Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 31 maja 2010 22:13:10 
   Tytuł: pytanie do sieci
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 31 maja 2010 21:30:02
Posty: 1
witam,

na zaliczenie przedmiotu miałem wykonać projekt sieci. Tak się jednak zastanawiam, czy schemat sieci jest poprawny?
Otóż mam 5 podsieci(5 sal) , między podsieciami 5 routerów, więc to daje łącznie 9 podsieci ( tak byłem uczony na zajęciach). W poszczególnych podsieciach są dodatkowo switche( czyli np jedna podsieć --->router-->switch-->komputery). Wiem, że wszystko może działać na switchach i jednym routerze tylko, jednak zastanawiam się, czy tak jak ja mam tez może być poprawnie (choć nadmiarowo)?

Oczywiście uprzedzam, wszelkie komentarze: JESTEM LAIKIEM- pytam Was, jako ekspertów;]


Na górę
Post: pn, 31 maja 2010 22:26:50 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 31 mar 2010 20:44:00
Posty: 141
Praktyczniej jest użyć przełączników z vlanami i podsieci zakończyć na jednym, dwóch routerach. To co napisałeś będzie działać, ale w takiej pracy aspekt praktyczny i finansowy też powinien mieć zastosowanie przy ocenie. Moim zdaniem nie ma sensu robić projektów, które ze względu na astronomiczny budżet i fakt, że nie są optymalne, nie nadają się do wykorzystania.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 10 gru 2018 16:50:23

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl