Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 10 11 Następna
Autor Wiadomość
Post: sob, 09 cze 2012 22:59:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 10 lip 2008 23:36:54
Posty: 1705
Lokalizacja: okolice Rzeszowa
jednak krata by pasowała, ale wiadomo koszta..

_________________
bitlan.com.pl


Na górę
Post: ndz, 10 cze 2012 14:19:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 164
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
kratownica jak dla mnie nie ma sensu, nie chce aby jakiś "pijany koleś" z nudów na nią wyszedł i spadł, po co mi problemy, budynek nie jest jeszcze ogrodzony więc o nieszczęście bardzo łatwo, po maszcie nie wyjdzie a dostaniem na górę nie ma problemu bo mam 7m wieszaną drabinkę więc ja sobie poradzę nikt więcej nie jest mi potrzebny.

fotka z dziś
Obrazek


i jeszcze jedna przed
Obrazek


i po
Obrazek

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: ndz, 10 cze 2012 14:58:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 23 mar 2009 10:31:14
Posty: 444
wyglada okazale, ale totalnie niepraktyczne przy serwisowaniu.


Na górę
Post: ndz, 10 cze 2012 16:13:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 164
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
powerek
co masz na myśli pisząc że totalnie nie praktycznie przy serwisowaniu?

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: ndz, 10 cze 2012 16:21:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 23 mar 2009 10:31:14
Posty: 444
NNT pisze:
powerek
co masz na myśli pisząc że totalnie nie praktycznie przy serwisowaniu?

To, że przy awarii jednego sektora trzeba opuszczać maszt. Dla mnie nie jest to praktyczne. Większość instalacji mamy na wysokich kominach ogrodników. Przy awarii wchodzę na górę po drabince i robię, co potrzeba bez wyłączania pozostałych sektorów. Zawsze przy planowaniu stacji biorę pod uwagę najgorszy scenariusz, by okres wyłączenia klienta był jak najkrótszy. Na razie masz tam 1 radiolinie + 3 sektory, ale wyobraź sobie, że masz 5 radiolinii i 5 sektorów. Można się pociąć przy serwisie. Kratownica jest dużo lepsza w tej kwestii, zawsze można ją zabezpieczyć przed wejściem osób niepożądanych budując drabinki od wysokości np 2m. Wtedy dostawiasz drabinę i wchodzisz na maszt ;).


Na górę
Post: ndz, 10 cze 2012 17:24:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 164
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
powerek
ten masz zrobiony jest tak że wiesza się na nim aluminiową drabinkę 7m i normalnie wychodzi jak po kratownicy nawet lepiej, nić nie trzeba opuszczać ani wyłączać,dostęp jest bardzo dobry do każdego sektora i do dosyłu, nie jestem idiotą żeby robić coś bez pojęcia doskonale sobie zdaję sprawę że zawszę może się coś zepsuć i będzie to trzeba naprawić, jak tylko będę tam wychodził zrobię fotki aby udokumentować :ok:

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: ndz, 10 cze 2012 17:27:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 23 mar 2009 10:31:14
Posty: 444
NNT pisze:
powerek
ten masz zrobiony jest tak że wiesza się na nim aluminiową drabinkę 7m i normalnie wychodzi jak po kratownicy nawet lepiej, nić nie trzeba opuszczać ani wyłączać,dostęp jest bardzo dobry do każdego sektora i do dosyłu, nie jestem idiotą żeby robić coś bez pojęcia doskonale sobie zdaję sprawę że zawszę może się coś zepsuć i będzie to trzeba naprawić, jak tylko będę tam wychodził zrobię fotki aby udokumentować :ok:

to czekamy na fotki ;)


Na górę
Post: wt, 12 cze 2012 17:02:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 04 lut 2012 13:04:33
Posty: 119
Lokalizacja: Lewin Brzeski
A ja mam wrażenie, że przy większym wietrze maszt przewróci się wyrywając dach lub przewróci się razem z altanką i serwerami :) Komu działa wyobraźnia podobnie jak mi? :) Przynajmniej dostęp do anten będzie wtedy bardzo ułatwiony :D


Na górę
Post: wt, 12 cze 2012 18:40:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8319
Nie przewróci się :)

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: wt, 12 cze 2012 19:21:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 29 wrz 2009 12:10:16
Posty: 2908
Lokalizacja: Kraków
Jaki fi ma maszt, 50mm? Jakiej średnicy masz linki odciągowe?

_________________
Oddaj krew, to ratuje życie, dla Ciebie to tylko godzina i dodatkowe profity :)


Na górę
Post: wt, 12 cze 2012 22:34:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 164
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
hehe nie przewróci się masz jest w ziemi około 3m cały ma zrobiony stelaż i jest zabetonowany
Obrazek


rura średnica jest około 70mm ścianka 3,2mm, a druga około 60 ścianka 2,9mm jak dobrze pamiętam do tego obie są wypełnione w środku betonem tak że odciągi pełnią funkcje pomocniczą są z linki 4mm, po za tym w miejscach gdzie są zamontowanie odciągi do dachu są zrobione dodatkowe zabezpieczenia z ceownika który trzyma całą konstrukcje do płyty betonowej. konstrukcja przyczepiona jest co 30cm szpilkami 10 do płyty betonowej, szpilki są zanurzone i zakotwiczone w betonie jakieś 50cm a płyta ma w najmniejszym miejscu 80cm. A i od razu dach też się dobrze trzyma nie podwiewa go, poszło na niego jakieś 2kg blacho wkrętów, brakuje tylko rynny ale na pewno za nie długo będzie.

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: pn, 18 cze 2012 8:47:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 28 sie 2005 18:08:11
Posty: 1794
Moje dwie uwagi:
1. zrób sobie mapkę sieci na gdzienet.pl (ta co jest na youtube nie jest jakaś rewelacyjna), juz nie mowiac o tym ze ciezko ja znalezc
2. nie chcesz wprowadzic voipa do oferty? niemialbys zagrozenia, ze klient wroci do TP, zreszta klient ktory ma u Ciebie numer tel duzo bardziej sie przywiazuje do Ciebie

_________________
Pozdrawiam,
Colir
--
Startupy.co - polskie forum o startupach


Na górę
Post: pt, 22 cze 2012 22:32:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 08 lip 2008 22:26:02
Posty: 4611
Już widzę jak ten masz stoi legalnie... (nie żebym się czepiał) ale konkurencja nie śpi i donos może ktoś zrobić a po co sobie problemy robić.

_________________
Pozdr. Marcin


Na górę
Post: ndz, 24 cze 2012 21:28:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 164
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
mixerDW
masz stoi legalnie :ok: , tak że nie ma problemu z tym

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: pt, 06 lip 2012 21:09:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 164
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
witam
dziś udało mi się zrobić 2 rzeczy mianowicie
zrobiłem taką mapkę w googlu i założyłem na FB fanpage.

co sądzicie o tek podstronie
http://n1tro.pl/zasieg.html

Obrazek

aha i zachęcam do klikania Lubię to!
http://www.facebook.com/pages/Nitro/338028566271235

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: czw, 30 sie 2012 13:42:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 19 wrz 2011 14:14:28
Posty: 11
Lokalizacja: Pomorskie
"NITRO NET TECHNOLOGIES" jakie to własne technologie oferujesz? :sciana:

_________________
http://www.next-solution.pl

Instalacja i konfiguracja LMS/Mikrotik
Oprogramowanie na zamówienie


Na górę
Post: pt, 31 sie 2012 14:42:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 18 sty 2008 16:43:34
Posty: 929
Jak to jakie radiowe :)


Na górę
Post: pt, 31 sie 2012 21:09:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 164
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
dokładnie radiowe :ok:

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: ndz, 23 wrz 2012 22:24:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 11 mar 2012 21:55:39
Posty: 5
Kolego ciagle zakładasz te bullety i horizony czy przeszedłeś na mimo 2x2 na bazach. Dużą miałeś konkurencje gdy zakładałeś biznes. Bo w mojej okolicy są 3, z czego jedna do bani całkiem działa na 2,4 i zapomniała o klientach. druga tez na 2,4 ale daje rozsadne pakiety do 2mb i jest stabilna. Trzecia natomiast przekozacka działa na 5ghz i zapierdziela aż miło. Bo nie wiem czy startować z biznesem. Mam ok 40.000 na start.


Na górę
Post: ndz, 23 wrz 2012 23:08:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 17:18:17
Posty: 1453
bartek87 pisze:
Kolego ciagle zakładasz te bullety i horizony czy przeszedłeś na mimo 2x2 na bazach. Dużą miałeś konkurencje gdy zakładałeś biznes. Bo w mojej okolicy są 3, z czego jedna do bani całkiem działa na 2,4 i zapomniała o klientach. druga tez na 2,4 ale daje rozsadne pakiety do 2mb i jest stabilna. Trzecia natomiast przekozacka działa na 5ghz i zapierdziela aż miło. Bo nie wiem czy startować z biznesem. Mam ok 40.000 na start.

Czy masz startować to musisz sobie sam odpowiedzieć :). Co do baz i klientów jak robisz od zera to nie baw się w siso (mimo 1x1 ) tylko od razu dawaj mimo 2x2 może trochę drożej ale później nie będziesz tego przerabiać za 1 - 1,5 roku.


Na górę
Post: pn, 01 paź 2012 9:23:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 07 lis 2011 13:21:17
Posty: 473
Lokalizacja: Limanowa
bartek87 pisze:
Kolego ciagle zakładasz te bullety i horizony czy przeszedłeś na mimo 2x2 na bazach. Dużą miałeś konkurencje gdy zakładałeś biznes. Bo w mojej okolicy są 3, z czego jedna do bani całkiem działa na 2,4 i zapomniała o klientach. druga tez na 2,4 ale daje rozsadne pakiety do 2mb i jest stabilna. Trzecia natomiast przekozacka działa na 5ghz i zapierdziela aż miło. Bo nie wiem czy startować z biznesem. Mam ok 40.000 na start.


Powiem tak 40 000 na start to nic. To wydasz na sprzęt, reklamę, by to chodziło musisz dołożyć na starcie od Siebie (ja dołożyłem drugie tyle).
No ale to dopiero start, teraz mamy utrzymanie:
-->> Zus - 400 zł miesięcznie
-->> Łącze - min 1500 zł (jeżeli traktujesz interes poważnie i bierzesz symetryka)
-->> prąd, wynajem powierzchni pod bazy i inne wydatki związane z infrastrukturą (na początek) -500 zł
-->> koszt podłączenia klienta - 150zł (przecież nie będziesz kasował klienta 300 zł za aktywacje, a sprzęt musisz skądś wytrzasnąć ps. z dotacji ci nie wystarczy na wszystko)

czyli tak na szybkiego na starcie masz 400 + 1500 + 500 +150 = 2550 zł/miesięcznie opłat (to są ceny minimalne, ja mam o wiele większe)

A teraz najważniejsze, skoro jak piszesz na Twoim terenie jest już 3 ISP to nie licz na szybki przyrost klientów (ludzie mają lojalki, są przywiązani do starego dostawcy, nie chcą płacić za instalację itp).

Piszę o tym ponieważ gdy ja pisałem biznesplan też widziałem ten interes przez różowe okulary. Niestety gdy już wystartowałem pojawiło się pełno innych, nieprzewidzianych wydatków. Decyzja należy do Ciebie musisz to sobie przekalkulować . Ja mimo tych niespodzianek jestem bardzo zadowolony, że wystartowałem z tym biznesem.

_________________
http://www.AirplusN.pl


Na górę
Post: pn, 01 paź 2012 21:07:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 164
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
Siemanko
Sorki że nieć nie pisałem ale byłem pochłonięty pracą wchodziłem na trzepaka na chwilkę i tak sobie tylko patrzyłem.
40 tys na start do spoko kwota ale podejrzewam że już jaki piszesz BP to musisz obrać priorytety.
Sam do końca nie wiesz co kupić, na pewno musisz wziąć pod uwagę najważniejsze rzeczy budowie dobry ups, coś do pasma jakiś serwer i Anteny, jak dostaniesz dotacje to kup sobie za wolną kasę sprzęt który będziesz sprzedawał klienta, do tego ze 4-5 kartonów skrętki i ze 50 uchwytów chyba że masz swoją kasę mowa o tych 40 tys to za 20 tys zbuduj siec a 20 odłóż sobie na sprzęt i opłaty.

Opłaty tak jak kilego napisał wyżej:
ZUS 400zł
Łacze 1000zł
Księgowa 250 zł
Paliwo 300-400zł
Inne 500-700

I od razu zrób tak:
Podłączenie za 1zł (aktywacja)
Dodaj również umowy na czas nie określony czyli rezygnujesz kiedy chcesz może to głupio zabrzmi ale złapiesz na to dużo klientów a po pół roku zaproponujesz im 2 razy więcej za 10zł mnie przy umowie na 12 lub 24
Tyle ode mnie
pozdrawiam

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: pt, 26 paź 2012 20:44:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 10 gru 2011 22:28:59
Posty: 164
Lokalizacja: Koszyce/Nowe Brzesko/Drwinia/Szczurowa
co sądzicie o tym banerze zrobić w nim jakieś szlify czy jest oki??
Obrazek


chce zrobić 10 sztuk 2x1m i powieści w dość fajnych lokalizacjach głównie mi chodzi o domki 1-rodzinne

_________________
http://www.facebook.com/nitronetplus
LUBIĘ TO!!

z góry przepraszam za błędy


Na górę
Post: sob, 27 paź 2012 12:47:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: pt, 02 lis 2007 19:20:15
Posty: 1487
Lokalizacja: Katowice
Opłacać Ci się będzie za 39zł sprzedawać neta?

"szeroki zasięg w" dziwnie brzmi trochę ;)

_________________
Andrzej Erenc - awHost.pl (Tanie i wydajne serwery VPS)


Na górę
Post: sob, 27 paź 2012 18:25:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 07 lis 2011 13:21:17
Posty: 473
Lokalizacja: Limanowa
adres www trochę się rozpływa w oczach, tak to całość super :ok:

Andrew_wojownik pisze:
Opłacać Ci się będzie za 39zł sprzedawać neta?


myślę, że realia rynkowe dyktują warunki. CP zaczął dodawać LTE w ramach abonamentu za TV

http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/prom ... nternet.cp

_________________
http://www.AirplusN.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 10 11 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: anti80@o2.pl i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 24 wrz 2018 15:52:41

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl