościach z poczty (zazwyczaj 1 większa na gminę) do poczty.


Na górę
Post: pt, 06 paź 2017 12:01:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 186
Lokalizacja: Kraków
masz rację :) nie wszystko da się porównać do krakowa :) z władzami samorządowymi włącznie ...


Na górę
Post: pt, 06 paź 2017 12:03:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1292
hub_lan pisze:
masz rację :) nie wszystko da się porównać do krakowa :) z władzami samorządowymi włącznie ...

ZIKIT spoko ziomy :rotfl:


Na górę
Post: pt, 06 paź 2017 12:20:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 186
Lokalizacja: Kraków
kensai pisze:
hub_lan pisze:
masz rację :) nie wszystko da się porównać do krakowa :) z władzami samorządowymi włącznie ...

ZIKIT spoko ziomy :rotfl:



no no ...... na samą myśl kałach się sam przeładowuje i odbezpiecza :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 20 paź 2017 14:25:35

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl