Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 24 lis 2009 20:37:41 
   Tytuł: zestaw do oceny
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 21 lis 2009 17:38:52
Posty: 19
Jak ocenicie ten config

Most 30km 5GHz:

2x JRC-29 d uplex
2x rb433ah z Ubiquiti UB5

Baza na 40m
Router Alix 2C3 na mikrotiku L5
rb600 z 4x WMIA-123AG

anteny:
TetraAnt 5-6 GHz 16 dBi
90 stopni
Kod:
http://www.interprojekt.pl/katalogp.aspx?p=tetraant_56016s.aspx&k=TETRA-ANT56016RSLL


zestaw kliencki:
Kod:
http://www.cyberteam.pl/produkt/show/519.html


narazie będzie sam internet w przyszłości voip
będę wdzięczny za sugestie


Ostatnio zmieniony śr, 25 lis 2009 10:14:26 przez Graczu, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: wt, 24 lis 2009 21:02:56 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 21:16:50
Posty: 2396
Chyba pomylily ci sie grupy, uruchom ten sprzet i pochwal sie wtedy ocenimy twoje dzielo.

_________________
::wirefree::


Na górę
Post: wt, 24 lis 2009 22:27:05 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 21 lut 2007 21:28:54
Posty: 321
Lokalizacja: wielkopolska
Wypasiony sprzęt ....może mała korekta -skoro jest kasa to może od razu dawać na radioliniach.


Na górę
Post: wt, 24 lis 2009 22:59:54 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 21 lis 2009 17:38:52
Posty: 19
nie stac mnie jeszcze na radiolinie ;/
potrzeba min 22tys


Na górę
Post: wt, 24 lis 2009 23:29:58 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: czw, 24 kwie 2008 11:52:37
Posty: 5166
Wszystko fajnie tylko zamiast tego rb433 na długim moście lepiej daj alixy :)

_________________
www.falconn.pl


Na górę
Post: śr, 25 lis 2009 0:50:26 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 21:16:50
Posty: 2396
Ty znowu z tymi alixami a niby w czym one sa lepsze od RB433AH ?

Jedynie chyba w tym ze mozna pirata na tym posadzic bo wydajnosc ta sama co RB jak nie mniejsza.

_________________
::wirefree::


Na górę
Post: śr, 25 lis 2009 10:15:27 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2990
Wydajnosc podobna ale lepsze rozmieszczenie kart mPCI - nie zaklucaja sie, stabilnosc znacznie wieksza, alixy nigdy mnie nie zawiodly a RB433AH juz kilka razy dziwnie sie zachwowywaly. U alixow brak problemow z zasilaniem jezeli stosowany jest zwykly zasilacz, przy buforowce problem wieszajacych sie RB4xx znika.


Na górę
Post: śr, 25 lis 2009 18:06:51 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 21 lis 2009 17:38:52
Posty: 19
jakie zasilanie wstawić do całej konfiguracji nie chce PoE, słyszałem ze zasiłki od laptopów z dużym amperem są najlepsze np
Kod:
http://allegro.pl/item814721127_zasilacz_hp_compaq_18_5v_3_5a_cienki_wtyk.html


Na górę
Post: śr, 25 lis 2009 18:52:59 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: śr, 30 kwie 2008 23:21:40
Posty: 920
Lokalizacja: Warszawa
Bufora.

_________________
Trzepak nie jest dla idiotów :)
http://mikrotik.net.pl/wiki/Dokumentacj ... krotik_3.0
Polecam.


Na górę
Post: śr, 25 lis 2009 19:30:44 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 21 lis 2009 17:38:52
Posty: 19
w takim razie jaką buforówke? i jak rozwiązać zasilanie, lepiej akumulatory podłączyć szeregowo a następnie kablem do płyt czy lepiej do każdej płyty oddzielny akumulator...


Na górę
Post: śr, 25 lis 2009 21:21:23 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2195
kolego na wififorum zadajesz takie same pytania i dostajesz takie same odpowiedzi
więc dajesz bufor http://www.cyberteam.pl/produkt/show/498.html i do niego pakujesz aku a nie kombinujesz z aku do każdej do innej płyty itp.

co do alixów to 2d2 przy moich testach zniesie więcej niż rb433 nawet ah


Na górę
Post: śr, 25 lis 2009 21:26:30 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 21 lis 2009 17:38:52
Posty: 19
pytam się bo nie wiem, a alixy można max masz 20 nie będzie problemu jak dostanie 22 z tego zasilacza?


Na górę
Post: śr, 25 lis 2009 22:38:47 
   Tytuł: Re: zestaw do oceny
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 21 lut 2007 21:28:54
Posty: 321
Lokalizacja: wielkopolska
Graczu pisze:
Jak ocenicie ten config

Most 30km 5GHz:



Najpierw zrobiłbym ten most ,bez tego lipa z planów.


Na górę
Post: śr, 25 lis 2009 22:50:48 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 21 lis 2009 17:38:52
Posty: 19
lecz przed tym muszę wiedzieć jak zasilać


Na górę
Post: śr, 25 lis 2009 23:09:23 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 21 lut 2007 21:28:54
Posty: 321
Lokalizacja: wielkopolska
Graczu pisze:
lecz przed tym muszę wiedzieć jak zasilać

OK to kup dwa zasilacze buforowe wydaj sporo kasy a potem przekonaj sie czy ci się zepnie most.


Na górę
Post: pn, 07 gru 2009 18:39:22 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 15 sty 2009 23:03:09
Posty: 140
Chyba Was nie rozumiem... Riposta odnośnie RB433 i zakłócania się kart.

Jak mają się zakłócać skoro działają na innych kanałach? Co ma się tam zakłócać?


Na górę
Post: pn, 07 gru 2009 21:04:35 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 16 gru 2006 15:02:34
Posty: 4526
Lokalizacja: Zamość
Witam,
bo zawsze karty się będą zakłócały, im mniej tym lepiej ... każda karta i tak oddziałowuje na drugą bo nie mają idealnych separatorów częstotliwości i taka karta sobie sieje i tak jeszcze w okolicach wybranego kanału tylko że z mniejszą mocą :) Najlepsze karty do tego typu zastosowań to XR-5 one najlepiej się separują :)

Pozdrawiam

_________________
Obrazek

Jeśli Ci pomogłem kliknij na odpowiedni przycisk :)


Na górę
Post: pn, 28 gru 2009 1:43:42 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
ZABLOKOWANY

Rejestracja: śr, 02 gru 2009 20:36:56
Posty: 174
Ja nigdy za alixami nie byłem dawniej jeszcze miały sens gdy na rynku były takie RB jak seria rb 133 czy rb500 ale gdy weszło RB 4xx naprawde kąbinacje z alixem nie maja sensu.


Na górę
Post: pn, 28 gru 2009 13:03:13 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1463
Graczu pisze:
pytam się bo nie wiem, a alixy można max masz 20 nie będzie problemu jak dostanie 22 z tego zasilacza?

Użyj AWZ 333.


Na górę
Post: pn, 28 gru 2009 20:30:42 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16442
Lokalizacja: Nowa Ruda
Alix to zdecydowanie lepszy i szybszy sprzêt. RB433 i pochodne to siê najwy¿ej nadaj± na dobrego APka.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: śr, 30 gru 2009 13:54:00 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 16 gru 2006 15:02:34
Posty: 4526
Lokalizacja: Zamość
Witam,
a w ogóle wypas to płytka mikroATX czy tam miniATX bo już sam się gubię.
Co do tego linka to ja bym jeszcze karty na XR5 wymienił.

Pozdrawiam

_________________
Obrazek


Jeśli Ci pomogłem kliknij na odpowiedni przycisk :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 18 lip 2018 5:00:36

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl