Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 11 Następna
Autor Wiadomość
Post: sob, 27 paź 2012 18:27:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: pt, 02 lis 2007 19:20:15
Posty: 1475
Lokalizacja: Katowice
No te 3GB internetu miesiecznie to se ktoś tyle na internecie posiedzi, że ja nie mogę... szkoda, ze klienci lecą na jakieś liczby z kosmosu albo na cene i nie myślą...

_________________
Andrzej Erenc - awHost.pl (Tanie i wydajne serwery VPS)


Na górę
Post: sob, 27 paź 2012 21:19:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 28 sie 2005 18:08:11
Posty: 1794
Dla mnie podawanie nr kom na bannerze to poroniony pomysł...

_________________
Pozdrawiam,
Colir
--
Startupy.co - polskie forum o startupach


Na górę
Post: sob, 27 paź 2012 21:49:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 27 wrz 2009 12:11:28
Posty: 1353
Lokalizacja: lubuskie
colir pisze:
Dla mnie podawanie nr kom na bannerze to poroniony pomysł...

dlaczego?

_________________
pozdr.
Maciek


Na górę
Post: sob, 27 paź 2012 23:38:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15761
Lokalizacja: Wrocław
Firma to głównie siedziba, a jak w biurze nie ma stacjonarki to nie jest pro... a po godzinach pracy ludzie potrafią dzwonić wdziwnych porach - zdarzy Ci sie, że zadzwoni jakiś w środku nocy i będzie chciał sie drzeć ze ma 9,5 mbps zamiast 10... albo pytać o inne pierdoły.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: ndz, 28 paź 2012 7:35:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 07 lis 2011 13:21:17
Posty: 463
Lokalizacja: Limanowa
Jest na to proste rozwiązanie mam kilka numerów telefonu i jeden z nich to firmowy podawany na banerze, ulotkach itp. odbieram go od np. 9-17 po 17 wyciszam i mam gdzieś tel.

lukpiot pisze:
Firma to głównie siedziba, a jak w biurze nie ma stacjonarki to nie jest pro... a po godzinach pracy ludzie potrafią dzwonić wdziwnych porach - zdarzy Ci sie, że zadzwoni jakiś w środku nocy i będzie chciał sie drzeć ze ma 9,5 mbps zamiast 10... albo pytać o inne pierdoły.


Po co ci na starcie siedziba i biuro? to są dodatkowe zbędne koszty (na początku), to co mam przeznaczyć na wynajem lokalu i pracownika można zainwestować w sprzęt.

_________________
http://www.AirplusN.pl


Na górę
Post: ndz, 28 paź 2012 9:08:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 27 wrz 2009 12:11:28
Posty: 1353
Lokalizacja: lubuskie
dokładnie ja mam tak samo, na reklamach, autach mam nr telefonu komórkowego,
fakt. mam na nich także adres siedziby, bo mam fizycznie biuro.
tak jak przedmówca, telefon komórkowy wyciszam, a stacjonarny dostępny w godzinach pracy.

_________________
pozdr.
Maciek


Na górę
Post: ndz, 28 paź 2012 14:11:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15761
Lokalizacja: Wrocław
Biuro chociażby po to, żeby klienci mieli gdzie przychodzić podpisać umowy.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: ndz, 28 paź 2012 14:44:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 12 sty 2009 1:52:04
Posty: 2194
tez nie mam biura.
W zasadzie teraz klecę nową serwerownie pod GPON i akurat jej miejsce zacne na zrobienie biura - w zasadzie za friko, tylko że ktoś tam musiał by siedzieć. A nawet jak by ktoś tam siedział to nie bardzo widzę żeby ktoś tam miał zaglądnąć.

Według mnie telefon stacjonarny trochę "uwiarygadnia" działąlność

_________________
... gdy pijemy pod banderą Morskich Opowieści


Na górę
Post: pn, 29 paź 2012 9:42:26 
Odpowiedz z cytatem
Online
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5122
zawsze można voip z nr stacjonarnym i przekierowanie. W lepszych bramkach można chyba ustawiać czasowo takie pierdołki. Kosztowo to też niepowinno być zabójstwo.


Na górę
Post: pn, 29 paź 2012 11:05:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 161
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
w sumie dobry pomysł z tym voipem

kupię bramkę, i zarobię poprawkę na banerach

dzięki za info

po za tym zawsze można napisać tak

79-058-09-86

pozdrawiam

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: pn, 29 paź 2012 11:53:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 18 sty 2008 16:43:34
Posty: 929
@lanc70 Dla mnie biuro to podstawa, u mnie klienci przychodzą mogą porozmawiać dowiedzieć się jak to działa zobaczyć jak wygląda antena na czym polega instalacja, podpisać umowę, zapłacić gotówką biuro jest bardzo ważne w szczególności na starcie właśnie, ludzie muszą zobaczyć że to firma a nie jakiś krzak :ok:


Na górę
Post: pn, 29 paź 2012 13:27:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 28 sie 2005 18:08:11
Posty: 1794
Jak masz stacjonarny i masz VoIPa to możesz to sobie jakoś spiąć z systemem zarządzania, gdzie można zobaczyć jaki klient kiedy do Ciebie dzwonił, jak masz konserwację i nie chcesz odrzucać telefonów możesz zrobić powiadomienie z ładnym żeńskim głosem co i jak. Docelowo można zrobić jakieś wybieranie tonowe aby wybrać dział, wdrożyć sobie centralkę i obsługiwać jednocześnie kilka połączeń.

_________________
Pozdrawiam,
Colir
--
Startupy.co - polskie forum o startupach


Na górę
Post: pn, 29 paź 2012 14:04:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 18 gru 2005 14:42:14
Posty: 1338
Lokalizacja: Góry
A jak masz Play to sprobuj tego:
http://www.wizytowka.play.pl/wizytowka-gui/wizytowka/welcome


Na górę
Post: pn, 29 paź 2012 14:11:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3390
wojtekc pisze:



posiadanie playa jako tel firmowy to już strzał w kolano i ośmieszanie się,

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pn, 29 paź 2012 14:38:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 161
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
Karas
czemu tak uważasz ze play to strzał w kolano ??

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: pn, 29 paź 2012 14:42:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 28 sie 2005 18:08:11
Posty: 1794
Są firmy, które liczą sobie za połączenia do Playa po ponad 1,20 zł.
Zresztą połączenia do Playa z VoIPów jednak są troszkę droższe więc to też bardziej by Ciebie kosztowało przy przekierowaniu...

_________________
Pozdrawiam,
Colir
--
Startupy.co - polskie forum o startupach


Na górę
Post: czw, 01 lis 2012 20:33:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 19 lip 2009 10:41:45
Posty: 1041
colir pisze:
Są firmy, które liczą sobie za połączenia do Playa po ponad 1,20 zł.
Zresztą połączenia do Playa z VoIPów jednak są troszkę droższe więc to też bardziej by Ciebie kosztowało przy przekierowaniu...



po 4 miesiącach w play okazuje się że lwia część ludzi też z play gada :P


Na górę
Post: czw, 01 lis 2012 23:16:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 23 lut 2009 22:22:38
Posty: 1301
A jak u was z jakością połączeń w Play bo ja jestem w tej sieci od jej okresu noworodkowego (byłem testerem w nadchodzi4) i niestety podjąłem decyzję o powrocie do Orange. Powód - jakość połączeń, zrywanie w trakcie przelogowywania między nadajnikami, konieczność nawiązywania połączenia kilkukrotnie bo za pierwszym razem osoba do której dzwoni słyszy sama siebie (efekt echa). Dawałem im szansę tyle lat ale mam dość cena to nie wszystko.



ps. Kolego z Nitro możesz mi wytłumaczyć co to jest za konstrukcja u ciebie na www ?


Załączniki:
nitro.jpg
nitro.jpg [ 11.28 KiB | Przejrzano 6019 razy ]
Na górę
Post: czw, 01 lis 2012 23:24:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 17:18:17
Posty: 1451
Ja nigdy nie miałem z połączeniami w play żadnych problemów. Obojętnie czy z nadajnikiem PLAY czy PLUS czy teraz z Orange się łącze zawsze działało to bardzo dobrze. Mój znajomy miał takie problemy jak piszesz ale ustały jak wymienił telefon na nowy więc problem leżał w jego telefonie.


Na górę
Post: czw, 01 lis 2012 23:28:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 23 lut 2009 22:22:38
Posty: 1301
u mnie na bank nie wina telefonu, namówiłem na Play-a pół rodziny i teraz ostro mnie przeklinają bo u wszystkich takie jazdy. Efekt echa występuje jak tel zaloguje się przez nadajnik Orange a, że to w mojej okolicy jedyny dobry zasięg to u wszystkich ręcznie wybrany Orange.


Na górę
Post: czw, 01 lis 2012 23:41:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 17:18:17
Posty: 1451
A z jakiego regionu jesteś ? Ja większość czasu albo w krakowie albo okolicach rzeszowa przebywam i nie zauważyłem takich problemów.


Na górę
Post: czw, 01 lis 2012 23:46:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 23 lut 2009 22:22:38
Posty: 1301
Lubelskie. U mnie jest ten problem, że jak ustawie tel na auto to w pierwszej kolejności wybiera nadajnik Play-a mimo, że zasięg tragiczny, przy przytknięciu telefonu do głowy rozłącza, w drugiej kolejności wybiera Plusa mimo że też siłą sygnału nie grzeszy, dopiero jako trzeci idzie Orange który ma doskonały zasięg. Niestety od jakiegoś miesiąca jakość na nadajnikach Orange dla Playa poleciała jak cholercia - niewyraźnie słychać, rozłącza, i teraz doszło to cholerne echo praktycznie przy każdej nawiązanej rozmowie, dopiera jak nawiąże połączenie drugi raz jest normalnie.


Na górę
Post: pt, 02 lis 2012 8:56:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 07 lis 2011 13:21:17
Posty: 463
Lokalizacja: Limanowa
@DFI każdy ma inne podejście i robi to na swój sposób.

Ja wole podjechać do klienta wytłumaczyć mu osobiście co i jak, pokazać sprzęt, omówić ewentualną instalację. Klient, którego odwiedzisz osobiście prawie zawsze zostaje już twoim klientem. Prawda jest taka, że ludzie są leniwi i jak mają jechać szukać jakiegoś, gdzieś biura to wolą pozostać przy starym. Inne firmy na moim terenie też tak robią, jedynie duże molochy mające klientów głęboko w d...e mają biura i czekają na klientów, aż ci przyjdą po lte 150Mb :P
Jeżeli chodzi o umowy to podpisuje u klienta i przy okazji informuje, iż ma 10 dni na odstąpienie od umowy (klienci traktują to jako bonus bo mogą sobie przetestować).

Tak jak pisałem ile firm tyle koncepcji podejścia do klienta, ja wybrałem taki start i nie narzekam.

_________________
http://www.AirplusN.pl


Na górę
Post: pt, 02 lis 2012 9:32:22 
Odpowiedz z cytatem
Online
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5122
grzegorz_k pisze:
A jak u was z jakością połączeń w Play bo ja jestem w tej sieci od jej okresu noworodkowego (byłem testerem w nadchodzi4) i niestety podjąłem decyzję o powrocie do Orange. Powód - jakość połączeń, zrywanie w trakcie przelogowywania między nadajnikami, konieczność nawiązywania połączenia kilkukrotnie bo za pierwszym razem osoba do której dzwoni słyszy sama siebie (efekt echa). Dawałem im szansę tyle lat ale mam dość cena to nie wszystko.

U mnie problemy są, ale jak mam tel. ustawiony w 3g. Faktycznie rozłącza, czasami mimo dobrego zasięgu niesłychać 2 strony. W 2g w miarę normalnie chodzi.
Zdarza się że zamiast dodzwonić się za 1 razem, wygaduje jakieś brednie że abonent nieosiągalny czy tam coś, a za 5 sekund udaje się połączyć, ale niewiem czy to wina play czy drugiej sieci.
ps. koledze trochę topic zaofftopicowaliśmy..


Na górę
Post: wt, 06 lis 2012 21:05:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 161
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
grzegorz_k
zdjęcie zapożyczone z internetu,
"My też tak robimy"
jest na fb a nie na stronie internetowej
pozdrawiam

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 11 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 18 lip 2018 14:26:12

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl