Witam wszystkich

Kończymy właśnie budowę domu, w którym będzie również nasze biuro (1 pomieszczenie). Przygotowane mam już całe okablowanie i rozprowadzone do wszystkich pomieszczeń - jestem zwolennikiem kabla, więc każde pomieszczenie ma co najmniej kilka gniazd sieciowych.
Przy garażu mam pomieszczenie, w którym umieszczona jest szafa RACK, a w niej:
1. Router główny MikroTik RB3011UiAS-RM
2. Switch TPLINK 48 portów 1G (TL-SG1048) obsługujący wszystkie gniazda LAN w całym domu i biurze
3. Switch TPLINK 24 porty 10/100 (TL-SF1024D) pod kamery IP i do pieca C.O., sterownika centrali wentylacyjnej -> wszystko co nie potrzebuje 1G
4. Inny sprzęt nie mający znaczenia do tego co chcę osiągnąć (PatchPanele / UPS-y / i inne)
5. Zapas miejsca na nowy sprzęt
W chwili obecnej przyłącze internetu realizowane jest za pomocą Huawei B525 z antenami zewnętrznymi i pakietem Orange Internet biurowy dla firm 999GB. Docelowo będzie to łącze zapasowe, co prawda nie wiem jeszcze jakie będzie podstawowe

Na dzień dzisiejszy szafa wygląda tak:
https://photos.app.goo.gl/pEgpq2tYJLKvk8Ww6Plany:
1. Wymiana Huawei B525 na inny sprzęt, np MikroTik RBSXTR&R11e-LTE (co o tym sądzicie?)
2. Podłączenie złącza podstawowego - tu jest problem, bo nikt "nie ma warunków technicznych", ale działam w tej materii
3. Wykonanie sieci WiFi w domu na np: MikroTik cAP ac (co o tym sądzicie?) - zależy mi na 2.4 i 5 GHz. Co więcej chcę zrobić sieć dla domowników oraz osobną sieć dla gości.
Czy macie jakieś uwagi / sugestie ?