Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 15 cze 2012 9:48:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 246
Lokalizacja: Kraków
Witam,
Jestem nowym użytkownikiem szacownego forum.
Więc chciałbym się przywitać i przedstawić moją małą sieć :D
Dotąd tylko czytałem forum. Ale chciałbym się ujawnić.
A więc, cały sprzęt na wszystkich nadajnikach to Ubiquiti,
główne łącze leci na Rocket Dish 30dBi, link zestawiony na 20km.
Na każdej bazie do dzielenia łącza służy Mikrotik 450G,
Mosty pomiędzy bazami NanoBridge 22dBi, a do Userów Sektory Ubiquiti airMAX Sector 17/90, lub dookólna Ubiquiti AirMax 2x2 MIMO 13dBi.
Mam pytanko ilu Userów można do jednego sektora podłączyć?
Wszystko działa spoko ale na razie walczę o klientów przybywa kilku miesięcznie ale zdecydowanie za mało:)
Rynek Ciężki bo TP-sa działa na tym rynku niestety w miarę, a o bezprzewodowym necie krąży zła opinia którą zepsuła konkurencja która działa od kilku lat..

Proszę o ocenę stronki
www.netus-sieci.com.pl

Wszystkich Czytających Pozdrawiam


Na górę
Post: pt, 15 cze 2012 10:28:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5121
No to napiszę:
Wszystko zależy od wolności w powietrzu i pakietów.
Jeśli eter niezasyfiony to 30 klientów na sektor niepowinno stanowić problemu.
Tak naprawdę ciężko ocenić bo właśnie wszystko zależy od zakłóceń i jakie masz najmniejsze sygnały u klientów.
Co do strony:
nazwa firmy taka dziwna trochę mogłeś wymyślić coś bardziej oryginalnego, (były anteny, kilka isp i innych firm chyba też ma tą nazwę, co już stanowi problem -wpisz sobie w gógle 'netus internet' i spróbuj znaleźć swoją stronę...)
strona ładna, ale wkurzają mnie 2 rzeczy:
-abonament za 30zł -naprawdę się to opłaca? jeśli masz jeszcze mało klientów możesz zmienić, jak będzie więcej ciężko będzie wykluczyć z oferty najtańszy abonament...
-razi po oczach główna reklama 6mega za 30 zł.
Oczywiście jest to stary chwyt marketingowy (znany choćby z internetu polsatowskiego 100mega za 30zł czy jakoś tak gdzie obie frazy to tak naprawdę 2 osobne niedokończone zdania) jednak wg. mnie to jawne oszustwo i osobiście takiego hasła reklamowego bym nie użył.


Na górę
Post: pt, 15 cze 2012 10:39:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 246
Lokalizacja: Kraków
Witam,
Niestety 1Mb za 30zł nie jest opłacalny ale tak jak pisałem niestety konkurencja jest i to nawet duża, a ludzie są zrażeni radiówką bo każdy już jakąś miał.... Próbowałem za 40zł ale była lipa bo nikt niestety nie dzwonił... Gdybym miał to samo co inni w tej samej cenie to nikt by do mnie nie przeszedł...
W eterze wyszukuje 3 sieci na 5GHz.


Na górę
Post: pt, 15 cze 2012 10:42:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 246
Lokalizacja: Kraków
A co do nazwy, to nie lubię przekombinowanej.
Sprawdziłem w google jest na 2 stronie, więc nie jest źle:) a poza tym ludzie szukają po terenie działania a tu jest nie jest tak źle:)
A Ty kolego jakie masz abonamenty?


Na górę
Post: pt, 15 cze 2012 11:02:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5121
no właśnie za 30 też miałem.
Obecnie oficjalnie już tego nie ma w ofercie, ale 2! użytkowników muszę w tym utrzymywać bo nie chcą zmienić :) (nawet jeśli za 30 mają 512kbit a za 40 2mbit)
Bardziej bym poszedł w takie hasła że na miesiąc na próbę bez kosztów, czy tam coś w ten deseń.
Tak żeby klient się przekonał. Bo jak masz umowę na 24mc a ludki skąd mogą wiedzieć że jesteś lepszy niż konkurencja? Mogą zaryzykować, ale jak se pomyślą że jak to to samo co u konkurencji albo gorzej i będą musieli płacić przez 2 lata to wiesz... każdy pomyśli zanim podpisze terminową umowę.
Odnośnie google 2 strona to chyba najlepiej też nie jest, tym bardziej że page rank dla takiej nazwy będzie ciężko podnieść.
A nawet wpisując np. internet brzezinka to ni ma twojej strony bezpośrednio na 1 stronie.


Na górę
Post: pt, 15 cze 2012 11:05:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 246
Lokalizacja: Kraków
Oczywiście masz rację,
Lecz gdzieś tam chyba jest okres testowy, zresztą przy rozmowie proponuję, jest jeszcze na czas nieokreślony umowa, jeśli ktoś chce tylko że instalacja 300zł. Jakoś trzeba sobie radzić powoli:)


Na górę
Post: pt, 15 cze 2012 11:33:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 12 sty 2009 1:52:04
Posty: 2194
Jak wszedłem na strone to pierwsze co mi sie skojarzyło, to że ten chlop każde mi wy....cać :)

_________________
... gdy pijemy pod banderą Morskich Opowieści


Na górę
Post: pt, 15 cze 2012 11:39:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 20 paź 2008 23:11:09
Posty: 210
Cenny jeszcze masz w miarę ale ten upload to bardzo mizerny już nie chodzi o p2p ale teraz nawet żeby oglądać tv on-line to już trzeba min mieć 128Kbps a najlepiej 256 Kbps. User zacznie wgrywać sweet fotke na nk i będzie mu sie wgrywać pare minut to się zdenerwuje a ciężko ludzia przetłumaczyć ze sa 2 prędkości łącza:)


Na górę
Post: pt, 15 cze 2012 11:52:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 04 lut 2012 13:04:33
Posty: 119
Lokalizacja: Lewin Brzeski
pomidor pisze:
Jak wszedłem na strone to pierwsze co mi sie skojarzyło, to że ten chlop każde mi wy....cać :)

no! centralnie! Wywal tego chłopa bo straszy
Generalnie uważam, że nie powienno się na takiej stronie używać elementów, które przedstawiają lub wywołują negatywne emocje. A ten chłop jest bez wątpienia 'zdenerwowany' :)


Na górę
Post: pt, 15 cze 2012 12:28:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 19 maja 2008 22:09:40
Posty: 643
Zrób sobie może taki cennik :)
Obrazek

Obrazek

_________________
http://webh.pl/?promo=11060


Na górę
Post: sob, 16 cze 2012 23:54:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 lip 2006 0:10:43
Posty: 1040
A może jakieś fotki instalacji bazowych nam zaprezentujesz? :)
Powodzenia w biznesie!


Na górę
Post: pn, 18 cze 2012 14:51:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 23 mar 2011 1:38:02
Posty: 627
Hej. Stronka fajna, lekka, tylko faktycznie ten chlop straszy. Moze daj jakas fajna laseczke przy rozowym laptoku:) Pakiety troche male, masz fajny szprzed na bazach, w 20 mhz z sektora w 2x2 mimo spokojnie leci 80 mbit. Ludzie kupuja oczami. Jak masz troche zapasu lacza to daj pakiety 5 mbit, 10 mbit. Wiekszosc nawet czesci nie wykorzysta, a bedzie sie cieszyc ze ma 10 mbit:) Mozesz tez miec kilka zestow na testy, jak jest klielient niezdecydowany, to mowisz ze mu dalesz na miesiac free, niech zobaczy jak faqjnie u Ciebie to smiga


Na górę
Post: pn, 18 cze 2012 18:58:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 12:43:06
Posty: 20
A może pochwalisz się jakimiś fotografiami instalacji? :-) Odnośnie witryny to przyjemnie, że przejrzyście, jednak hasła reklamowe zbyt krzykliwe i niewiele oddające rzeczywistość.

_________________
Proszę o ostrą krytykę mojego toku rozumowania jeśli jest nieprawidłowy. Raczkuję w tematyce.


Na górę
Post: śr, 20 cze 2012 23:18:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 161
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
to może tak na początku powodzenie w interesie, nie przejmuj się awariami i ustal sobie że pracujesz od do bo inaczej ludzie cię zamęczą, po prostu nie ucz ich że jesteś na każde ich zawołanie ja to przerabiałem w firmie w której pracowałem 2 lata temu i wiem że później ciężko jest aby ludzie zrozumieli pewne zmiany.

co do MT to nie wiem ale ubnt sektor mam 19/120 mam podpięte na jednej stacji 27 osób i hula super
nie używam tych dookólnych więc nie wiem jak to się ma w stosunku do nich

dawaj fotki

aha stronka straszy a powinna zachęcać weź ją popraw, ten koleś dobry by był na baner ale nie na stronę www

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: śr, 27 cze 2012 10:30:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 246
Lokalizacja: Kraków
Przesyłam zdjęcie jednej z moich stacji:)
Nie ma cudów na tyle na razie mnie stać.
Jestem początkujący także wybaczcie za błędy:)
Zdjęcie głównej stacji prześle w weekend..
Jak na razie biję się z Netią bo oni kuszą 6Mbit/s za 60zł i ludzie niestety idą na to...
Na forum nie mogę dodać zdjęć więc jedynie tak:)
Obrazek


Obrazek


Pozdrawiam


Na górę
Post: śr, 27 cze 2012 11:37:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 lip 2006 0:10:43
Posty: 1040
Ładnie, ale trochę ciasno...
Białe opaski popękają od słońca po roku, wymień na czarne. :)


Na górę
Post: śr, 27 cze 2012 11:57:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 246
Lokalizacja: Kraków
Wiem wiem opaski dobre ciężko dostać, kurczę nigdzie nie ma dobrych...
Ciasno ciasno ale 2 Nanobridge nie działają jeszcze bo są już zostawione przyszłościowo.
Jak będzie trzeba zrobić gdzieś bazke:)
Wtedy coś te anteny rozciągnę na boki żeby trochę więcej luzu było:D
Jakie opaski stosujecie?


Na górę
Post: śr, 27 cze 2012 13:12:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 lip 2006 0:10:43
Posty: 1040
Ja często stosuję te nowe, czarne grube, które są dołączane do Nanostation M5 Loco. Dużo ich zostaje, ponieważ do Nanostation zakłada się metalowe obejmy.

Poza tym można bez problemu kupić coś odpornego na promienie UV na pewno w hurtowni czy nawet w sklepie elektrycznym.


Na górę
Post: śr, 27 cze 2012 22:49:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 161
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
fajnie, mi się podoba czekam na więcej fotek

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: czw, 19 lip 2012 10:22:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 01 mar 2008 16:57:22
Posty: 73
ten koles z fotki jest tragiczny.. daj jakas seksowna laske lepiej ;p


Na górę
Post: czw, 19 lip 2012 10:36:51 
Odpowiedz z cytatem
Online
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 21 gru 2011 20:58:18
Posty: 677
spier....j kliencie

dokładnie tak to widze

kto ci takiego goscia zasadził na strone - to jakas porażka normalnie


Na górę
Post: czw, 19 lip 2012 17:07:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pt, 06 lip 2012 12:58:31
Posty: 31
Tak troche moze poza tematem - dlaczego duzo isp dostarczajacych internet droga radiowa ma tak wysokie ceny? Czy to sie taniej nie oplaca, czy chodzi o zarobek? Naprawde ceny wieszkosci operatorow nie sa konkurencyjne, a ludzie decyduja sie na radiowke tylko dlatego, ze innego wyboru nie ma.


Na górę
Post: czw, 19 lip 2012 17:16:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 08 wrz 2010 1:52:16
Posty: 226
Kxt pisze:
Tak troche moze poza tematem - dlaczego duzo isp dostarczajacych internet droga radiowa ma tak wysokie ceny? Czy to sie taniej nie oplaca, czy chodzi o zarobek? Naprawde ceny wieszkosci operatorow nie sa konkurencyjne, a ludzie decyduja sie na radiowke tylko dlatego, ze innego wyboru nie ma.



Wysoka cena to ? Jakiś przykład podaj.

_________________
Dla chcącego nie ma nic trudnego.... :)


Na górę
Post: czw, 19 lip 2012 17:20:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pt, 06 lip 2012 12:58:31
Posty: 31
Nie wiem jakie wy macie ceny, ale u mnie w miescie wiekszosc operatorow ma nie taniej niz 4mb za 60zl. To jest tanio? 3 mb za 55zl ( tak jak autor watku ma) to tez drogo.


Na górę
Post: czw, 19 lip 2012 17:37:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 20 paź 2008 23:11:09
Posty: 210
Lelek pisze:
Kxt pisze:
Tak troche moze poza tematem - dlaczego duzo isp dostarczajacych internet droga radiowa ma tak wysokie ceny? Czy to sie taniej nie oplaca, czy chodzi o zarobek? Naprawde ceny wieszkosci operatorow nie sa konkurencyjne, a ludzie decyduja sie na radiowke tylko dlatego, ze innego wyboru nie ma.



Wysoka cena to ? Jakiś przykład podaj.



Np
4/1Mbps 65zl
10Mbps 120 zl + umowa 12 mies
ceny z mojego regionu:)

no ciut drogo tzn wiem ze nie opłaca się dawać małych pakietów za mała kasę to już lepie żeby było np 8/1 albo chociaż 6/1 za 45/50zl a 10Mbps za 120zl to już naprawdę drogo


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 17 lip 2018 23:12:52

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl