Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 4 511 Następna
Autor Wiadomość
Post: śr, 14 gru 2011 16:41:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 161
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
Witam
chciałbym przedstawić moją sieć Nitro
Wszystko w 5Ghz, oparta na sprzęcie UBNT, ludki podpinane na airgrid m5 firma od 11.11.11 na dzień dzisiejszy około 40 klientów wszystko chodzi aż miło

Internet na terenie:
Gminy koszyce
Gimny Nowe Brzesko
Gminy Proszowice
Gminy Drwinia
Gminy Szczurowa

http://www.N1TRO.pl

Filmik z YT
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=JklCIRr3ykc

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Ostatnio zmieniony sob, 20 kwie 2013 18:41:03 przez NNT, łącznie zmieniany 10 razy.

Na górę
Post: śr, 14 gru 2011 18:02:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 17:18:17
Posty: 1368
Cytuj:
Drodzy klienci, z góry chcemy podkreślić, że nie stosujemy chwytów marketingowych jak sprzedaż Internetu w prędkościach: 15MB, 20MB, 30MB, 50MB ponieważ jest to nie mozliwe

Dlaczego tak twierdzisz ?


Na górę
Post: śr, 14 gru 2011 18:22:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 161
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
jakoś nie wydaje mi się żeby na radiu typu airgrid m5 do domku jednorodzinnego wysłać komuś 30mb

inna historia jest jak instalacja jest na bloku i jest rocket + dish wtedy ok

a odnoście konkurencji firmy jada nadal na 2,4 a oferują 20MB jak zadzwonisz to koleś wciska ci ciemnotę że już nie sprzedają itp.

także ja nie działem na blokach tylko w domkach jednorodzinnych

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: śr, 14 gru 2011 18:25:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 23 lut 2011 22:07:09
Posty: 99
Może się czepiam, ale nurtuje mnie jedna kwestia, na stronce podajesz prędkości w bajtach, czy aby takie prędkości oferujesz? A jak tak to czy nie lepiej byłoby ludziom oferować w bitach? zawsze to większa cyfra i wszyscy tak podają :zlosnik:


Na górę
Post: śr, 14 gru 2011 18:37:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 15 wrz 2009 13:43:48
Posty: 231
Łącze skad masz?


Na górę
Post: śr, 14 gru 2011 19:01:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 161
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
diabolic pisze:
Może się czepiam, ale nurtuje mnie jedna kwestia, na stronce podajesz prędkości w bajtach, czy aby takie prędkości oferujesz? A jak tak to czy nie lepiej byłoby ludziom oferować w bitach? zawsze to większa cyfra i wszyscy tak podają :zlosnik:


ja stawiam na prostotę :)

baxik20 pisze:
Łącze skad masz?

takich rzeczy nie zdradzam bo konkurencja też sieci na forum :P

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: śr, 14 gru 2011 19:21:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 17:18:17
Posty: 1368
NNT pisze:
diabolic pisze:
Może się czepiam, ale nurtuje mnie jedna kwestia, na stronce podajesz prędkości w bajtach, czy aby takie prędkości oferujesz? A jak tak to czy nie lepiej byłoby ludziom oferować w bitach? zawsze to większa cyfra i wszyscy tak podają :zlosnik:


ja stawiam na prostotę :)


Popraw sobie na stronie głównej podajesz prędkość w mb (mili bitach ?) a w zakładce cennik podajesz prędkość w MB (Mega Bajtach ?), powinno być raczej wszędzie Mb/s (czyli Mega bity na sekundę)

więc nie prostota ale dezinformacja :D

A i ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz. Po co podajesz na dole strony linki do konkurencji (netia, multimedia i jakieś lokalne)


Na górę
Post: śr, 14 gru 2011 19:42:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 161
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
misiekgo pisze:
NNT napisał(a):
diabolic napisał(a):
Może się czepiam, ale nurtuje mnie jedna kwestia, na stronce podajesz prędkości w bajtach, czy aby takie prędkości oferujesz? A jak tak to czy nie lepiej byłoby ludziom oferować w bitach? zawsze to większa cyfra i wszyscy tak podają :zlosnik:


ja stawiam na prostotę :)


Popraw sobie na stronie głównej podajesz prędkość w mb (mili bitach ?) a w zakładce cennik podajesz prędkość w MB (Mega Bajtach ?), powinno być raczej wszędzie Mb/s (czyli Mega bity na sekundę)

więc nie prostota ale dezinformacja :D


podejrzewam że mało osób na to zwraca uwagę ale słuszna uwaga

na dole wpisałem sobie znajome firmy z którymi utrzymuje współprace, dobre chłopaki i nie działają na moim terenie, a NETIA jest wpisana bo już nie było co wpisać

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: pt, 16 gru 2011 13:14:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 lip 2006 0:10:43
Posty: 1040
Pochwal się lepiej zdjęciami instalacji bazowych. :)
Życzymy powodzenia w zdobywaniu nowych klientów, bo do pierwszej setki nie jest łatwo.


Na górę
Post: pt, 16 gru 2011 22:12:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 161
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
MimperNet pisze:
Pochwal się lepiej zdjęciami instalacji bazowych. :)
Życzymy powodzenia w zdobywaniu nowych klientów, bo do pierwszej setki nie jest łatwo.


oki spoko jutro zrobie fotki z głównej stacji

nie dziękuje, żeby nie zapeszyć :P

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: pt, 16 gru 2011 22:50:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 18 sty 2008 16:43:34
Posty: 929
Fajnie fajnie :polacmu: , ale mam pytanie dlaczego klientów podpinasz na airgridach m5? nie lepiej na NB m5? cena podobna.


Na górę
Post: sob, 17 gru 2011 9:25:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 161
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
DFI pisze:
Fajnie fajnie :polacmu: , ale mam pytanie dlaczego klientów podpinasz na airgridach m5? nie lepiej na NB m5? cena podobna.

50zł różnicy to jest dużo, a airgrid jest ok

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: sob, 17 gru 2011 15:38:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 18 sty 2008 16:43:34
Posty: 929
no tak ale nb m5 ma 2x2 mimo zawsze to bardziej przyszłościowe a jak daleko masz ludków podpięte że dajesz takie mocne anteny? a loco m5 nie stykało?.


Na górę
Post: sob, 17 gru 2011 16:39:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 07 lut 2011 22:05:43
Posty: 582
DFI pisze:
no tak ale nb m5 ma 2x2 mimo zawsze to bardziej przyszłościowe a jak daleko masz ludków podpięte że dajesz takie mocne anteny? a loco m5 nie stykało?.


Kolega w innym temacie rozważa podpinanie się z 10km do sektora. :)


Na górę
Post: sob, 17 gru 2011 18:18:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 161
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
ludków najbardziej oddalonych oo stacji głównej mam około 9km wszystkich podpinam na AG m5
jak jest sygnał na ubnt ag m5 powyżej 80 to już nie podpinam, ale jeszcze nie było takie sytuacji, najgorszy ludek łączy się na 75
Fotka główne stacji 3 sectory , dish
Obrazek


Baner aby każdy wiedział co i jak
Obrazek


Cała serwerownia
Obrazek

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: sob, 17 gru 2011 19:54:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 23 lut 2011 22:07:09
Posty: 99
Możesz się pochwalic koszetm budowy serwerowni?


Na górę
Post: sob, 17 gru 2011 20:11:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 07 lut 2011 22:05:43
Posty: 582
Estetycznie :)


Na górę
Post: sob, 17 gru 2011 21:24:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 18 sty 2008 16:43:34
Posty: 929
Bardzo ładnie, widzę, że bazę ustawiłeś na wzniesieniu tez szukam jakiegoś miejsca na maszt na górce bo główna baze mam przy torach w dolinie :sciana:
na czym to jest routowane? mikrotik?


Na górę
Post: sob, 17 gru 2011 21:27:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 161
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
cała inwestycja pochłonęła około 60 tys złotych

-budowa serwerowni,
-laptop do biura i serwisowy, drukarka
-urządzanie na 10 bazówek
-narzędzia (od a do z klucze, wertarka itp)
-wszystkie urządzanie UBNT, serwer, koncentrator pppoe, mt, zasilacze, itp
-mała reklama jakieś ulotki i wizytówki
-biurko i wszystko związanie z wyposażeniem biura

DFI pisze:
Bardzo ładnie, widzę, że bazę ustawiłeś na wzniesieniu tez szukam jakiegoś miejsca na maszt na górce bo główna baze mam przy torach w dolinie :sciana:
na czym to jest routowane? mikrotik?


mt i koncentrator pppoe

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: sob, 17 gru 2011 21:55:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7593
Widać fachowe podejście do tematu.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: sob, 17 gru 2011 23:55:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 lip 2006 0:10:43
Posty: 1040
Ale na plakacie błąd w jednostce :zly: :zly: :zly: !

Znów mylony jest Megabit z Megabajtem!!! Nóż się w kieszeni otwiera.

Mb = Megabit

MB = Megabajt


Na górę
Post: ndz, 18 gru 2011 4:41:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 18 gru 2011 3:26:43
Posty: 2
Z zaciekawieniem czytam poszczególne tematy na tym forum i zastanawiam się nad rozpoczęciem oferowania usług internetu w mojej gminie (i okolicach).

Chciałbym zapytać, czy podczas finansowania swojej "sieci" wspomagałeś się dotacjami unijnymi?

Czy mógłbyś zdradzić z jakiego dostawcy łącza korzystasz? Ew na PM jeśli nie chcesz pisać tutaj.. (Mieszkam w woj. Łódzkim, gm. Zgierz więc nie będę Twoją konkurencją :))


Na górę
Post: ndz, 18 gru 2011 9:43:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 161
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
MimperNet pisze:
Ale na plakacie błąd w jednostce :zly: :zly: :zly: !

Znów mylony jest Megabit z Megabajtem!!! Nóż się w kieszeni otwiera.

Mb = Megabit

MB = Megabajt


powiem ci tak dla mnie Mb, MB, mb to jedno i to samo, i jakoś nie przywiązuje wagi do wielkości liter, podejrzewam że większość ludzi nie zwróci na to uwagi, dla mnie liczy się fakt że jest to widoczne, a moje firma kojarzone jest ze 1MB za 39zł.


mikey1984 pisze:
Z zaciekawieniem czytam poszczególne tematy na tym forum i zastanawiam się nad rozpoczęciem oferowania usług internetu w mojej gminie (i okolicach).

Chciałbym zapytać, czy podczas finansowania swojej "sieci" wspomagałeś się dotacjami unijnymi?

Czy mógłbyś zdradzić z jakiego dostawcy łącza korzystasz? Ew na PM jeśli nie chcesz pisać tutaj.. (Mieszkam w woj. Łódzkim, gm. Zgierz więc nie będę Twoją konkurencją :))


odnoście dofinansowania to tak dostałem dotacje unijna w kwocie 40tys zł resztę dołożyłem ze swoich pieniędzy aby firma mogła od razu mieć zasięg w kilku pobliskich miejscowościach, dla mnie to nie jest żadna tajemnica i jestem z tego dumny że na kilka setek ludzi byłem w szczęśliwej 30 osób które dostały.

co do łącza, budowy szkieletu sieci, oraz urządzeń to takich rzeczy nie zdradzam ponieważ wiem że siedzą tu na forum firmy konkurencyjne z mojego regionu które w pierwszym tygodniu jak zacząłem zabierać im klientów byli pod moją serwerownia i przeprowadzali sesje fotograficzne :wpysk:

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: ndz, 18 gru 2011 10:49:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4731
NNT pisze:

powiem ci tak dla mnie Mb, MB, mb to jedno i to samo, i jakoś nie przywiązuje wagi do wielkości liter, podejrzewam że większość ludzi nie zwróci na to uwagi, dla mnie liczy się fakt że jest to widoczne, a moje firma kojarzone jest ze 1MB za 39zł.


No cóż powiem tylko że w tym punkcie uważam twoje podejście za niewłaściwe.
Po to są jednostki żeby się nimi posługiwać, a nierozróżnianie przez fachowca (którym przecież jesteś) i kładzenie lachy na to jest bardzo niewłaściwe. Cóż sobie może pomyśleć potencjalny klient który akurat ma pojęcie (być może jakiś pracownik it) -pomyśli sobie że to albo literówka albo siecią zarządzają osoby o skromnej wiedzy na temat tego co robią.
Idąc dalej, trafi ci się jakiś upierdliwy prawnik i będziesz sprzedawał 1MB za 39zł, -ciekawe czy wtedy też będzie ci wszystko jedno.


Na górę
Post: ndz, 18 gru 2011 12:04:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2426
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
z jednej strony macie racje nie wolno mylić Mb/s z MB/s bo to może nas ISP sporo kosztować :)

jednak na plakacie jest jedynie opis 1 MB za 39zł bez dopisku /s wiec skrót i tak jest niewłaściwy z uwagi na technicznie przyjęte standardy (a reklama działa wg innych praw i własne skróty są dopuszczalne przykładem jest nasza konkurencja gdzie sprzęt UBNT M5 nazywa technologią "5M" nie wiadomo czemu i dlaczego ale taką przyjął nazwę i ją reklamuje na swojej stronce


jedynie radziłbym właścicielowi poprawić wpisy MB/s na Mb/s na stronie www aby nie wprowadzać klientów błąd


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 4 511 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Dzisiaj jest czw, 29 cze 2017 0:44:26

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl