Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 14 sty 2016 20:29:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 14 sty 2016 20:28:18
Posty: 1
Post#1 14 Sty 2016 19:21 Autor tematu Ocena projektu sieci i sugestie (obrazek) Dodaj do ulubionych na forum Cytowanie selektywne - zaznacz tekst wiadomości i kliknij Odpowiedz z cytatem Pisownia Zmień/Usuń ten post Usuń ten post
Witam

Poniżej wrzucam obrazek projektu sieci dla "Windows Server 2012 R2".
Prosiłbym o jakieś sugestie co jest niepoprawnie lub co byśccie zmienili żeby było profesjonalnie.

Ucze się i próbuje nie nabrać złych nawyków :)


Załączniki:
network.jpg
network.jpg [ 65.67 KiB | Przejrzano 8608 razy ]
Na górę
Post: pt, 15 sty 2016 8:46:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 22 cze 2008 16:03:25
Posty: 2686
Lokalizacja: Lublin
Może być ;)
Zamiast routera (nie-isp) dałbym core switcha L3. Niby mała różnica, ale...
Swiche accessowe spiąłbym z corem światłem. Ogólnie okablowanie między piętrami raczej światło.

Nie wiem dokładnie co to VPN/Direct Access server, ale to bym raczej dał do jakiegoś DMZ a nie razem z serwerami trzymającymi wrażliwe dane.


Na górę
Post: ndz, 07 lut 2016 20:08:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1645
Lokalizacja: W-wa
Czemu nie VLANy?


Na górę
Post: pn, 08 lut 2016 7:44:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 22 cze 2008 16:03:25
Posty: 2686
Lokalizacja: Lublin
Zakładam, że to są VLANy, bo pchanie wszystkiego w jeden jest bez sensu :P


Na górę
Post: wt, 01 mar 2016 14:41:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1645
Lokalizacja: W-wa
jo_gurt pisze:
Zakładam, że to są VLANy, bo pchanie wszystkiego w jeden jest bez sensu :P


No jak tak, to projekt mógłby to pokazać?


Na górę
Post: czw, 03 mar 2016 20:10:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 22 cze 2008 16:03:25
Posty: 2686
Lokalizacja: Lublin
czolo pisze:
No jak tak, to projekt mógłby to pokazać?

Mógłby ;)


Na górę
Post: śr, 30 mar 2016 15:32:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 21 sty 2007 20:41:55
Posty: 3926
A po co vlany jak ma inne adresacje per interfejs ?

_________________
http://www.digitalnet.pl


Na górę
Post: śr, 30 mar 2016 17:55:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 22 cze 2008 16:03:25
Posty: 2686
Lokalizacja: Lublin
VLANy dają większą elastyczność. Nie trzeba wtedy wiązać adresacji z fizyczną lokalizacją.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 23 wrz 2018 16:41:03

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl